kepica
|
Hojla punce Sem vas prišla malo pogledat, da vidim, če se kaj dogaja. Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam: cukr07, vila MaLiNa, Larilu, altaja barika in tulpek, kaj sta še vedno tukaj Vsaj na vaju sem računala, da sta šli za mano v Rim Držim pesti, da ne bosta več dolgo 2v1. Ja, pa obveščam vas, da spet sprejemam vaše sms-e Zahvaljujem se vam za vse čestitke in lepe želje ob rojstvu naše male kepice Včeraj sva z Anžetom prišla domov, so naju spustili en dan prej, ker sva se lepo dojila in ker nisem bila nič šivana Pa še poročilo iz P: V sredo 2.9. sem zjutraj imala amnioskopijo, kjer so mi povedali, da je plodovnica mlečna in gosta in da, če se prej ne začne, da mi v petek 4.9. sprožijo porod. Po pregledu mi je trebuh veliko otrdeval, nisem pa čutila nobenih bolečin. Zvečer, okoli 18h, me je pri otrdevanju rahlo bolelo v predelu maternice, kot ob M, ampak se nisem posebej ozirala na to. Okoli 19h mi je vse skupaj postalo malo sumljivo in sem se šla raje stuširat. Takoj po tuširanju pa se mi je odluščil velik del krvavega čepa, ki me ni preveč ganil, saj se mi je to dogajalo že par dni. Še malega sem dala v posteljo, ko se mi je nekaj ulilo. Grem gledat in ni bil čep, ampak bledo rumena tekočina (pozor: plodovnica ni vedno prozorne barve, sploh, če je že zelo mlečna). Ker se mi je to še parkrat ponovilo, sva z možem ob 21h odšla v P. Popadkov nisem imela, razen nenehnega otrdevanja trebuha. Ob 21.30 sem bila že priklopljena na ctg, odprta 3cm. Vmes sem čutila otrdevanje trebuha, brez bolečin, ctg pa ni kazal kakšnega velikega dogajanja. Po ctg-ju sem šla še na klistir, hodila po hodniku in čakala, da se kaj prične, ampak mene ni nič bolelo, trebuh pa sem imela čisto trd. Ob 11h sem prišla v porodno, odprta 6cm Potem so mi nastavili EA in umetne popadke. Popadkov nisem čutila nič, čeprav jih je ctg risal, odpirala sem se zelo hitro, malo do 1h ponoči sem dobila še dve svečki, potem pa sem kmalu čutila pritisk na presredek. Priletita babici in rekli, da bomo rodili Sem bila čisto presenečena, ker me še nič ni bolelo Na hitro sta vse pripravili. Potisnem enkrat, pride glavica, potem smo en popadek počakali, da se ne bi strgala, potem pa je prišel tretji popadek, pritisnem in mali je bil rojen ob 1:02. Vse skupaj torej 2h v porodni sobi, brez bolečin Še danes ne morem verjet, kako je šlo vse skupaj hitro, sploh pa neboleče. Imela sem dve super babici, ki sta pazili na moj presredek, tako, da nisem nič šivana. Porod pa je bil res ekspresen. Sem se hecala, da je bilo tako, kot bi šla v trgovino po štruco kruha Na oddelku je bilo tudi super. Z Anžetom se lepo dojiva na 3-4 ure, mleka imam za izvoz. Vsi smo presrečni, da imamo doma spet malo štručko, ki se je sploh ne moremo nagledat Pa še slikica naše male štručke Lepo rojevajte, naj bodo vaši porodi hitri in čim manj boleči. Sploh pa, ko v rokah držiš svojo štručko, pozabiš na vse. Sreče ob tem se res ne da opisat in vse jo boste doživele ta mesec, če ne na PDP, pa kakšen dan čez. Važno, da jo boste. Uživajte še v zadnjih nosečniških dneh. Vas pridem še kaj pogledat
|