Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 9:35:40
|
|
|
|
coris
|
hehehe jaz sem danes ob 4 zjutraj jedla kruh z namazom ker nisem mogla zdržat do jutra pa še v življenju nisem ponoči ustala in šla jest sporočim ko ugledava najino malo srečico ...upam do takrat tudi že srček
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 10:21:18
|
|
|
|
Ula33
|
Fajn je slisat, kako vam hormoncki nagajajo ... Sam res mora biti neverjeten obcutek ko ves, da v tebi raste mala pikica... Jaz pa za ta mesec nimam dobrega obcutka... Do predvidene je se tri dni, vendar imam ze vse znake, ki jo napovedujejo, tako da nisem prevec optimisticna... No, nocem prevec upati, ker je potem razocaranje vecje...
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 11:11:59
|
|
|
|
jeanitte
|
Naj se z majhno zamudo še js pridružim čestitkam za dne novi srečki - coris in vesna_b . Res sem vesela za vaju in vama privoščim čim lepših . Ribica77, Katte, petrussa, anity1 in dspela - za nas držim pesti že za oktober, za vse ostale pa še zdaj - posebej za vaju te dni, Mladika in Ula33. Arual in anonimna, dobrodošli - prišli sta na pravo mesto, kjer bosta gotovo deležne (poleg koristnih nasvetov) obilo pozitivizma in moralne podpore - js že vem, pa še nisem dolgo tu . Lep dan vsem.
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 11:51:39
|
|
|
|
benji
|
Čestitke vesna_b , juhu, juhu . Sama pa imam še vedno težave z ugotavljanjem ovulacije. Kot sem že napisala sem od 10.09. delala teste. 10. nič, 11. nič, 12. približno enaki črtici. Naredim test včeraj (sicer ni bilo nobene sluzi ampak jajčniki so boleli kot...), test pa NIČ . Druga črtica je bila še bolj rahla kot prvi dan testiranja Bila pa naj bi vse močnejša. Tako da me je vse minilo, res mi ni več nič jasno....ne vem kaj naj si mislim. A ima katera podobno izkušnjo s temi testi? Je pa res, da sem kako uro predenj sem delala test veliko pila in je bil urin bolj razredčen oz. svetel? Bi znalo to kaj vplivati, hm?? Itak je sedaj prepozno, me je včeraj tisti listek tako znerviral, da mi ni bilo še do pogovora, kaj šele , tako da sem verjetno še en mesec dobra, kar se tiče
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 12:26:35
|
|
|
|
ninocka26
|
Benji jaz pri teh listkih nisem nikoli vedela ali je O ali ni. Potem sem pa zasledila, da ima CB digitalni ovulacijski test, kjer se ti nariše smajli, ko je čas za ovulacijo. Pri tem sem pa ugotovila kdaj je O. Sicer se sliši kot reklama samo meni je bil CB res super. Si nisem glave razbijala ali je enako debela in močna, ali je bolj ali manj kot prejšnje dni ipd., samo preverila sem ali je smajli ali ni pa mi je bilo vse jasno. Srečno.
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 13:23:39
|
|
|
|
coris
|
benji...jaz imam ful izkušenj s temi smotanimi testi. 3 dni pred o nič, 2 dan pred o nič, 1 dan pred o zjutraj švoh črtica in sem rekla da reskiram teste in popoldan enako močna, zvečer že močnejša črtica drug dan zjutraj še vedno močnejša in popoldan skoraj ni bilo več črtice, tako da je bila črtica sam 1 dan in prej in potem nič pametnega. lahko da si vrh zamudila ker si ga imela ponoči ali kasneje ali pa zaradi pitja preveč tekočine. jaz sem se res držala tega da vsaj 2-3 ure pred testiranjem nisem pila. že če sta črtici enako močni je po moje dost velika šansa da je bla čez kake tri ure močnejša in na dan oz v trenutku ko začne bledeti oz je beč ni pomeni da imaš o. vsaj meni se je tako zdelo.
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 13:31:40
|
|
|
|
benji
|
oh hvala, ste me potolažile,...sem se že začela ukvarjati z mislijo da O sploh ni, pa vidim da očitno zadeva pride in mine tako hitro, da sem res lahko malo zamudila. Verjetno tud nacejanje z vodo ni bilo v pomoč . Itak pa bo čez 2 tedna vse jasno, samo ko pa je to še tako daleeeeč , bi najraje vidla da mi v popku zelena lučka posveti, takoj ko rata, pa da ne bi bilo treba čakat in testov delat..
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 13:35:48
|
|
|
|
vesna_b
|
ha ha ha to ti pa verjamem - ker jaz kljub svoji trdni odločenosti, da delam test šele 5 dni po izostanku, torej 20.9., sem ga delala že pred izostankom M - ko sem doma ugotovila, da sem kupila test za zgodnje ugotavljanje, ki ga lahko delaš že 10 dni po odnosu. držim pesti, da boš čez dva tedna vsa nasmejana sporočala veselo novico...
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 13:46:02
|
|
|
|
nati29
|
Benji, jaz imam slabe izkušnje z ovulacijskimi testi, sem delala v prejšnjih dveh nosečnostih, pa ciklus imam tud reden, pa mi ni nikol ovulacije pokazal, pa sem vseeno zanosila. Da bi pa zdaj na 12 ur delala teste, bi pa tud celo premoženje zapravila. Najboljš da na dva dni pa je najbolj ziher.
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 14:30:33
|
|
|
|
benji
|
Hvala punce za spodbudo...glede se strinjam da če na dva dni težko fališ O, ampak vseeno sem hotela še neko zagotovilo da je O in zato potem mečem denar stran za vse te teste, ki mi samo živčke papajo. Zdaj tako govorim, čez deset dni bo pa spet denarnica jokala ko bom hitela v nabavo testov nosečnosti.. Ne morem niti sama sebi več lagat
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 14:54:41
|
|
|
|
witch
|
benji jaz bi ti priporočala, da si namesto O testov, meriš BT. MEni je to bolj fajn, pa še ceneje je Drugače sem pa brala v eni knjigi, da je največja možnost zanositve en dan po O.
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 15:02:50
|
|
|
|
benji
|
verjetno je to res boljša ideja witch. Bom drug mesec poskusila z BT. Pa če ne bo uspeha evrčke raje za kakšno malenkost za tolažbo zapravim. En paketek testov je 15€, dva paketka.... ho ho, za kakšno majčko pa bo
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 17:02:20
|
|
|
|
~Minnie~
|
Heeej, še ena nova tukaj Sva v tretjem krogu, vendar sva šele sedaj v zadnjem malo bolj gledala kdaj imam O in sva takrat bolj pogosto Test bom delala konec naslednjega tedna in sem čisto nestrpna, misli na to ali se je prijelo ali se ni, si sploh ne morem izbiti iz glave in upam, da mi ne bo ravno zaradi tega kaj ponagajalo Juhhuu, za vse držim tačke, da čim prej zagledate magični črtici
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 20:53:21
|
|
|
|
Ula33
|
Žirafica dobrodošla! Benji jaz sem imela ta mesec popolnoma isto izkušnjo z ovul testi. Sem jih delala 5 dni (čas predvidene O - po mojih izračunih) in ni nikoli bilo močne druge črtice. Sem si že rekla, da očitno ta mesec ni bilo O. Sva pa vseeno pridno čez cel cikel na dva dni. Sem rekla, da se tako zlepa ne dam... No, bom videla konec tedna, kaj je iz tega ratalo Sem pa bila ta mesec pri G in ga povprasala o teh testih. Mi je dejal, da če se hočem res prepričat, da imam O, bi morala delati čez cel cikel (vsak dan, najbolje popoldan, ker se LTH čez dan kopiči v telesu), ker smo si ženske res različne (še posebej, če so cikli neredni) in včasih se zgodi, da se "logični" izračuni sploh ne skladajo z dejansko O. V tem primeru je najbolje teste naročiti iz tujine - so baje bolj občutljivi in jih dobiš 100 kom. za okoli 18 EUR. Bom pa vsekako naslednji mesec pričela z merjenjem bazalne temp, kot je predlagala witch. Upam pa, da ne bo potrebno
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 14.9.2010 23:00:27
|
|
|
|
coris
|
hej punce...pišem ker sem v skrbeh...g.Pušenjaku sem postavila vprašanje kaj meni o velikosti gestacijske vrečke pri meni na 4 tedne in 1 dan. odgovoril mi ni nič o velikosti gv ampak napisal, da se gv pred polnimi 5.tedni sploh ne vidi na uz in da gre torej za vsaj 5 tedensko nosečnost. meni je to čisto nelogično saj sem imela zadnjo 14 avgusta kar je natanko 1 mesec nazaj in ne 5 tednov...ali katera od vas kaj ve koliko bi morala biti velika gv in ali je možno da se je on zmotil ali pa sem jaz zanosila prej??? zdej mi pa nič ni jasno!!!!!! v skrbeh sem za znoret in sploh ne morem spat....mladika ti si iz tega foha plisssss help
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 7:13:31
|
|
|
|
ribica77
|
Coris, ne smeš se preveč sekirat, vse bo ok! Kmalu boš na pregledu izvedela kaj več in boš pomirjena... tale je zate , tale pa za tvojo pikico Žirafica* dobrodošla med nami držim pesti za
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 8:38:29
|
|
|
|
vesna_b
|
coris - res bo vse ok. mora biti, saj nas toliko drži pesti zate in za tvojo pikico. kdaj imaš pregled? če ni kmalu, pa pokliči G, in prosi za pregled... žirafica, dobrodošla - in naj tudi tebi čim prej rata
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 8:46:03
|
|
|
|
Ula33
|
Dobro jutro punce!! Kako ste? baje bomo danes se meli sonceka zunaj! JUPI Coris tudi jaz menim, da bo vse vredu! Verjamem pa, da je tezko odmisliti skrbi, ko te nekaj tako skrbi! Poskusi cimprej do ginekologa, da se napravi UZ, vse razlozi in verjamem, da se bos potem veliko bolje pocutila. Posiljam ti !!!! Kaj pa druge-že kaka nova roza novicka!
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 8:59:04
|
|
|
|
Katte
|
Coris, ne skrbi. Večji problem bi bil, če bi morala biti GV, pa ne bi bila vidna. V literaturi so itak različne ocene gestacijske starosti, pri kateri se vidi GV. Pa še nivo hormona ti lepo raste. Verjamem, da te skrbi, ne vem. kako bi se jaz počutila na tvojem mestu (verjetno bi tudi komplicirala), vendar je res najbolje zate in za tvojo pikico, da se vsaj poskusiš pomiriti. Spij čaj, poglej kak film in preživi lepo popoldne s svojim dragim, vreme danes bo čudovito za sprehod. Žirafica*, dobrodošla, držim pesti za .
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 9:03:20
|
|
|
|
coris
|
hej punce sem se naspala in malo premislila.... dobila sem odgovor da naj bi bila po UZ sodeč noseča nekaj dni več kot sem si predstavljala oz kakor so ovul testi kazali in zgleda je bilo odločilno to da sva na 2 dni še dobro da nisem čakala na listke da mi pokažejo O upam da bo vse ok in vem da bo, zdejle grem pa na krvi test da vidim kako napredujemo. grem še v petek potem pa ne več!!!!!!
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 9:08:31
|
|
|
|
Katte
|
That's the spirit!!!
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 9:15:19
|
|
|
|
nati29
|
Coris, lahko si imela O takoj po končani M, potem pa je to ravno en teden prej. Tako da res bolje da se vidi kot da se sploh ne bi videla. Optimistično glej na to .
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 11:58:39
|
|
|
|
coris
|
nati in katte hvala ravno sem dobila rezultate beta hcg...jupiiiiiii v dveh dneh je narasel iz 1578 na 3470....jupiiiii jepo se je podvojil tako sem srečna zdej pa ne mislim več komplicirat čeprav vem da se bo kdaj kak dvom pojavil v meni tako sem srečna in takoooo si želim da bi tudi vam moje soborke uspelo...če katera potrebuje nasvet glede čajev in tablet ki sem jih jedla z veseljem pomagam. moram priznat da po tistih čajih sem imela opazno več sluzi kot ponavadi in sem lažje spremljala ciklus. tudi zdrava sem bila bolj. rada vas imam in resnično hvala za vaše pozitivne misli in besede
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 12:56:40
|
|
|
|
mladika
|
No pa je prišla ga. nezaželjena danes pa gremo v naslednji krog!!!coris tak kot so druge rekle- relax!!!bthcg je najbolj pomemben v teh začetnih tednih in če tako lepo narašča kot pri tebi se nimaš česa bat,ko boš mela pa pregled se bo pa poleg gv videlo še vse drugo!!tko da zdaj uživajta s svojim dragijem!!aja mimogrede ktire čaje si ti to pila??pa kolko pogosto sta
|
|
|
|
RE: Prvi poizkus zanositve 15.9.2010 13:17:59
|
|
|
|
coris
|
jooooj mladika...jz ti svetujem da morda poiskusiš s čaji in kaj veš mogoče že prvi krog uspe. sama sem na dosti forumih prebrala da je s pomočjo teh čajev že dosti puncam uspelo zanosit k majo težave z ovulacijo, težave v rodilih ali pa pretanko maternično sluznico. čaje sem kupila pri gospe Tereziji (gospa sivih las in nižje rasti) pod arkadami v centru mesta ljubljane. Pila sem čaj krvomočnice in moj dragi tudi. Pila sva ga vsak večer 1 šalco in sicer se da notri toliko čaja kot ga lahko zagrabiš s tremi prsti. naredi se ga tako da se ga prelije in pusti pribl. 10 minut potem čaj precediš in ga piješ po požirkih. jaz sem dala notri vedno še 2 žlici medu. čez cel dan pa sem spila še 3 šalce rmana in plahtice v razmerju 2:1 . tudi ta dva čaja se vsakega zagrabi s tremi prsti, s tem da daš malo več rmana in malo man plahtice. notri sem dala vedno še vsaj 2 žlici medu. tega sem se strogo držala vse do ginekološkega pregleda in na pregledu je bila maternica že bolje zadebeljena in očitno so čaji pomagali. zvečer sem šla raje kasneje spat kot da bi kaj od navedenega spustila. najbolje je da si čaje vzameš za 1 mesec sicer moraš po 14 dneh ponovno v nakup. pila sem jih od prvega dne menstruacije naprej. stiskam pestke da boš imela čez 14 dni eno lepo ovulacijo in da se bomo skupaj že naslednji mesec veselili in pogovarjali o nosečniških tegobah ali je bil tvoj dragi že na spermiogramu?
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.