malaMravljica -> RE: Oktobrke 2009 2.del (18.8.2009 14:03:19)
|
naj vam bo, ker se mi tkooo ne da kaj pametnega pisat sedaj. ok, masazo se dela predvidenih 6 tednov pred rokom in to vsak dan enkrat, zadostuje pa 5 do 10 minut dnevno. Najlazje je tako, da eno nogo dvignes mal visje, recimo na rob kadi v kopalnici, lahko pa leze v postelji, lahko izvaja tudi partner, ceprav jaz mislim, da partner tega ne bo delal dovolj mocno ampak mu bo slo po glavi vse kaj drugega kot to kar naj bi pocel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] rabis eno masazno olje, lahko vprasas v lekarni, jaz recimo imam od welede, lahko bi tudi olivno olje. Pri olju sam pazit, ce bi imela kaksno alergijo slucajno, pol itak ves katerega ne smes. masazo zacnes izvajati z enim prstom, cez par dni pa lahko ze dva in pol tri. to pa masiras v bistvu tako da presledek kar precej mocno stiskas, da se dobro prekrvavi. Ne znam povedat kako, nam je rekla da naj poskusimo na roki in to tako. Z desnim kazalcem gres pod, z desnim palcem pa nad del leve dlani tudi med kazalec in palec. Razumljivo? Levo roko imas seveda stegneno. in pol z desno roko izvajas masazo - precej stiskas in masiras recimo 2 cm po dolzini. Pa ne sam bozat, kar mocno izvajat. Ce poskusis to na roki in delas recimo 2 minuti pol pa poskusis raztegnit kazalec in palec na obeh rokah obcutis razliko,tam kjer si delala masazo bo slo precej lepse. Sicer pa je opis masaze tudi na embalazi od tega oljcka od Welede. Jaz lepse res ne znam povedat. Drugace ta masaza ni neko 100% zagotovilo, da te ne rezejo, ce se recimo ne odpres zadosti, .... je se vedno nevarnost, da te prerezejo, sam ta masazica naj bi pol v praksi imela vseeno zelo dobre rezultate.
|
|
|
|