špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Čudoviti in fajn trmasti kužki so to Tudi to je samo mit, če mene vprašaš. Pa še kako so učljivi, mi imamo z najstarejšo psičko opravljen B-BH, pa delale sva Rally Obedience, pa vsi so prilično dobro vzgojeni, na sprehodih jih lahko imamo spuščene, ubogajo, se ne derejo za vsako bedarijo, skratka ne vem kje bi naj bila ta trma. A veš kje? Tam oz takrat, ko je kakšen dan pse na sprehodu "gluh". Oz. niti ne gluh, ampak jaz moji rečem, Miša sem, pa lepo muli travo oziroma nekaj vestrno ovohuje dalje. Pa še enkrat rečem Miša SEN!, takrat me pogleda, zaviha nos, se obrne in gre dalje dva metra proč mulit travo. No, takrat se meni zdi tako simpatično svojeglava. Ker drugače je pa tako pridna, da se ne da povedat. Povsod jo lahko vzamemo s seboj in nikjer, razen kjer je cesta, ni na povodcu. Ne gre k nikomur, tudi če jo kdo kliče, psom se izogiba v polkrogu, če pa jo kdo slučajno kje uspe počohat, pa tudi lepo pridno počaka, da tistega mine. Tudi če jo boža trop otrok naenkrat, potrpežljivo čaka. Čeprav takrat itak, da sem takoj zraven, opazujem in potem otrokom rečem, da je dovolj. Ej, točno tole je počela naša Videl si, da je slišala in razumela, ampak zanalašč ni ubogala. Se spomnim, da me je včasih pogledala direkt v oči in si v njih prebral "ne bom, čeprav točno vem, kaj hočeš od mene"
|