Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča Jaz bom mogoče malo kruta, bom pa realna. Si rekla, da si bila z novim partnerjem kratek čas, ko si že zanosila. In da ga imaš neizmerno rada in tudi on tebe, je pa bolestno ljubosumen in želela si, da hodi na terapije. Prvič, človeka ne boš spremenila, kar ti je ena že lepo povedala. Mogoče trenutno, ja, ampak slej ko prej bo isto stanje. Žal mi je, ampak meni se zdi skrajno neodgovorno od ene zrele odrasle ženske, po možnosti takšne, ki že ima enega otroka, da ne zmore dovolj paziti in zanosi v nekaj mesecih s človekom, ki ga v bistvu sploh ne pozna. Ker, ko si rodila, si pa ugotovila, da ima človek v bistvu problem in da se nenehno prerekata, kot si napisala. Ampak, kar je, je, ni poti nazaj in otroci seveda niso nič krivi. Ampak zakaj, ko si že videla, da vama ne gre, si še enkrat zanosila? Zdaj ti je seveda izjemno težko, ampak ej!!! Kaj si razmišljala? Te razumem in spoštujem tvojo odločitev in naj bo, kakršnakoli pač bo, in ne bom obsojala. Samo svoje mnenje bom zapisala-Splava ne odobravam! Zato, ker je legalizacija splava ena velika potuha (zdravstvene razloge izvzemam) in enostaven način prikriti in potlačiti lastno neodgovornost, medtem, ko se meter od nas nekdo hudičevo trudi, da bi dobil otroka. In imela sem priložnost videti, (hvala bogu tega nisem občutila na lastni koži) kako je, ko se boriš in trepetaš za svojega otroka. Ko se rodi tako šibek, pa ne veš, bo preživel ali ne. In ni enostavno. Ampak tale zgodba je mene in vse moje naučila, da je otrok dar in najdragocenejše bitje, ki se nam lahko v življenju zgodi! Na prvi odstavek bom samo rekla, verjetno je to naredila namerno in je prav o tem razmišljala, da si bo v nadalje hote delala sama sebi težave, ne? Drži se tega kot si zapisala sama, da kar je bilo, se ne da nazaj zavrteti filma. mende. Zdej te bom na drugi odstavek vprašala, kar sem sicer omenila že prej v eni izmed mojih replik: če imam doma v izobilju hrane in se napokam tako, da mi je slabo in kruha ne šparam v špajzu en teden, naj imam slabo vest, če dve hiši naprej nimata za kruh in mleko? Naj začnem stradati? Življenje ni pravično. Mar naj neham hoditi v službo, zato, ker dve hiši naprej nihče nima službe? Slabo vest vcepljat človeku, zato ker nekdo ne more imeti otrok in ki ni problem drugih oseb, meji na obsojanje, čeprav v posrednem smislu; je pa to problem tistega, ki ne more imeti otrok. V vednost pa, plod ali fetus nastane šele v devetem tednu, pred tem pa se govori o zarodku, ki še nima funkcije ploda ali fetusa. IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Mamamajča, končno ena ki tukaj razmizmišlja življensko, logično.... Pri tej temi se ne gre za obsojanje, oz strinjanje z odločitvijo avtorice teme, ampak...tako lahkomiselno predlagati splav kot rešitev...SPLAV NI REŠITEV...ampak samo iluzija da je vse o.k. Kaj pa doživlja ženska ki je to naredila pa se nihče ne vpraša. Izjave kot je... zakaj tiste ki lahko zanosijo ne rojevajo in oddajajo otrok neplodnim parom...so bolane. Ženska, ki se odloči za morebitni splav, pred tem pretehta vse možnosti ter tudi posledice. Praviš, splav ni rešitev. Prosim predlagaj rešitev npr. družini, ki ima že npr. pet otrok, sta brez službe, ženska pa ponovno zanosi. Materialnih dobrin pa tudi med nosečnostjo ni v izobilju. Če vemo, da kontracepcija ni 100 % zanesljiva, če vemo, da tudi sterilizacija pri ženski ni 100 % zanesljiva, kateri razlog, kot neodgovornost, kjer v takem primeru ne morete očitati, boste našle ter predvsem me zanima rešitev, kjer bi družina tudi med nosečnostjo lahko preživela normalno, ne da pobira drobtinice po tleh kot golobi, ki se "pasejo" po parkih.
|