špelin@ -> RE: Dve vprašanji o pasjih mladičkih (17.8.2009 9:23:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Nej@ vse kar si napisala so pasji mit-i. Hoja po stopnicah, je omejena samo za pasme, kjer je problem displazija, pretežno za večje pse. Kar se psov tiče, ki pa k temu niso nagnjeni, pa ni problema, višavec je že eden takih, ki ga ni potrebno nič šparat. Ne vem kje si to z grizenjem kosti pobrala, totalno iz trte zvito. Kosti v večjih količinah niso preporočljive zato ker zelo zapirajo. Odsvetovane so piščančje kosti, ker lahko špici poškodujejo črevesje. Naši dobijo goveje ali svinjske kosti približno 1x mesečno. Kopaš lahko takoj, ne takšnih širit po forumih. Dajte si predstavljat enega shi-tzuja kako bi ga negovali drugače. Pravzaprav je psa treba na kopanje navajat čim prej, drugače so kasneje problemi. Pogostost kopanja je odvisna od pasme, določene se kopa 1x tedensko, višavce, ki jih imam jaz pa recimo čim redkeje, v povprečju mi skopamo 1x mesečno ali 1x na dva meseca. Sredstva za bolhe se lahko dajo od 9 tednov naprej!!! Berite navodila od ampul če ne drugače, za bolj agresivna pa od 3 mesece, stronghold je celo od 6 tednov naprej, sem pri zadnjem leglu dala vsem mladičem gor, ker so bili vsak dan zunaj na travi in nisem želela tvegat česa v leglu. Pa k vprašanju, kaj so zame veliki ne-ji: grizenje rok, nog, hlačnic in podobno, električni kabli in doze v hiši, kopanje lukenj na vrtu, predvsem pa vse počet v zdravi meri. Ma itak se lahko psa kopa pred 6. mesecem. Mi smo našo psičko-mladičko, ki smo jo dobili na kmetih, morali že zelo zgodaj skopati in to s posebnim šamponom proti bolham, ki nam ga je predpisala veterinarka. Arwenko, mi smo prej imeli višavko. Žal nam je maja umrla - malo po svojem 12. rojstnem dnevu oz. smo jo morali dat uspavat, ker je bila preveč bolna in se ji nikakor ni dalo pomagati. Nazadnje je bila cel teden na infuziji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Čudoviti in fajn trmasti kužki so to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|