tršica -> RE: Oktobrke 2009 2.del (15.8.2009 23:49:33)
|
Oj! skačica: Meni je na CSDju CELJE rekla, da se nič ne mudi, ker sem hotla ze avgusta to urejat. Pa je rekla, naj počakam še septembersko plačo in potem lahko vse skupaj uredim. PDP imam pa 13.10. trebuščki: ful smo fajne, pa naj reče kdo kaj druga :) MM: hvala, da si popravla. saj se ni tako mudilo, no. michelle1: tvoji nasveti so pa zlata vredni. pa vsem ostalim tudi hvala za razlago o likanju. bom verjetno se vseeno mal polikala od vrha :) crystall, emilly: letni fond ur. pri nas ima vsak nekaj dni dopusta (npr. 25). Doma smo pa veliko več dni kot 25 dni, a ne? zimske počitnice, krompirjeve, božične, poletne... Zato nabiramo ure in dneve dopusta skozi vse solsko leto, da smo lahko po zakonu poleti doma. To so razne interesne dejavnosti, tekmovanja, bralne značke... nadomeščanja... In temu rečemo letni fond ur. V tem šolskem letu si nič od tega ne bom mogla nabrat, ampak bom imela na razpolago samo cca 26 dni dopusta-po odločbi. To pomeni, da če avgusta 2010 zacnemo s sluzbo 23. 8., si od tu nazaj odštejem 26 dni dopusta. Kar pomeni, da lahko porodnisko zaključim 16. 7., če sem na hitro prav zračunala. Navadno pa sluzbo končamo 7. 7. In teh 9 delavnih dni (malo na pamet racunam) ne morem koristiti dopusta, ker ga enostavno vec nimam. Tako si jaz to predstavljam. Jaz sem se s svojo ravnateljico o tem ze pogovarjala, ker sem jo zelela o tem obvestit. je zlo fer in vse. In je rekla da bo se preverila kako in kaj je s tem. Res pa je, da jaz nastopim porodniško 15. 9., kar pomeni, da bi lahko moj mož bil na porodniski od 17.7 pa do 14.9. - 2 meseca. Naslednji teden grem na sestanek, pa ko še kaj več o tem zvem, vama napisem. Upam, da nisem prevec zatezila in sta razumeli, kar sem povedala. Nekje sem prebrala, da bi morali delodajalca o svojih "planih" pisno obvestit. Pisno naj bi jim napovedali naš odhod iz sluzbe in pa vrnitev nazaj na delo. Jaz bom to tudi storila, samo ne v roku 30 dni pred nastopom porodniske, ker naceloma itak ve. Ampak ko bom imela sve podatke za CSD, bom pa tudi en papir oddala z datumom za nazaj. Vem, da v papirjih, ki jih oddas na CSD, tudi konkretno napises glede porodniske. Če se ne motim je to obrazec/priloga S-1, kjer podjetje potrdi podatke o placi in tudi o tem da so seznanjeni s tvojimi načrti koriscenja porodniske in dopusta za nego in varstvo otroka. Ta obrazec morata oba s fantom nesti na svoje firme - vsak svojega. tam pise, da so seznanjeni, da bo mati/oče izrabil porodniski.... (izberes kaj vse) ...dopust v obliki polne odstonosti z dela od (moj primer) 15.9 2009 do 16.7.2010. Moj moz pa bi po mojem primeru napisal od 17.7. do 14.9. 2010. Ta obrazec ima se podatke o plači, ki jih izpolne delodajalec -tvoj in njegov, vsak svoj obrazec- in so osnova za izracun porodniskega nadomestila al kakor koli se temu rece. sem pa se nasla, da za ocetovski dopust mora oče javit na CSD najkasneje dan prej preden, da koristi ocetovski dopust. Kaj drugega se pa ne spomnim, da bi bilo pomembno. Vse vloge sem nasla nekje na netu in sem jih sprintala, se preden sem prisla na CSD avgusta. Mi je zelo prijazna gospa potem vse razlozila kaj naj izpolnem in cesa ne in da naj uzivam počitnice in naj se vrnem 5.9. z zadnjo plačo. No, sem malo zatezila. Upam, da je ostalim tudi kaj koristilo. lp, vsem
|
|
|
|