Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: slutnja aha, res je sam kot primer blo, sam tud jst nebi bla jst ce bi zdele lahk sla ne da bi brala do konca... ampak, a pol je tvoj otrok neglede na to kaj dela kaj rece, kaj vse lahko.... priden?hm.. zanimivo... a pol ko bo mal vecji pa bo prnesu enke iz sole pa se mu nebo dalo za knjige tud priden? ne recem ce mu nebi slo al pa bi se tezk ucil,. ampak da se nebi hotel... a pol bo tud priden?hm,....... ne, nisi razumela jaz samo ne vzagajam na ta negativen način...valjda da ko kaj narobe nardi, da povem, da sem mal kao huda, tud odstranim in jo nesem v sobo, kjer se hladi itd. sam nikol ne tulim nad njo, da ni pridna, da je grozna, da je grda, neumna, glupa, kot velikrat slišim starše da počnejo ona točno ve, da je narobe nardila, brez tega da jo zmerjam in žalim. nasprotno pa pohvalim vsako njeno pozitivno dejanje, vsako malenkost, sploh ko kej spontano sama nardi, pa čeprov je čist brezveze ( k gre recimo v kopalnco in poravna zgužvane tepihe men je za crknt smešna, sam to njeno dejanje vzamem resno in jo tud pohvalim kok dobr je to zrihtala in kak fajn zdej zgleda) in se mi zdi da ful bl zaleže, kot recimo kaznovanje in kričanje in zmerjanje otroka za vsak drek. če na otroka tuliš, s tem samo izkazuješ svojo nemoč nad njegovim obnašanjem, čeprav praiznam, da včasih, ko ogroža sam sebe, ker pač ne posluša, dvignem glas, ampak ja, sem nemočna, ker bi se mu lahko kaj zgodilo, jaz pa tega ne bi preprečila. In zdi se mi fajn, da se otroku, ko dvigneš glas, tudi razložiš, zakaj si dvignil glas (vsaj tako jaz počnem z našim večjim). Nikakor pa otroka ne žali.
|