|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE
28.5.2013 22:26:44   
Katte
Hvala, SamoTi. Kako pa je tvoja puncka?

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu SamoTi)
Neposredna povezava do sporočila: 5076
29.5.2013 10:34:49   
SamoTi
V redu. Stara je že 10 mesecev, na veliko raziskuje svet okrog sebe, tako da ji moramo biti skoz pa petami user posted image . Kar ne morem verjeti, da čas tako beži, še ne dolgo nazaj je bila tako mičkena, zdaj pa bi že rada sama hodila okrog.

Punce, za vse vas držim pesti, da se vam uresniči vaša največja željauser posted image user posted image

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5077
31.5.2013 8:28:48   
čebelica1984
dspela tooooooooo, čestitke user posted image
Jst imam 13.06.2013 laparoskopijo, potem pa naprej. Dobila sem prometrium, tako da upam da se tudi jaz kmalu preselim na drugo temo.

(odgovor članu SamoTi)
Neposredna povezava do sporočila: 5078
2.6.2013 11:49:35   
vesica
no tako babe da vas po dolgem času pozdravim tudi jaz :)
pRVO želim čestitati Katte za malega fantiča želim vam vse najlepše ogromno crtanja in prespanih noči .
Potem čestitam še vsem puncam ki vama je uspelo čestitke iz srca - želim vam čimlepšo oz. najlepšo in mirno nosečnost .

Pri nama žal ni nič novega in mislim da še kar nekaj časa nebo user posted image
Nekako sem se stem potolažila in sprijaznila in vem da ko bom v tem postopku se bom poz. in bova tudi mi enkrat pričakala
Trenutno čakava datum za v postopek v MB pomoje lahko računava šele enkrat po septembru - na pregledu so nama rekli da jaz imam povišan hormon za ščitnico in hormon prolaktin kateri mi predvsem ta zavira da bi prišlo do zanositve in dokler ga ne pozdravim nebo nič user posted image . 4 leta zaenkrat nič ampak bova tudi midva dočakala enkrat .

Držim pesti za vse punce - borke pogumno naprej prej ali slej bo uspelo user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu čebelica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 5079
2.6.2013 13:18:07   
Katte
Hvala, vesica user posted image user posted image user posted image .
Predolgo ze cakas na plusek. Vendar imam obcutek, da ne bos kar tako obupala. Tudi tebe caka dan, ko bo vse hudo pozabljeno. Upam, da je ta dan blizu.

Still hoping.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 5080
5.6.2013 18:36:44   
witch
Hvala za čestitke user posted image

vesica verjamem, da tvoj dan ni več tako daleč. Kmalu boš tudi ti nosila v sebi enega mičkenega srčka.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 5081
14.6.2013 20:03:07   
čebelica1984
Laparoskopija je za mano, v desnem jajčniku sem imela nekakšen izrastek, ki je blokiral prehodnost jajcevoda. To so odstranili in je sedaj vse ok. Upam, da se nasledni mesec selim na drugo temo.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 5082
16.6.2013 19:50:48   
Katte
Super, da so našli nekaj, kar so lahko popravili user posted image .
Srečno!

Still hoping.

(odgovor članu čebelica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 5083
26.6.2013 10:13:59   
anneboleyn
Sem nova članica, ravno nafrišno registrirana.

Stara sem 34 let. Nekaj mesecev s partnerjem ne uporabljava več kondoma, temveč samo metodo umika. Par dni nazaj sva se odločila, da začneva delati na dojenčku.

Ovulacije zaenkrat še ne bom spremljala, vsaj nekaj prvih mesecev ne, seksava že tako tako na dva dni. Muči pa me bojazen, da ne bo ratalo, da bo otrok bolan, da se bom počutila grozno.... zanima me, če se s takimi strahovi soočajo vse nosečnice. Kolikor sem vas tukaj brala, vse komaj čakate, da boste postale mame.  Pri nobeni ni videti, da bi imela kakšne strahove. Sama priznam, da bom vesela, če zvem, da sem noseča, a hkrati bo v meni prišlo tudi do panike. Pa nimam česa se bati, vse v odnosu je ok, imava službe, imava rešen stanovanjski problem...Samo panika pač. Če ne bi bila že toliko stara, bi si rekla, da enostavno nisem dovolj zrela za otroka, ampak realno mislim, da bi imela take strahove tudi če bi poskusila zanositi šele pri 40 letih. Ima kakšna nasvet?user posted image

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5084
26.6.2013 12:41:30   
Katte
Hej, anneboleyn.
Seveda so tvoji strahovi normalni. Strahovi so prisotni ze, ko se odlocas za zanositev, ce traja, te skrbi, kaj je narobe, ko ti uspe, si prestrasen, da ni z otrokom kaj narobe, da se ne bos dobro znasla v vlogi mame... Ampak drugace ne gre. Na ene stvari pac ne mores vplivati.
Nekaj najlepsega je, ko drzis svojega otroka v narocju. In po mojem se vsaka mama nagonsko navadi na to, da je mama.
Zelim ti, da vama hitro uspe.

< Sporočilo je popravil Katte -- 26.6.2013 12:45:58 >

Still hoping.

(odgovor članu anneboleyn)
Neposredna povezava do sporočila: 5085
26.6.2013 15:16:41   
Neala
IZVIRNO SPOROČILO: anneboleyn

Muči pa me bojazen, da ne bo ratalo, da bo otrok bolan, da se bom počutila grozno.... zanima me, če se s takimi strahovi soočajo vse nosečnice. Kolikor sem vas tukaj brala, vse komaj čakate, da boste postale mame.  Pri nobeni ni videti, da bi imela kakšne strahove. Sama priznam, da bom vesela, če zvem, da sem noseča, a hkrati bo v meni prišlo tudi do panike. Pa nimam česa se bati, vse v odnosu je ok, imava službe, imava rešen stanovanjski problem...Samo panika pač. Če ne bi bila že toliko stara, bi si rekla, da enostavno nisem dovolj zrela za otroka, ampak realno mislim, da bi imela take strahove tudi če bi poskusila zanositi šele pri 40 letih. Ima kakšna nasvet?user posted image

Tu pa moram vskočiti v vašo temo, ker se mi zdi, da se pri tvojem vprašanju resnično najdem. Ne vem, morda je povezano z leti, sem namreč tvojih let (starejši - modrejši, ali pa preprosto bolj kompliciran user posted image ). Doma že imam hčerko. To je bilo pred 4-imi leti, ko še nisem na internetu brala nič o nosečnostih, otrokih itd. Enostavno sva v prvem poskusu uspela in potem sem imela dejansko strahove, ki so bili predvsem povezani z mano: neka predporodna depresija, ki me je spremljala ves čas, da se nisem mogla prav veseliti. Bala sem se, če bom dobra mama, pa kako bom prenesla vstajanje ponoči, pa če bom imela otroka sploh rada user posted image , itd.... V glavnem, cel kup strahov. Ko sem rodila, se je tisto sekundo, ko je mala "štrknila" ven, v meni prebudila taka velika ljubezen in vsi strahovi so v sekundi izginili in se nikoli več vrnili. Uživala sem v vsakem trenutku materinstva in tako je še zdaj.

No, zdaj sva začela načrtovati drugega otroka. Strahovi so skoraj enaki tvojim. Prvi strah je bil, ali si sploh želim in strah dejansko začeti na tem. Zdaj, ko sva začela, je strah ali bo sploh ratalo. Obenem se prebuja tudi strah, da če rata, da ne bi splavila, da ne bi otrok bil kaj bolan... Pa potem, ko rodim, da bi otrok ostal zdrav, da se ne bi pokazale bolezni potem po rojstvu ali v prvih letih življenja (razni sindromi, avtizem, rak...). Zavedam se, da so ti strahovi verjetno povezani malce z leti in nekaj tudi z izkušnjami. Vsega in svašta bereš na netu, gledaš po tv, vidiš in slišiš v bližnji ali daljnji okolici. Zato strah... ker preveč vemo in vidimo. In se preveč poistovetimo.

Tako, da te povsem razumem. Nasvet?? Čimveč sproščanja, umik stran od takšnih in drugačnih zgodb, druženja s pozitivnimi ljudmi ali z mamicami, ki so bolj flegma in pozitivno gledajo na svoje materinstvo. Več smeha in odhodov v naravo. Pa pogovor.

Neposredna povezava do sporočila: 5086
1.7.2013 11:59:05   
anneboleyn
Hvala obema.

Moram povedati Neala, da imam strahove, zelo podobne tvojim, a sem se jih malo bala ubesediti.. No ja. Plus tega, da se bojim, da bom pri nosečnosti postala grda (moji mami je ostal grd strijast trebuh...) ampak na srečo se lahko tolažim s tem, da imam postavo bolj po očetovi družinski strani, kjer so sami suhci. Bojim pa se tudi tega, da se partnerju potem ne bom zdela več privlačna, da bi me nehal ljubiti...

No, ta prvič ni ratalo (sem dobila menstruacijo dva dni nazaj), ampak je res, da sva se odločila, da bova delala na tem skoraj tik pred menstruacijo in je bila ovulacija že itak mimo, tako da tega meseca zaenkrat ne bom štela. Drugi mesec pa znova!!user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 5087
7.7.2013 19:06:46   
Arual
Hey.
Kako kaj?? Katte, Witch čestitke!!

Jaz pa sem zelo žalostna, oziroma že utrujena od vsega. Kot veste sem imela v marcu laparoskopijo in histeroskopijo. No vse je bilo vredu do majske user posted image . Zdaj pa je ni in ni, tudi user posted image noče bit, ovulacije še ni bilo, danes je že 50 dan od zadnje user posted image . Res sem žalostna, ne vem kaj hudiča je narobe?? V petek sem naročena na pregled, takrat tudi dobim napotnico za neplodnosto - ponovno, res sem psihično že zelo utrujena. Sploh zdaj ko vsi pričakujejo da bom zanosila, dobila sem namreč službo za nedoločen čas. Uh, kdor ve kako je če si otroka močno želiš ter se že naekaj let trudiš za njega, ve kako se zdaj počutim. Pa se mogoče ne še ne bi, če me ne bi menstruacija jezila, pa še sodelavka mi je povedala da bo pri njih user posted image , od vseh prijateljev še samo mi2 nimava otrok. Tako da sem sedaj najraje sama, pa tu pa tam pogledam na RR!!

Malo sem se razpisala, ampak do bo najbolje razumel če ne ve!!
Hvala

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

Neposredna povezava do sporočila: 5088
8.7.2013 9:16:43   
Katte
Hvala, Arual. Ja, te razumemo. Nekatere pac morajo (moramo) cez marsikaj, da pridejo do svojih struck.
Obcudujem tvoj optimizem, ki ga kazes vsak mesec sproti. In izplacal se bo. Mogoce napotnica sploh ne bo potrebna? Ce pa bos rabila se malo pomoci, jo bos dobila. Samo obdrzi svoj optimizem, prav?

Still hoping.

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 5089
8.7.2013 19:44:20   
witch
Arual ogromno vsega si dala skozi in še samo malo pa boš tudi ti dobila svojo pikico. Kot ti je Katte rekla, mogoče napotnice sploh ne boš potrebovala. Če pa jo boš, pa vedi, da ta mala pomoč lahko samo pomaga. Tudi nama je. Želim pa ti, da te ta sreča doleti čim prej. Predolgo že čakaš..

Katte kako je vaš fantič?

Mi smo pa zakorakali v 13. teden. Počutim se odlično, slabosti ni bilo, znakov skoraj nobenih. Naša mala pikica pridno raste. NS je pokazala dobre rezultate, vse je tam kje mora biti, srček pridno dela, jaz pa sem vesela user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5090
8.7.2013 21:03:30   
Katte
witch, super, da gre vse tako, kot mora .user posted image Kar tako naprej.

Nas mali raste, se igra, zvedavo opazuje svet okoli sebe, zdrav je. Pa ocitno je zacel spati po sest ur skupaj ponoci. Tako da ne bi mogli biti bolje. Cez kaksna dva meseca pa zacnemo spet upati na novo malo strucko. Ceprav je malo moznosti, upanje obstaja.

Arual, sem pozabila prej napisati - cestitam za nedolocen cas.

Still hoping.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 5091
9.7.2013 7:01:53   
oreh
user posted image user posted image , no, Katte, pol bomo pa me čez 3 mesece spet čestitale, vsaj v dosti primerih podobnih tvoji zgodbi, je takouser posted image .

Arual, se pridružujem mnenju Katte in Witch, pa tudi, če bo potrebna pomoč, naj pride le-ta čimprej in bo gotovo ratalo, seveda, če že ne prej!

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5092
9.7.2013 11:26:49   
Katte
Hehe, hvala, Oreh. Ampak dvomim, tudi zato, ker polno dojim in lahko se traja, da se mi spet vzpostavijo ciklusi.
Kako si pa ti?

Still hoping.

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 5093
11.7.2013 21:36:46   
witch
Katte močno držim pesti, da vama kar takoj uspe user posted image

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5094
13.7.2013 13:27:50   
Kratka
sem se po dooooolgem času spet registrirala, samo zaradi vaše teme. Sem tudi jaz sodelovala v tej temi že dolgo časa nazaj in me je kar malo zabolelo pri srcu, ker vidim, da vas je še kar nekaj "starih" tu not. Nama je uspelo in bo moj fantek drug mesec upihnil že 1.svečko. Vam vsem pa res iz srca želim, vsaki izmed vas, ki se borite, da vam uspe! Navijam za vse! user posted image user posted image user posted image user posted image nekaj pikapok vam pošiljam za srečo.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 5095
   RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE?
15.7.2013 21:33:25   
neaa
živjooo punce! sem se vam tut jst prdružla :) mam tolk vprašanj k mi niso jasna da nvem več komu naj povem da bo razumeu :) tko da upam da tukaj dobim usaj malo pomoči v kar ne dvomim da je nebi ;)

No svar je taka....z partnerjem si želiva otroka in resno imava redne spolne odnose vame spusti velikokrat če lahko temu tako rečem :D
vendar je biu vedno negativen test, probala sem že na use načine drugače da zanosim in nič....no zdaj čakam da naredim test če bi bilo mogoče zdaj drugače stanje n testu, vendar moja uprašanja so naslednja: kako vem da sem noseča veliko da tudi psiha, bojim se da ne moram zanositi vendar vem da je use odvisno od človeka in njegovega organizma user posted image čutim da sem zelo napihnjena kar oblečem se ne počutim uredu in grem že sama sebi naživceuser posted image . vendar mogoče sem se res zredila vendar mi psiha drugače pove :D menstruacijo imam okoli 26 v mesecu to se praci da imam ovulacijo od 10 do 15,20 par dni mogoče manj :) zto sva zdle z mojim dragim probala izkoristt vendar bojim se da nebi bilo uspešno user posted image , kako najhutreje izvem da sem noseča so še kaki drugi znaki nosečnosti v zelo zelo zgodnji nosečnosti ker sem zelo neučakana dokler naredim test najraje bi zdle takoj vedl če sm pa se bojim da bo na testu negativno :) prosim za pomoč iz srca vam bom hvaležna :) user posted image . lep preostanek dneva želim vsem :))

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5096
16.7.2013 6:37:09   
Radenska_
Neaa, pozdravljena in dobrodošla.

Vsi znaki, ki jih vidiš na sebi pred izostankom M, ti ne bodo nikoli dali odgovora ali si noseča.
Jaz sem imela že vse možne znake, cikluse ko sem bila res ziher da zdaj je pa ratalo, pa je prišla M.
Tako da se ne zanašam več na nič - ne na špikanja po jajčnikih, ne na izcedek, boleče prsi, slabosti - karkoli, ker je za vse to v tistih 14 dneh po ovulaciji prezgodaj. Edini zanesljivi znak je izostanek M in pozitiven test.
Vem da je težko zdržat, saj je vsaki, ampak sčasoma se navadiš, jaz sem svoje cajte zmetala ohoho denarja za teste, jih delala že šesti dan po O in tako dalje, danes pa pač odklopim in počakam do najmanj 12-13 dneva po ovulaciji.

Koliko časa pa se trudita na zanositvi? Če je že več kot pol leta, bi jaz počasi obiskala ginekologinjo. To da imaš redne menstruacije še ni zagotovilo, da imaš tudi ovulacije. Kajti - menstruacija brez ovulacije je možna, ovulacija brez menstruacije pa ne. Torej je možno da sploh ne ovuliraš, ne glede na to da imaš izredno redne cikluse.
Moja prijateljica je imela tako kot ti, vedno do minute točno M, sta se trudila 2 leti, ni bilo nič, je dobila Klomifen za spodbujanje ovulacij in v drugem ciklusu zanosila.

To je zaenkrat to. Treba je naštimat glavo, da je to ena stvar, na katero nimaš vpliva. Zgodila se bo, ali pa tudi ne - odvisno kako ti je namenjeno. Jaz od takrat dalje, ko sem to razpucala v glavi dosti lažje živim, to mi ni prioriteta in ne dovolim, da mi to uničuje življenje tukaj in zdaj. Nič ne morem naredit, razen da se fizično potrudiš maksimalno kar se lahko - da imaš torej spolne odnose takrat, ko jih je pač treba imet (pa če je želja ali pa ne...).

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Katte)
Neposredna povezava do sporočila: 5097
16.7.2013 23:36:48   
neaa
živjo. hvala za pomoč in nasvete radenska ;) vbistvu stvar je taka jst nimam rdne menstruacije vendxar dobim vedno nekako konec meseca ali začetek meseca mogoče če sem jo dobila dvakrat tko k bi morala. trudiva se pa ne dolgo odločla sva se 2 mesca nazaj da bi pač imela majhno štručko zto zdle probavava. zdle 1 mesec nazaj sva začela bol delat na tem user posted image user posted image inn upam da rata. kako nahitreje zanosiš? mora mgoče sex uplivati za hitrejšo zanositev pač nvem .......položaj al pa kej podobnega k sm o tem tut velik velik poslušala od drugih vendar nevem kaj misliš? :)) lep pozdrav in šeenkrat hvala ;)

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 5098
24.7.2013 11:22:20   
dspela
Hello punce.

Poročam ,da je pri meni vse ok.
Včeraj sem imela nuhalno in je super rezultat.user posted image Ne morem verjeti, da sva končno uspela priti do nuhalne in da je vse ok. Sploh ne dojamem. Sem kar v user posted image

(odgovor članu neaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5099
24.7.2013 16:55:22   
niinii
Čestitke dspela!

Držim pesti, da bo tako vse do konca :)

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 5100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?