|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pripraviti 3-letno punčko in 2-letnega f...
30.7.2009 2:27:25   
hayat
Kdor ima iskušnje s to zadevo naj se javi in svetuje.
kako ju pripravit da pojesta kar je na krožniku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pripraviti 3-letno punčko in 2-letne...
30.7.2009 6:32:40   
Najaa
user posted image Dobro vprašanje! S tem se tud jaz ukvarjam. Kaj pa vem, ne silim je. Stara je 2,5 leti in imamo že kakšne pol leta boje pri mizi. No, kadar je pri babici imajo boje in letajo s krožnikom za njo itd. Doma bojev ni, ker če ni lačna zdej, bo jedla pa kasneje. Včeraj npr. ob enih ni jedla kosila in sem počakala, sploh ji nisem na krožnik dajala. Ob treh je pa sama rekla, da bo jedla.user posted image

(odgovor članu hayat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2009 7:27:31   
botrca
Recepta ni. Bosta že jedla ko bosta lačna, nima smisla ju silit, ker pol je to še hujši. Da bi pa letala po celem stanovanju oz. hiši s krožnikom ni variante.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2009 7:37:33   
Splišni
Tega se pa ne da.

Razen če ju mislđš mučit, kot tisti izmečki, ko otrok MORA pojesti, pa četudi potem izbruha.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2009 7:42:15   
Anonimen
manj daš na krožnik.

sploh pa nekaj silit je bv. naš včasih cel teden jé samo bonbone. pa kaj potem. pa potem teden kasneje samo juho. pusti jih. otrok sam ve, kdaj ima dost. samo mi odrasli smo tisti, ki smo kante za smeti in pojemo vse.

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2009 8:03:08   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Tega se pa ne da.

Razen če ju mislđš mučit, kot tisti izmečki, ko otrok MORA pojesti, pa četudi potem izbruha.

FAK! Si me spomnila na en primerek, ki je celo v vrtcu zaposlen! user posted image Je silila otroke vse pojest, revčki so eni po par ur imeli kruh v ustih, eni so bruhali nazaj v krožnik... Katastrofa! user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2009 8:14:26   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: hayat

In zakaj bi morala pojest kar je na krožniku? Premisli, pa nehaj mučit otrok.

(odgovor članu hayat)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2009 8:21:04   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

FAK! Si me spomnila na en primerek, ki je celo v vrtcu zaposlen! user posted image Je silila otroke vse pojest, revčki so eni po par ur imeli kruh v ustih, eni so bruhali nazaj v krožnik... Katastrofa! user posted image

Prosim???

Mi imamo tudi eno veliko trmo doma. Jupi!!! user posted image
Pa jaz ga nič ne silim. Otroci ne bojo nikoli lačni, oziroma- ko so lačni, jejo, če ne, pač ne.
Moti pa me, ko vsi okrog mene, mama, tašča,........- skuhajo nekaj, za kar vem, da ima rad, in trenutno pač noče pojesti, mu bojo šli naredit al pomfri, al čokolino, .....
Jaz tega ne delam. Itak kuham samo tisto, kar vem, da sicer je, in če zdaj noče, bo pa pač čez eno uro.
Nikoli ga na silo ne držim pri mizi. Ko bo, bo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2009 8:34:57   
veronikab

Tega se pa ne da.

To je tudi meni znano - v vrtcu je silila eno punčko jesti nekaj kar ni marala in to toliko časa, da je vse izbruhala. In pol je morala pojesti še tisto. Najhuje pri celi stvari je pa to, da starši sploh niso reagirali.user posted image user posted image

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2009 8:51:44   
Anonimen
jst tko:
ko je kosilo ju vprasam ce bota jedla.ce noceta: ok! ampak cez 1 uro ne bo kuglic, pa pastet, pa cokolad pa tega sranja. vesta, da bosta mogla pocakat do malce.pa pol do vecerje.pa si dostikrat premislita, pa vsaj malo pojesta, ker tolko ze vesta, da bosta pol lacna...

(odgovor članu veronikab)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2009 8:52:52   
tintin
Hm, jaz ga tudi ne silim. Star je 20m. in je razmeroma izbirčen. V vrtcu poje kar pač poje, doma tudi ne mara določenih stvari. Ok, jih pač ne mara. Včasih mu dam na krožnik pa mu ni všeč...npr. oblika testenin (sicer ima testenine rad), pač mu ni všeč. Ga pustim, krožnik ima pred seboj, jaz pojem svoje kosilo, on pa če ne - pač ne. Ko je lačen pa itak naznani in potem dobi, kar je pač po programu (sadje, kruh, jogurt). tudi meni ne paše vedno vse.

Neposredna povezava do sporočila: 11
30.7.2009 8:54:17   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

Tega se pa ne da.

To je tudi meni znano - v vrtcu je silila eno punčko jesti nekaj kar ni marala in to toliko časa, da je vse izbruhala. In pol je morala pojesti še tisto. Najhuje pri celi stvari je pa to, da starši sploh niso reagirali.user posted image user posted image

Ne morem verjeti. In ta ista še dela v vrtcu?
Dobro, starši,.... ne vem, zakaj niso reagirali. Ampak kaj pa vodstvo vrtca?
Jaz ne vem.... starši se danes pritožujejo zaradi vseh mogočih zadev. Malenkosti. Ampak tole???

Neposredna povezava do sporočila: 12
30.7.2009 9:19:25   
Arwenko
Koliko sem jaz brala je to najslabše kar lahko narediš, da pri otroku vztrajaš da mora pojest vse kar je na krožniku. Človek ima genetsko namreč mehanizem, ki mu pove, kdaj je sit in kdaj je dovolj. Pri otrocih je ta mehanizem še funkcionalen, odrasli pa smo si ga v zahodnem svetu totalno sesuli z našim načinom prehrane. In ja, to da se je otroke sililo, da pojejo vse kar je na krožniku je eden izmed razlogov, da so ti mehanizmi sesuti in veliko ljudi predebelih. Jaz bi vztrajalo samo če vidiš da bi otrok hujšal, drugače pa ne. 

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2009 9:24:14   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Koliko sem jaz brala je to najslabše kar lahko narediš, da pri otroku vztrajaš da mora pojest vse kar je na krožniku. Človek ima genetsko namreč mehanizem, ki mu pove, kdaj je sit in kdaj je dovolj. Pri otrocih je ta mehanizem še funkcionalen, odrasli pa smo si ga v zahodnem svetu totalno sesuli z našim načinom prehrane. In ja, to da se je otroke sililo, da pojejo vse kar je na krožniku je eden izmed razlogov, da so ti mehanizmi sesuti in veliko ljudi predebelih. Jaz bi vztrajalo samo če vidiš da bi otrok hujšal, drugače pa ne. 

Točno tako. Otrok se zna ustaviti, ko je sit, odrasli ne, pojemo, dokler ni prazen krožnik, ker je škoda stran vreč. Kakšna debilnost in škoda, ki si jo delamo.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2009 9:25:35   
mama_milchy
ah, ga ne moreš naučit pa niti prisilit;
pri nas smo imeli včasih tudi borbe z Žigcem in hranjenjem; pa sem rekla, da je tega zadosti in da ko bo hotu jest bo jedu; jaz sicer vsak dan skuham kosilo, večerjo tako da je vedno sveže pripravljeno ampak njemu to nič ne pomaga...včasih je pomagalo pri hranjenju, da naj poje malo za babico, malo za dedija, malo za teto pa strica zdaj niti to ne več....so dnevi, ko ne bo pojedel nič ˝pametnega˝, so pa dnevi, ko je vsake dve uri in to ˝zdravo˝ tako da ne se sekirat, bodo že povedali kdaj so lačni.....

tisto pa glede vrtca: brez komentarjev user posted image ;

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2009 9:32:25   
soncnica 3
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: hayat

In zakaj bi morala pojest kar je na krožniku? Premisli, pa nehaj mučit otrok.

Jaz sem kot otrok bila "lišpava", potem so me "naučili", da moram bit "pridna", pa vse pojest, pol sem bila pa debela...
Hujšat in urajat svojo prehrano sem pa na "stara leta" morala sama!!!

Vem, da ti ni lahko, ampak ne jih silit, ko bosta lačna , bosta jedla, za pit jima dajaj vodo in naj nimata ponujenih vmesnih obrokov, razen sadja  /pa se bosta zlakotila/, saj se ne bosta "zafilala" s sladkorjem...
Moj sin je imel fore, da nekaj kar ne bi, pa sem mu ponudili čez 1 ali 3 mesece, pa je že pozabil, da on "tega ne je"...

Današnji starši hočemo svojim otrokom nuditi čim več, potem pa jim kupujemo, Monteje, smokije, lumpije..., ja jaz bi tudi raje Monte, pa ko zdaj vem, da je blo težko 20 kg dat dol... in da bolš d apojem lahko kislo mleko s kosmiči /pa ne sladkanimi.../

Želim ti uspeh, hkrati se pa sprosti, saj imajo danšnji otroci preveč in ne premalo.

Sončnica

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.7.2009 9:38:30   
ALWAYS LARA
ne silim, dam na mizo kar pojesta sami špojesta, pol rečem a mal pomagam pa rečeta ja, ker se jima ne da samima jest, pa pol ponavad še velik pojesta. ampak nikol pa ne slim, da bi mogla pojest vse kar je na krožniku iz že zgoraj omenjenih razlogov.

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2009 9:45:47   
tinkatonka
Nikoli ne silim, da poje vse kar mu dam na krožnik. Ko sem vidla, da hraja ostaja na krožniku sem mu začela dajat manjše procije. Pa pri nas se moramo kr držati tega, da 3 ure pred kosilom ne je nič, ker če ne kosila ne bo jedel. Anej namreč ni preveč ješč in je res samo izrecno takrat, ko je lačen.

V kolikor je na krožniku hrana, ki je ne pozna, oziroma je še ni jedel in če avtomatsko reče, da tega pa on ne bo, vztrajam, da poskusi in če mu ni všeč potem ne rabi pojest. Ponavadi itak vidi oz. okusi, da je dobro in poje vse user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.7.2009 9:46:38   
zinkazi
Moje izkušnje iz vrtca. Otroku, ki zelo malo poje, dam na krožnik zelo malo. Kdo, ki ne bi razmišljal kje je vzrok, bi rekel, da nisem normalna. Kadar otrok poje, je deležen veliko pohvale. Vedno mu dam možnost, da poskusi. Če je to lahko posebej, oz se ne meša z ostalo hrano na krožniku, npr. solata, meso, mu jo ponudim zelo majhen listek ali košček. Povem mu, da lahko poje, če želi, če ne želi, mu ni treba pojesti. Po nekem obdobju večina poskusi. Povem mu tudi, če bo želel še, lahko še dobi. Večina otrok prične jesti solato, meso in vso ostalo hrano, razen redkih izjem. Nekateri vztrajajo pri zelo malo, drugi spoznajo, da je čisto dobro. S siljenjem vseskupaj samo poslabšaš. Če želi, mu pri hranjenju pomagam.

< Sporočilo je popravil zinkazi -- 30.7.2009 9:47:46 >

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.7.2009 10:01:42   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Moje izkušnje iz vrtca. Otroku, ki zelo malo poje, dam na krožnik zelo malo. Kdo, ki ne bi razmišljal kje je vzrok, bi rekel, da nisem normalna. Kadar otrok poje, je deležen veliko pohvale. Vedno mu dam možnost, da poskusi. Če je to lahko posebej, oz se ne meša z ostalo hrano na krožniku, npr. solata, meso, mu jo ponudim zelo majhen listek ali košček. Povem mu, da lahko poje, če želi, če ne želi, mu ni treba pojesti. Po nekem obdobju večina poskusi. Povem mu tudi, če bo želel še, lahko še dobi. Večina otrok prične jesti solato, meso in vso ostalo hrano, razen redkih izjem. Nekateri vztrajajo pri zelo malo, drugi spoznajo, da je čisto dobro. S siljenjem vseskupaj samo poslabšaš. Če želi, mu pri hranjenju pomagam.

user posted image user posted image user posted image  

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.7.2009 10:03:57   
Tanja55
Glede tistega iz vrtca: jaz sem tak primer otroka, ki so ga silili, da je pojedel, kar je blo na krozniku. Velikokrat sem pustila,ker nisem bla doma navajena dolocene hrane, piscanca nisem znala razrezat pa tko. Ampak ribe...oh joj, tiste iz konzerve z oljem, pol pa na kruhu namazanem z belo ribjo zadevo...user posted image  Vzgojiteljica me je prisilila, da sem enkrat to pojedla,ker me ni pustila igrat se in rekla, da ne bom sla domov dokler ne pojem. Celo zivljenje zdej ne morem jest rib, niti morskih sadezev. Tolk se mi je uprlo, da ko sem bla mlajsa sem bruhala, ce so pri sosednji mizi jedli ribe. Dans je ze boljs, vonj ni problem, ampak okus pa se vedno ne gre. Pa sem probala vse, od rib, skoljk, hobotnice, lignjev...

Se mi je pa se lani zgodilo, da mi je prijateljica pred celo druscino zabrusila, da kaj se pa to pravi, da del krompirja pustim na krozniku, da se vse poje kar je na krozniku. Pa sem ji mrtvo hladno odgovorila, da moj zelodec pravi, da ma dovolj.

Zato sama nikoli ne silim nikogar, da mora pojest vse na krozniku, niti, da mora jest vse od kraja.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.7.2009 10:19:38   
mamamajča
Ok, mene še nekaj zanima, ker ne vem točno, v kateri smeri je blo zastavljeno vprašanje.
Kaj pa če daste na mizo kosilo, recimo čufte in pire? Pa si otrok zmisli, da bi pa rajši pomfri....?
Torej ne glede količine, itak otroci sami vejo, kdaj imajo dovolj in niti približno otroku ni treba izpraznit krožnika, da se sveti.
Ampak glede na to, da se določeni hrani danes odločno upira, pred nekaj tedni recimo je pa isto hrano rad pojedel....? Kaj takrat? Mu greste pripravit kaj drugega?

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.7.2009 10:32:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Ok, mene še nekaj zanima, ker ne vem točno, v kateri smeri je blo zastavljeno vprašanje.
Kaj pa če daste na mizo kosilo, recimo čufte in pire? Pa si otrok zmisli, da bi pa rajši pomfri....?
Torej ne glede količine, itak otroci sami vejo, kdaj imajo dovolj in niti približno otroku ni treba izpraznit krožnika, da se sveti.
Ampak glede na to, da se določeni hrani danes odločno upira, pred nekaj tedni recimo je pa isto hrano rad pojedel....? Kaj takrat? Mu greste pripravit kaj drugega?

ne. mi niti na pamet ne pade, da bi posebej (sploh pa, ko je že vse kuhano) šla kuhat še za njega.

Neposredna povezava do sporočila: 23
30.7.2009 10:36:24   
Volga

Definitivno ne. Pa saj se že prej zmenimo, kaj bo za kosilo, no, enoletnik tega pač še ne razume, ampak malo večji otroci pa že.

Neposredna povezava do sporočila: 24
30.7.2009 10:49:24   
tinkatonka

Ne ne grem.

Včasih ga pa vprašam, če ima kakšne posebne želje. Ampak ne sprašujem prav pogosto, ker je vedno odgovor "makarončki z omakco" (op.paradižnikovo polivko). 

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?