|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako pripraviti 3-letno punčko in 2-letne...
30.7.2009 11:01:34   
hayat
odgovor VOLGI-otrok nikakor ne mučim in jih ne silim da morasta pojest kar je na krožniku. Tamali nekaj časa sedi za mizo in gleda kaj je na krožniku in obrača tisto hrano in počasi tudi proba in potem tudi včasih poje(že od malega full rad je in je jedel vse kar smo mu dali,samo zdej je pa začel bit zbirčen-v vrtec gre prvič zdaj septembra-bomo videli kako bo tam). No tamala je pa mal večji problemček,že od malega full malo poje-so bli dnevi ko je bla še manjša ( 19 m) je znala pojest v celem dnevu en košček kruha ( kot ptiček). Ko je začela v vrtec hodit je začela mal več jest in tudi raznovrstno hrano,zdaj pa zopet štrajk. Ampak jo pustim,če hoče bo jedla če ne pač ne,sej pol tko išče kasneje da bi jedla,ampak ko ji ponudim isto kot je bilo na krožniku že prejda 2 žlici v usta in reče ,, ne gre mi to,, jest bi Kinder Pingu-pa ji rečem prvo to kar je na krožniku pol pa lahko Kinder Pingu. Če pač ne poje,pač ne dobi Kinder Pinguja.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.7.2009 11:16:45   
Anonimen
-so bli dnevi ko je bla še manjša ( 19 m) je znala pojest v celem dnevu en košček kruha ( kot ptiček). Ko je začela v vrtec hodit je začela mal več jest in tudi raznovrstno hrano,zdaj pa zopet štrajk.

Balerinina prijateljica je bila ista s to razliko, da je jedla vsaj takrat, ko je bila pri nas na obisku. Pred enim letom je bila prava suhica proti moji puncki, ki je normalne postave.

Po letu dni vrtca se je tudi prijateljica normalizirala kar se teze tice. Nekaj verjetno zaradi druzbe, nekaj pa zaradi redne prehrane, ki jo imajo v vrticih, stirje (ali koliko?) obrokov, prakticno ob isti uri in po istem ritualu. Doma je bilo pa tko tko, enkrat ob tej uri, drugic dve uri kasneje, enkrat pri babici....

(odgovor članu hayat)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
30.7.2009 11:20:31   
Anonimen
Povem mu, da lahko poje, če želi, če ne želi, mu ni treba pojesti. Po nekem obdobju večina poskusi.

Da nisi slucajno iz nasega vrtca?

Bejba tudi pravi, a je tako, mama, da lahko pojem, kolikor zelim?

Drugace jo s hrano ne silim, jo pa nastimam, da poje se kaksno zlico za stare babice, dedke in tetke. To ji je pa đir se kaksen grizljaj naredit.

(odgovor članu zinkazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
30.7.2009 11:22:58   
Raho
Meni pa ni jasno, zakaj otroke tako obremenjujete s hrano - pri nas je tako: če hočeta pojesta, če ne, pač ne. Pri naslednjem obroku bosta zato več. Nikoli, ampak res nikoli pa otroka ne silim s hrano. Pa tudi na krožnik jima dam toliko, kot menim, da bosta pojedla. Če pa pustita, pa potamani mamauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.7.2009 11:27:35   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Povem mu, da lahko poje, če želi, če ne želi, mu ni treba pojesti. Po nekem obdobju večina poskusi.

Da nisi slucajno iz nasega vrtca?

Bejba tudi pravi, a je tako, mama, da lahko pojem, kolikor zelim?

Drugace jo s hrano ne silim, jo pa nastimam, da poje se kaksno zlico za stare babice, dedke in tetke. To ji je pa đir se kaksen grizljaj naredit.

naš ni v vrtcu pa je nekje to pobral in mi je prav štosen , ko tik preden je sit to izjavi. Potem vem, da bo pojedel le še malenkost

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.7.2009 11:33:05   
Anonimen
Meni pa ni jasno, zakaj otroke tako obremenjujete s hrano

Meni pa niti ni, saj te ze od prvega dne, ko se otrok rodi, vsi obremenjujejo z grami.
Pa se kasne babice, joj, kako je zrasel, kot edini znak, da je z otrokom vse ok.
Pa se druge babice, ki so srecne samo, ce otrok veliko poje.

In ce si oseba, odvisna od tujih mnenj, ali pa ce so ti ti stereotipi zlezli nekam pod kozo, a se tega niti ne zavedas, potem je tako kot je.

Saj ko bo bejba stara petnajst, bo pa smer obratna.

Brezveze, ves cas je treba normalno jest ne pa tkole, najprej gor in potem dol.
Ocitno sem imela sreco, da me nihce ni silil pretirano (razen ene babice zelo obcasno, kar se je dalo prezivet) in imam iste kg ze od 15. leta.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
30.7.2009 11:36:51   
jajula
obsežen odgovor na to temo je na linku spodaj, glede količin pa je tale del poučen:"Mnogi starši so presenečeni, ko zvedo, da je za majhnega otroka, do vstopa v šolo, dovolj po ena jedilna žlica vsake jedi za vsako leto njegove starosti. Triletniku torej lahko zadoščajo 3 žlice juhe, 3 žlice krompirja, mesa, zelenjave, sadja,...."

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1589681

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.7.2009 22:57:13   
metka_zone
Ravno zaradi tega pa meni že vsa zelenjava in sadje skozi ušesa ven gledata,saj tamal noče nič drugega za kosilo. Za zajtrk je obvezna poli salama ali med z margarino, za večerjo pa čokolino.Malica pa zjutraj sadje,popoldan pa jabolko ali nekaj korenčkov in še dobro,da imam vrt,ker špinača in korenje sta taglavna pri nas user posted image ...
Da bi ga silila?Ja, sem imela tudi to idejo,vsaj zaradi mesa,ki ga zelo malo uživa,ampak se mi enostavno ne ljubi s tem ubadat,ker je splošno zdrav in nikoli ni bil bolan.
Je pa problem,če se pojavijo zdravstveni problemi,ampak o tem ne bom pametovala,ker nimam izkušenj.

Lp

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.