NevenkaP
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 ja, imamo vsi pomivalce, samo eni imamo še ruske- na roko. pa eni tudi posodo brišemo, ker imamo žal samo en komplet loncev, krožnikov in kozarcev- t.j. po 6 komadov. še, ko kuham, sproti pomivam podsodo, ker je nimam toliko, da bi lahko uporabila vsak lonec za vsako stvar posebej. tudi sušilca nimamo. ne boš verjela, mi cunje celo sušimo na zraku. p.s. pa ne zato, ker ne bi imeli denarja, ampak zato ker nimamo prostora Joj, ne bit užaljena no. Jaz tudi nimam ne vem koliko loncev in kozarcev, pa vsaj 2x na dan stroj laufa, pa na morju tudi pomivam na roke...ampak nikdar ne brišem posode. Zakaj bi bilo treba brisat, tega ne razumem, saj se vse samo posuši in ni dela še s tem, poleg vsega ostalega, kar mora ena povprečna ženska na dan naredit doma? Pri nas ni nekega vmesnega časa, ko se v kuhinji ne bi nič dogajalo, pa bi bila kuhinja prazna in zapuščena in posledično v nulo pospravljena. Ni šanse. Preveč nas je, pa preveč se v naši hiši dogaja. Zato pa se kar naprej pomiva, ker nimamo tolko robe, da bi lahko kopičili. Pomivalec pa se mi vendarle zdi tako priročna in v bistvu stara stvar (mi smo ga imeli doma že pred 40. leti, še preden sem se rodila, nikdar nismo pomivali na roke, pa nism bili niti pod razno bogati za tiste cajte, iz tega razloga se mi zdi čudno, da stvar po vseh letih ni bolj množična), ki vzame take količine dela ljudem na svoja pleča, (pa poleg tega je to stvar, ki jo lahko dela brez vsakih težav tudi mlajši otrok, pomivati na roke pa ne more), da mi je škoda, če mora kdo še pomivati na roke, smili se mi. Sušilec pri nas poleti tudi v glavnem počiva. Sonce opravlja njegovo delo. Škoda energije. Saj ni nujno razlog to, da si ga kdo ne morem kupit. Ta hip si lahko kupim tri, pa mi ne bo nič pomagalo, ker ga nimam kam postavit. Pa smo ga doma tudi imeli že 40 let nazaj. Za imet pomivalca res ne rabiš biti ultra premožen. Pogrešam ga sicer ne ravno za umret, ker se mi pomivanje ne zdi tak big deal, si ga bom pa sigurno omislila, ko bom imela možnost (prostor) zanj. Do takrat pa... A ja, roke si pa brišemo v kuhinjske cunje. In to v tiste, s katero se pobriše tudi kakšna posoda
|