Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: vim Mamice, kdaj je bil vaš malček na porodni teži, mi po tednu dni še nismo, bomo videli kaj bo jutri patronažna rekla. Am, mislim da smo mi prišli šele po ene 10 dneh. Ker je v treh dneh po odpustu dobil šele 20g, takrat smo tut začel dodajat. Zdej je pa itak bajsek. kar kmalu, ker je že drugi dan v porodnišnici začel kar dobro pridobivati na teži. pri porodu je imel 3530 g, pri odpustu pa 3450 g, kar je samo 80 g manj... odpustili so naju po treh dneh. ampak Urban je moj drugi otrok in sva s prvim dnem dobro zaštartala! pri Oskarju pa je bilo malo drugače: ko se je rodil, jih je imel 3340 g, ko so naju odpustili (po štirih dneh) pa 3220 g. ampak sva potem prvi teden doma vse nadoknadila (se je redil na začetku cca. 50 g dnevno... torej je nekako po enem tednu dobil nazaj porodno težo. preveč se ne obremenjevat s tem pridobivanjem teže,... saj zdaj te bo tako ali tako patronažna večkrat obiskala zaporedoma in bo že urgirala, če bo potrebno! Blueeyes, jo boš vsaj lahko nosila! je težko dvigovati dojenčka, ki veliko pridobiva na teži (res pa je, da se bolj okrepijo mišice na rokah! ) drugače pa sem dobila občutek, da so punčke vedno bolj pri lažjih in fantje bolj pri težjih,... sicer so izjeme (npr. jaz v dojenčkastih letih, )... glavno, da so zdravi in živahni! šivilja - ! boomer - čestitke za Julijano! majana, hitro še kaj napiši,... dobiš novo zvezdico!
|