Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: larskimi , sem se res nasmejala, ko sem to prebrala. Je pa po eni strani kar žalostno, da pri vseh teh informacijah, ki jih imamo danes na voljo, da so ljudje še vedno zaradi svojega ugodja in egocentričnosti pripravljeni dati ubiti (ker verjamem, da si marsikatera dama ne bi želela umazati rok s krvjo) in pojesti vse kar leze in gre. Je pri vas doma vse tako, kot narekuje čredni nagon? Nikoli ne skušate razmišljati s svojo glavo in narediti nekaj, kar je za vas OK, ne glede na to, kaj si drugi mislijo? Hecno, zaradi svojega "egotripa" si pripravljena ubiti ogromno rastlin, pa ti na misel ne pride, da je to kaj groznega. Mirne duše si opereš roke, ko odtrgaš solatko (karfjolco, zeljček, peso, korenček, krompir...) in ga živega poješ ali vržeš v krop. Ker pač ljudje sodimo o tem, kaj drugo živo bitje čuti samo po tem, ali ima enak živčni sistem kot človek ali ne, menimo, da trpi samo žial, če jo ubiješ, rastlina pa ne. Zdaj te bom pa kopirala: Je pri vas vse tako, kot narekuje čredni nagon? Ne razmišljaš s svojo glavo? Verjameš, da rastline ne urejo, ne čutijo in da jim je fajn crknit zate? Bejž no bejž, isto ti je to. V vsakem primeru ubiješ nekoga. Samo da ti za rastlino ni mar. Dol ti visi. Se pa absolutno strinjam, da je energija rastlin višja, lepša, bolj čista. Ampak rabimo tudi bolj zemeljsko energijo, če ne ne moremo živet. Čist iz duhovnega vidika je tako, da se moraš tudi včasih mal prizemljevat s kakšnim mesom, ok je to za telo, ne rabiš samo sončne energije, če že znastvenikom ne verjameš. Strinjam se z ullo. Pa ne jem junk fooda, ne valjam se v foteljih , nisem debela, obožujem dobro hrano, beri zelenjavo, ne maram preveč mesa in en od mojih otrok sam od sebe že od nekdaj ne je mesa je vegi po duši od rojstva. Larskimi pretiravaš. Ne vidiš bistva od pretiranega analiziranja življenja in hrane.
< Sporočilo je popravil Gina -- 21.8.2009 23:48:12 >
|