|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske mamice
5.8.2009 22:13:06   
majana79
Uf, za peto zvezdico bo treba pa ornk garat. user posted image  user posted image Bo Blue dala kak nasvet, ona je ekspert. user posted image  user posted image

k.tja, jaz sem bila tut pri težjih kot dojenček (54cm, 3890g, potem pa vsak mesec dobro kilo gor). Očitno je Jure po meni kar se tega tiče, oči je bil bolj šlank. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
5.8.2009 22:18:45   
Anonimen
user posted image

sem toliko utrujena, da se še smejim bolj težko,... moram se spočiti!
upam, da bo danes krepčilna noč!

vam pa tudi želim prijeten spanec in čim manj budnic!
lahko noč!

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
6.8.2009 8:24:38   
Vixen
IZVIRNO SPOROČILO: vim
Mamice, kdaj je bil vaš malček na porodni teži, mi po tednu dni še nismo, bomo videli kaj bo jutri patronažna rekla.

Vim, moj Anže je en dan starejši od tvojega user posted image . Ker je že ven prišel na smrt lačen (dobesedno - rojen je ob 17.53, priklopil se je ob 22h in ni spustil do 4h zjutraj user posted image ), jaz pa prve dva dni še nisem imela kaj dosti mleka, je v P padel iz 3.780g na 3.530g tretji dan, torej je imel kar dosti za nadoknadit; kar je naredil v 6 dneh - torej 9. dan po rojstvu (včeraj) je imel 3.800g. Patronažna je rekla, naj bi v 6 dneh dobil 180g (torej 30g na dan), on jih je pa kar 270g, tako da bi kaj hitreje res težko prišel na porodno težo.

V glavnem - če pridobiva po 30g/dan je OK. user posted image

Kaj je potem rekla patronažna tebi?

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 153
6.8.2009 8:50:37   
katrinka
dobro jutrouser posted image
danes smo imeli kar dobro noč - samo enkrat pa se to je takoj nazaj zaspalauser posted image
mislim da se je zaprtje kar uredilo, sem pa vceraj vseno kaplice naročila - naj bi jih danes dobila zeuser posted image

< Sporočilo je popravil katrinka -- 6.8.2009 8:51:00 >

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 154
6.8.2009 8:55:26   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

U, še en oziroma 2 posta mi manjka do prve tisočke. user posted image user posted image  

juhej in si jo že veselo presegla user posted image  user posted image  user posted image  men pa še 230 do 6000 user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
Blueeyes, jo boš vsaj lahko nosila! je težko dvigovati dojenčka, ki veliko pridobiva na teži (res pa je, da se bolj okrepijo mišice na rokah!user posted image )
drugače pa sem dobila občutek, da so punčke vedno bolj pri lažjih in fantje bolj pri težjih,... sicer so izjeme (npr. jaz v dojenčkastih letih,user posted image )... glavno, da so zdravi in živahni!

tud jz sem bla pr tistih bajskih v mladosti user posted image

Uf, za peto zvezdico bo treba pa ornk garat. user posted image  user posted image Bo Blue dala kak nasvet, ona je ekspert. user posted image  user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  čvekajte čvekajte in še enkrat čvekajte.. druzga vam nimam za rečt user posted image

drgač pa dobri jutro/dober dan tudi vam ljubljančice... upam da ga čim lepše preživite

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 155
6.8.2009 9:12:56   
majana79
Blue, dons manj pit, da ne bo kakih poškodb spet. user posted image  user posted image Upam da bo dober dan in čim manj sitkanih user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 156
6.8.2009 9:13:49   
Blueeyes

Blue, dons manj pit, da ne bo kakih poškodb spet. user posted image  user posted image Upam da bo dober dan in čim manj sitkanih user posted image

ah pa glih dons k mam priliko k sem sama doma me vse grajate user posted image  user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 157
6.8.2009 9:23:31   
majana79
user posted image Ni več dopusta?

Moj bo konc avgusta, začetek sept. doma. Komi čakam user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 158
6.8.2009 10:07:05   
Blueeyes
user posted image Ni več dopusta?
Moj bo konc avgusta, začetek sept. doma. Komi čakam user posted image

ma zdej je na dopustu še do 9.8., pol pa ne vem kdaj bo spet kej frej vzel... ma pa še dost dopusta, tko da ni panike...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 159
6.8.2009 10:15:09   
katrinka
jaz tud mojmu tezim da se dopust vzame - ma se celgauser posted image

sem pa ravno prele dubla vetrovne kapljice od koroskih lekarn - povejte mi kam ste jih ve dozirale - v vodo, caj, mlekouser posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 160
6.8.2009 10:16:54   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

jaz tud mojmu tezim da se dopust vzame - ma se celgauser posted image

sem pa ravno prele dubla vetrovne kapljice od koroskih lekarn - povejte mi kam ste jih ve dozirale - v vodo, caj, mlekouser posted image

direkt v usta... pa na dudo

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 161
6.8.2009 11:58:44   
vim
k.tja Oskar je imel pa enako težo porodno kot naš Gašper. Samo mi smo pri odpustu imeli 3150, zdaj po 9 dnevih imamo pa 3210, torej še nismo na porodni teži. Dojim pa še zmeraj z nastavki, ker v P so mi jih dali, ker nisem imela bredavic, zdaj ko pa so cize zunaj pa naš več brez nastavka ne zna vlečt.

Ritma dojenja in spanja še ni vzpostavljen, ponoči pa spi 4h skupaj od tiste ure,ki je podojen.

Danes bi šla jaz spet malo venm pa ne upam ima malo uček vnet pa ne vem al naj gre ali ne.

Kdaj ste šle pa ve kaj ven in za koliko časa.

Šivilja čimprej, da boš boljša

blueyes koliko teta Gaja zdaj pri treh mesecih?

Jaz bi prilepila fotko našega čmrlja pa ne znam, a katera pomaga.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
6.8.2009 12:06:20   
ledenka
tkole, smo nazaj s pregleda... pa še podatki o mojem velikanu user posted image
velikost 64 cm
teža 7840 g

in potem se sprašujem, zakaj me boli hrbet user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 163
6.8.2009 12:08:42   
ledenka
vim, glede na to, da ni vetra, mislim, da ne bi smelo bit nič narobe, če gresta malo ven in sta nekje v senčki user posted image v tem vremenu je celo bolje zunaj kot noter, sploh če imaš noter zelo vroče

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 164
6.8.2009 12:12:36   
vim
edenka recept za dojenje prosim, ker maks je star šele dva meseca pa že takole težek. Bravo mami, lepo vama gre.
Mi pa brez nastavka ne znamo potegnit? In potem se ful hitro utrudimo in zapimo. Poje mi do 35 ml, ker ga moram pred in po podoju tehtat pa še to se dojimo skoraj pol ure.

Grem pa res malo ven za 15 minut da vidim sonček.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 165
6.8.2009 12:17:34   
katrinka
blue-hvalauser posted image

vim ti kr pejdi vn-men je patronazna rekla da jo loh takoj vn peljem-zvecer al pa zjutri k ni vroče, pa da ni vetra, pa za 15 min,
vceri se je nasa 2 uri crkljala pri mozevi teti v naročju in ti dve uri smo bli zunaj-prav pasal ji jeuser posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 166
6.8.2009 12:18:52   
ledenka

edenka recept za dojenje prosim, ker maks je star šele dva meseca pa že takole težek. Bravo mami, lepo vama gre.
Mi pa brez nastavka ne znamo potegnit? In potem se ful hitro utrudimo in zapimo. Poje mi do 35 ml, ker ga moram pred in po podoju tehtat pa še to se dojimo skoraj pol ure.

Grem pa res malo ven za 15 minut da vidim sonček.

3 mesece user posted image kaj pa, če mu daš brez nastasvka, ko je še malo zaspan, ko se komaj zbudi?

pa ne se sekirat glede časa dojenja, midva sva se na začetku dojila po eno uro... in to vsaki 2 uri. kdaj ga pa previješ? ker jaz sem ga previjala po ene 20 minutah dojenja, ko je malo zaspal, da sem ga zbudila. pred dojenjem nikoli, ker ko je lačen, je treba TAKOJ siso ven user posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 167
6.8.2009 14:03:29   
Blueeyes

k.tja Oskar je imel pa enako težo porodno kot naš Gašper. Samo mi smo pri odpustu imeli 3150, zdaj po 9 dnevih imamo pa 3210, torej še nismo na porodni teži. Dojim pa še zmeraj z nastavki, ker v P so mi jih dali, ker nisem imela bredavic, zdaj ko pa so cize zunaj pa naš več brez nastavka ne zna vlečt.

blueyes koliko teta Gaja zdaj pri treh mesecih?

Jaz bi prilepila fotko našega čmrlja pa ne znam, a katera pomaga.

Gaja se je rodila z 3260g, s P smo šli z 3290g.. torej smo že takrat presegli porodno težo.. zdej pri 3 mesecih ma pa 5330g... bolj malo.. glih za glih... se mi zdi pa čist dovolj rejena... ni nič shujšana

drgač pa slikco prilepiš tako, da greš na www.shrani.si , klikneš browse, poiščeš sliko na svojem računalniku, klikneš shrani in objaviš potem v postu ta link k piše koda za forum s predogledom

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 168
6.8.2009 14:43:02   
Anonimen
Evo mene s pregleda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem dobila napotnico za programiran porod in sem se naročila za jutri zjutraj... No tako so mi rekli naj pridem. Mi je pa nadomestna G na napotnico napisala NUJNO, ker menda ni dobro da se še prov veliko čaka... Tele moje popoldanske krize s sladkorjem niso najboljše in tudi pritisk je kar naenkrat precej visok...

Jutri zjutraj grem torej notr, nevem pa kako to zgleda... me dajo na oddelek, ali me dajo direkt v porodno, ali me bodo še malo obdržali na opazovanju al kako to gre... Kera ve?

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
6.8.2009 15:55:41   
katrinka
ooo ziva - ti bos pa torej kmal cartala - superuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
6.8.2009 19:49:00   
anci banci
da se tudi jaz pridružim tukaj na debati

živa25 ti imaš iste probleme, kot sem jih imela jaz....
pri sprejemu boš dobila valgineto za mehčanje materničnega vratu in nato boš šla na oddelek E, tam ti bodo spremljal s CTG popadke.... in imela boš redne preglede, da bodo videli koliko si odprta...
jaz semšla v porodno šele naslednji dan po sprejemu

drži se

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 171
6.8.2009 20:32:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

jaz sem samo na žličko nakapala brez dodajanja vode ali česarkoli. sem pa ene porabila potem pa se odločila, da poskusim še z biogaia kapljicami, za katere sem pa hitro ugotovila, da ga zapirajo in še bolj napenjajo... nehala z vsemi temi prehrambenimi dodatki in od takrat je ok.

vim, poskusi s črpanjem... s tem si izboljšaš pretoke in veš točno, koliko popije... (to sem delala pri Oskarju, pri Urbanu pa sem se odločila, da bom poskusila samo z dojenjem... pa sem pri njegovih skorajšnjih treh mesecih že pristala na večernem črpanju...) in če je Gašper navajen na silikon, bo tudi z veseljem popil flaško, hkrati pa ga pristajaj (čimvečkrat) na prsi brez nastavkov (če imaš bradavice ok), da se navadi na kožo... enkrat bo že zagrabil (jaz mu včasih, ko joka in joka dam najprej malo čaja, ko vidim, da se je umiril, mu pa hitro zamenjam flaško z joško... in vleče naprej brez problemov, ker dobi sesalni zagon in bi verjetno vlekel tudi prst, če bi mu ga ponudila.
aja, pa stisni si bradavico, preden mu jo ponudiš,... tako, da bo na njej malo mleka in da bo imela obliko račkastega kljuna... zagrabit pa mora celo aureolo, da te ne bo potem bolelo!
povprašaj malo patronažno, kako!
oko pa očisti s kamilicami (seveda mu potem popivnaj, da ne bo imel vlažno okrog) delajo čudeže!
za slikico - logiraj se na shrani.si, potem pa prekopiraš url na forum.

živa - jutri??? držimo pestke, da bo vse ok!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katrinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
6.8.2009 21:21:39   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

pri sprejemu boš dobila valgineto za mehčanje materničnega vratu in nato boš šla na oddelek E, tam ti bodo spremljal s CTG popadke.... in imela boš redne preglede, da bodo videli koliko si odprta...
jaz semšla v porodno šele naslednji dan po sprejemu

Ooo živček, srečnica, boš videla talepega medicinskega brata na oddelku E. user posted image user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 173
6.8.2009 22:05:30   
petrazg
Vim - K.atja ti je lepo napisala, da si pomaj s črpanjem. Mleko se ti bo delalo lepo naprej, mali bo lepo napredoval. Pri hranjenju po flaški se otroček ne utrudi tako hitro, pa kasneje pride občutek sitosti. Midva sva si na začetku morala pomagati še z umetnim mlekom (prvih 14 dni, ko sva bila v bolnici) v kombinaciji s črpanjem, jutri bo star pa 3 mesece in se samo dojiva. Poskusi res s črpanjem, potem pa počasi prestaviš...  Aja , za očke je pa meni patronažna rekla, naj mu kapnem kapljico svojega mleka.
Boomer... čestitke user posted image user posted image user posted image

Živa.
.. držim pesti, da čimprej cartaš svoj zakladek

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 174
6.8.2009 22:49:33   
Blueeyes
živa.. juhej, držimo pestke da boš že jutri videla svoj zakladek... jz grem jutr na Hrvaško za 4-5 dni, tko da se javim ko pridem nazaj.. do takrat pa že pričakujem kakšno tvoji slikico na rr

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?