rija
|
Moj bo tudi kmalu star 15 mesecev, pa zelo dobro ve, kaj je prav in kaj ne. Ko želi kaj ušpičit, me točno v oči gleda in čaka, kaj bom rekla. itak da vejo, da nečesa ne smejo. ampak ne vejo prav zakaj ne smejo in potem to jemljejo kot neko igro, pri kateri so deležni mamine pozornosti. čeprav negativne. in še samo to bom pokomentirala: on ve KAJ LAHKO IN KAJ NE. on še nima pojma kaj JE PRAV IN KAJ NE. pa to dela tudi moj pri teh letih...če se čuti po njegovem zapostavljenega, naredi neko pi-zdarijo, da ga potem kao "opaziš" in ja, meje jim je treba postaviti, pa vendar ne vsega prepovedati....meni ni bilo nič takega, če je potegnil kabel iz vtičnice in itak, ker na to nisem reagirala, ni tega prakticiral. totalno nezanimiva zadeva zanj. ravno prejšnjič sem našla varnostne zatiče za vtičnice, zapakirane, ker to ni bilo zanimivo. bi prej rekla, da bi mu znalo postati zanimivao danes, ko eksperimetira in naredi več težav kot takrat, ko je bil mali. da smo umaknili zanimive zadeve na višje police, mi je bilo nekak logično od njegovega rojstva, da se bo to moralo zgoditi in mi zato to tudi ni predstavljalo nekega strašnega "odrekanja" in seveda smo ga vsepovsod vključili v delo. tudi vžigalnik je lahko prijel v roke, kar zgražajte se , pa tudi vpričo mene ga je lahko probal prižgati....ker najbolj mamljive so stvari, ki jih ne sme. in to proba ravno takrat, ko tistega, ki mu to prepoveduje ni zraven. ja, se je tudi enkrat malce spekel, pa je mir. očitno sem moramo vsi, tudi naši otroci, na lastni koži naučiti, kaj se lahko in kaj ne. žal zna to tudi včasih zaboleti. jaz bi rekla, da bodi striktna in mogoče probaj Paštetkino metodo z fizično odstranitvijo s kraja zločina saj je pameten, bo že skužil....
< Sporočilo je popravil rija -- 27.7.2009 23:19:42 >