|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kriza
20.7.2009 20:38:41   
L8803
Moja zgodba;prosim za kakšen nasvet
Po 10 letih sem se razšla s partnerjem,imava skupaj otročka.Spoznala novega partnerja,zelo kmalu zanosila in rodila.Vem, da me ima rad bolj kot me bo kdajkoli kdo še imel, pa vendar...je bolestno ljubosumen;veliko da na mnenje drugih oz kaj bodo pa zdaj govorili;po mestu se govori,da si to in to......Večino dnevov sva se samo prerekala,zaradi njegovih izpadov ljubosumja.Jaz ga imam rada, pa čeprav manj kot eno leto nazaj...Prosila sem ga , da naj si poišče strokovno pomoč;pa nič.Po letu in pol sem se odločila(čez noč), da ga zapustim,ker nočem da moji otroci (5let,6 mes) rastejo v takem.Zdaj smo en teden v svojem gnezdecu.Bivši si je poiskal pomoč.Jaz pa sem danes ugotovila,da sem zopet noseča.user posted image  Ne upam si mu povedati.Prvo minuto sem bila trdno prepričana, da bom naredila splav(brez njegove vednosti,da bi mi bilo lažje,čeprav se mi ne zdi prav,vem da ima pravico vedeti....?????),...zdaj nisem več prepričana kaj naj naredim...obdržati otroka ali ne???Sama vsega ne bom zmogla...Že zdaj imam velike finančne težave(najemnina,stroški...dobro, da imam prave prijatelje).
Ali ima kakšna 'pameten' nepristranski nasvet????Mogoče celo podobno izkušnjo in kako ste se odločile,rešile zadevo...
Prosim ne obsojate me...že tako mi je hudo...user posted image
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kriza
20.7.2009 21:09:48   
TomTaylor

Otrok ni nič kriv, in očitno je, da je plod vajine ljubezni. Partner si je poiskal strokovno pomoč, kar je tudi super. Čeprav pa nisem sigurna kako in kdaj mu povedati, da si spet noseča - da ne bo zaradi bolestnega ljubosumja mislil, da si se spentljala z drugim in si noseča in da si zato odšla...(najbolje, da se posvetuješ z njegovim terapevtom).

Če pa vztrajaš pri tem, da sta se razšla za vedno in vekomaj...joj..ne vem kaj naj ti svetujem...Splav? Da si boš preostanek življenja očitala, da nisi dala pravico živeti samo zato, ker ni prišel ob pravem času? Mogoče bi ti svetovala le razmislek ali bi tega otroka v drugačni situaciji obdržala?...ker situacija se še vedno lahko popravi...življenja pa ne moreš vrniti...

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2009 22:49:23   
zarjica
Jaz absolutno nebi delala splava. Ta otrok se želi roditi. Vidiš, kako se življenje obrača, kaj vse si že doživela in preživela. Nekako bo že...  Res dobro premisli, poti nazaj ni. Gre pa za tvojega otroka - ti si njegova mamica, ga boš sprejela?

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2009 23:01:42   
rija
jaz pa ne verjamem, da bo terapija kaj dosti pomagala. trenutno že, na dolgi rok pa ne.

upam, da se motim.

in ne morem si kaj, da te ne vprašam, kje si imela pamet ali bolje kontracepcijo?

če se jaz s partnerjem ne razumem, mi še na kraj pameti ne pride, da se grem ruleto z otroci....

...vox populi...

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.7.2009 0:05:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: L8803

Po 10 letih sem se razšla s partnerjem,imava skupaj otročka.Spoznala novega partnerja,zelo kmalu zanosila in rodila.Vem, da me ima rad bolj kot me bo kdajkoli kdo še imel, pa vendar...je bolestno ljubosumen;veliko da na mnenje drugih oz kaj bodo pa zdaj govorili;po mestu se govori,da si to in to......Večino dnevov sva se samo prerekala,zaradi njegovih izpadov ljubosumja.Jaz ga imam rada, pa čeprav manj kot eno leto nazaj...Prosila sem ga , da naj si poišče strokovno pomoč;pa nič.Po letu in pol sem se odločila(čez noč), da ga zapustim,ker nočem da moji otroci (5let,6 mes) rastejo v takem.Zdaj smo en teden v svojem gnezdecu.Bivši si je poiskal pomoč.Jaz pa sem danes ugotovila,da sem zopet noseča.user posted image  Ne upam si mu povedati.Prvo minuto sem bila trdno prepričana, da bom naredila splav(brez njegove vednosti,da bi mi bilo lažje,čeprav se mi ne zdi prav,vem da ima pravico vedeti....?????),...zdaj nisem več prepričana kaj naj naredim...obdržati otroka ali ne???Sama vsega ne bom zmogla...Že zdaj imam velike finančne težave(najemnina,stroški...dobro, da imam prave prijatelje).
Ali ima kakšna 'pameten' nepristranski nasvet????Mogoče celo podobno izkušnjo in kako ste se odločile,rešile zadevo...
Hvala

V bistvu si si že odgovorila. Sama razmišljam dost realno. Če ne bi imela it namena nazaj k dedecu, mu ne bi povedala in si znova delala težave. Kar ne veš, ne boli. Kruto, pa vendarle. Kot drugo pa, mogoče bom dala neprimeren primer, ki se dejansko ne da primerjati - avta ne bom šla kupovat, če potem za bencin ne bom mela, še manj za hrano oz. preživetje. In če bi otrok ogrozil moje nadaljne preživetje, v kolikor bi že tako težko shajala s stroški, naj se na glavo prekucnejo tisti, ki bi to obsojali. Otrokom želim vse najboljše in če jim tega ne bi mogla omogočiti, si pač še enega ne bi "privoščila". Vsekakor bi pa premislila, če bi bil to moj prvi otrok. Tisti, ki pa obsojajo, pa naj oni žive v takem, jim kar predaj, potem naj ti pa povejo, če je blo lušn in če bi se pa morda le odločili tako kot se morda boš ti, torej, da otroka ne obdržiš. Ti glej za svoje življenje, da bo tebi prav. In da boš ti zmogla. Pa prosim dečve, tudi sama ne potrebujem nekega navala zaradi tega, kar sem zapisala.

(odgovor članu L8803)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2009 7:15:29   
Gordana-3

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: L8803

Hvala

V bistvu si si že odgovorila. Sama razmišljam dost realno. Če ne bi imela it namena nazaj k dedecu, mu ne bi povedala in si znova delala težave. Kar ne veš, ne boli. Kruto, pa vendarle. Kot drugo pa, mogoče bom dala neprimeren primer, ki se dejansko ne da primerjati - avta ne bom šla kupovat, če potem za bencin ne bom mela, še manj za hrano oz. preživetje. In če bi otrok ogrozil moje nadaljne preživetje, v kolikor bi že tako težko shajala s stroški, naj se na glavo prekucnejo tisti, ki bi to obsojali. Otrokom želim vse najboljše in če jim tega ne bi mogla omogočiti, si pač še enega ne bi "privoščila". Vsekakor bi pa premislila, če bi bil to moj prvi otrok. Tisti, ki pa obsojajo, pa naj oni žive v takem, jim kar predaj, potem naj ti pa povejo, če je blo lušn in če bi se pa morda le odločili tako kot se morda boš ti, torej, da otroka ne obdržiš. Ti glej za svoje življenje, da bo tebi prav. In da boš ti zmogla. Pa prosim dečve, tudi sama ne potrebujem nekega navala zaradi tega, kar sem zapisala.

se strinjam z repko. na vsak način imeti otroka ... v tem smislu, da otrok ni nič kriv .... ne vem no ... jaz bi šla na splav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2009 7:40:02   
gita10
Tudi jaz bi se verjetno na tvojem mestu odločila za splav. Drugo, da si na svojem, da nimaš finančnih težav tako je pa že dosti teškom enega otroka sam vzagajt in skrbeti za njega kaj šele tri.
Odločitev bo na koncu venderle tvoja, je pa res, da ljubusumje ne zgine kar tako in je to kot kronična bolezen ki se non stop obnavlja. Računala pa jaz na prijatelje , da mi pomagajo nebi ker so to vendarle tvoji otroci in boš ti morala poskrbeti za njih.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2009 7:54:48   
itata
se absolutno strinjam s predhodnicami. splav! ŽE imaš 2 otroka in za ta dva si ŽE odgovorna, da jih preživiš in vzgojiš. situacija je že tako dovolj težka. nikakor ne vpletaj še bivšega, ker si težko predstavljam kako težko ga je bilo zapustiti s tako majhnim otrokom in nase prevzeti vsa ta bremena...
vse lepo in prav, da otrok ni nič kriv, ampak neodgovorno je, da jih imaš pa toliko, da živijo v bedi in pomanjkanju ti pa kot živčna razvalina - treba je bit vseeno realen!!

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2009 7:58:35   
itata
točno tako, tiste ki ti bodo očitale tvoje odločitve in razmišljanja naj se lepo v tvojo kožo postavijo pa da se vidimo katera se bo vseeno tako odločila. moja soseda ima krasnega moža in 3 otroke. ampak je včasih tako utrujena, da mu vse tri pusti, ko se pripelje mož domov - ga vidim pred hišo še v obleki za službo - in se odpelje v trgovino, samo da ima pol ure mir... tako da lahko je govoriti.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.7.2009 7:59:49   
polho3006
Ne razumem...kako zlahka ji predlagate splav!!! Koliko je parov, žensk ki bi naredile vse da bi imele možnost imeti otroka, pa se splav predlaga kot....??? Otrok je dar!!!! Pa če tudi je situacija takšna kot je, JE OTROK DAR!!! Če tudi je mogoče avtorici te teme, to bitje mogoče breme je lahko za nekoga ki si neskončno želi malo štručko dar.
Toliko se govori o posegih o naravo, pa o tem kako se nam narava maščuje tako in drugače...tudi splav je poseg v načrte narave. Mislite da se zaradi takšnih dejanj narava ne bo maščevala?

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.7.2009 8:09:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Ne razumem...kako zlahka ji predlagate splav!!! Koliko je parov, žensk ki bi naredile vse da bi imele možnost imeti otroka, pa se splav predlaga kot....??? Otrok je dar!!!! Pa če tudi je situacija takšna kot je, JE OTROK DAR!!! Če tudi je mogoče avtorici te teme, to bitje mogoče breme je lahko za nekoga ki si neskončno želi malo štručko dar.
Toliko se govori o posegih o naravo, pa o tem kako se nam narava maščuje tako in drugače...tudi splav je poseg v načrte narave. Mislite da se zaradi takšnih dejanj narava ne bo maščevala?

Ti bi imela za vsako ceno otroka, pa čeprav za vsak dan sproti ne bi vedla, a boš imela za liter mleka ali ne? Predlagam ti, da greš malo v Afriko in ostale celine, kjer so otroci veliki reveži, podhranjeni, kjer umirajo, ker nimajo kaj v usta dat. Le kakšno življenje je to za otroka, kjer nima osnovnih stvari, da bi preživel? In če ima oseba že sedaj velike finančne težave, kot je poudarila, ja ne vem no - otroka naj ima, zato, da bo v vaših očeh izpadla lepše, da boste vi zadovoljni? Tko je ponavad pr naših slovenčkih, važn, da so drugi zadovoljni, nben pa ne vpraša tistega, ali je s tem, kar ima zadovoljen in srečen. Pa boh ne dej, da bi priskočil na pomoč, če kaj rabi.

Pravice pa ni nikjer, kar se tiče naravnih zakonitosti. Moja sestra ma 4 otroke, vmes ji je pri 5 mesecih plod umrl, maternico tako povešeno, da za nobeno rabo ni več. Da ne govorim o počutju pri 4 otrocih, pa ko ni vedla, kako jih bo preživela z možem vred, ko je bil takrat še slučajn na Zavodu. Sama je rekla, da če bi vedla, da bo tko, definitivno ne bi mela še enga otroka. Je pa hkrati drug problem, ker so v njegovi familiji tako pobožni, da bi jo linčal in pribil na križ, če bi kej drgač razmišljala, kukr to, da donosi. Kar probajte, pol pa poročajte, ko boste v točno isti situaciji. Pol se bo vidl, kolk bo junakov in herojev z besedami.

(odgovor članu polho3006)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.7.2009 8:12:49   
Gordana-3
ja, polho, in potem bo sama s tremi, ko se že sedaj težko preživljajo. lahko je govoriti s polno ritjo. v nekaterih primerih je pač splav najboljša rešitev. in kaj imajo pri tem starši, ki ne morejo imeti otroka? ali bi po tvoje morala otroka rodit in ga dati v rejo ali v posvojitev? in če bi zanosila tvoja 14-letna hči? ji boš rekla, da je otrok dar in da ga naj rodi?

Neposredna povezava do sporočila: 12
21.7.2009 8:15:36   
rija

ti kot prvo ne mešaj parov, ki si želijo otroke in nje, ki je v riti....kar se partnerstva in financ tiče....user posted image

jaz sem dobila otroka po dolgem boju, pa vseeno v tem primeru zagovarjam splav!

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 13
21.7.2009 8:23:19   
FLASK_A
Kako strastne zagovornice ste- tako splava kot obdržanja otroka.

Splav je grozen poseg za žensko (tako fizičen kot psihičen) in dosti žensk si takega dejanja v prihodnosti nikoli ne odpusti.

Obdržati otroka pa je tudi hudo v takih razmerah, saj mama pod stalnim stresom ni nobena mama in je vzgajanje otrok zelo težka naloga.

Mama v taki situaciji je v veliki stiski, zato ne moremo obsojati...
Česar pa ne razumem, ampak res ne razumem- kako lahko zanosiš v današnjem času ob vseh sredstvih za kontracepcijo. Če si zares ne želiš več otrok, se temu primerno tudi zaščitiš. Dvojno, če je treba. Če za to ne poskrbiš, so posledice jasne. Da po tem razmišljaš o splavu, mi je pa mimo- saj si vedel, da odnosu sledi posledica. V t.i. 'nesreče' pa sama težko verjamem... Tako da moje mišljenje je, da se z vsakim spolnim odnosom v bistvu odločiš za otroka (ali bi ga imel ali ne) in temu primeren je odnos (zaščiten ali pa ne). Ali rata ali ne je potem drugo, ampak v osnovi se pač vse začne s spolnim odnosom.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2009 8:24:54   
Naty*Taja
Obstaja tudi druga rešitev kot splav - posvojitev! Veš koliko parov čaka na otročka? 

MONTIGNAC

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2009 8:38:03   
oka
Težka situacija in verjamem, da ti ni lahko, ker kakorkoli obrneš nekdo bo trpel, nekomu bo hudo. Ampak po toči zvoniti je prepozno. Na tebi je, da se umiriš in stvar dobro ampak res dobro premisliš. Tukaj lahko dobiš le ramo za zjokanje, ker težko je govoriti, če se situacije dobro ne pozna. Zato vse tiste, ki ste tako pametne in blebetate o darovih in delate nesmiselne primerjave raje prisluhnite in malo razmislite. Že brez moraliziranja se L8803 zelo slabo počuti. Vaše moralno nabijanje in tekmovanje v popolnosti pa v tem primeru nič ne pomaga. Lahko je nekomu, ki ni v taki situaciji reči: "Jaz bi/ ne bi...", zelo lahko. Dati pameten nasvet in pomagati, to pa je že malce težje mar ne?

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.7.2009 8:55:22   
polho3006

Ti bi imela za vsako ceno otroka, pa čeprav za vsak dan sproti ne bi vedla, a boš imela za liter mleka ali ne? Predlagam ti, da greš malo v Afriko in ostale celine, kjer so otroci veliki reveži, podhranjeni, kjer umirajo, ker nimajo kaj v usta dat. Le kakšno življenje je to za otroka, kjer nima osnovnih stvari, da bi preživel?

Dokler je na svetu samo ena par ki si želi otroka, potem bi se moral vsak otrok ki je spočet tudi roditi, ŽIVETI!!!!!
Ja res so  otroci  v Afriki reveži, vendar pri nas....ne moreš primerjati Afrike in nas!!!! Si pomislila koliko parov je pri nasa ki čaka na otročka ki bi ga lahko dajali vso svojo ljubezen in ne na koncu tudi materialne dobrine!?

Rija, naj ne mešam parov ki si želijo otroka in punce ki je v r...veš kaj imajo skupnega ti ljudje... OTROKA!!!! Ona ga ima, pa je v r..., ostali pari pa ga nimajo pa so v r...

Glede tega da si se dolgo borila za otroka in v takšnem priemru zagovarjaš splav....mogoče si se borila premalo časa, da lahko razmišljaš plehko, plitko, površinsko..... Res žalostno da o splavu tako lahkomiselno govorite ženske.  Mogoče zato, kot je zapisala Gordana da je s polno ritjo je lahko govoriti. Gordana kaj imajo pri tem pari ki ne morejo imeti otrok? Mislim da sem jasno napisala...ja posvojitev, ja!!! A to pa ne, ne? Da bi bil nekdo srečen, ne to pa ne!!!! Bodimo sebični!!!!!
Ja če bi imela hčerko ki bi pri 14 zanosila, bi njenega otroka sprejela kot dar, kot preizkušnjo v življenju ki mi je namenjena.

Avtorici te teme želim da se odloči tako da bo prav, za njo in njene otroke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2009 8:58:13   
Gordana-3

Ti bi imela za vsako ceno otroka, pa čeprav za vsak dan sproti ne bi vedla, a boš imela za liter mleka ali ne? Predlagam ti, da greš malo v Afriko in ostale celine, kjer so otroci veliki reveži, podhranjeni, kjer umirajo, ker nimajo kaj v usta dat. Le kakšno življenje je to za otroka, kjer nima osnovnih stvari, da bi preživel?

Ja če bi imela hčerko ki bi pri 14 zanosila, bi njenega otroka sprejela kot dar, kot preizkušnjo v življenju ki mi je namenjena.

preizkušnja namenjena tebi, da boš mlada babica? kaj pa tvoja hči? to bo zelo dobra izkušnja zanjo, da bo v 9. razredu oš k pouku hodila z velikim trebuhom.
o splavu ima pač vsaka svoje mnenje. moje je pač takšno, da je splav včasih neizogiben.

< Sporočilo je popravil Gordana-3 -- 21.7.2009 8:59:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 18
21.7.2009 9:26:26   
5ra_28
Splav so naredili in legalizirali zato, da se vsaka ženska, ki zanosi, odloči DA ali NE. Ostali nimajo sploh pravice se odločat namesto nje ali celo obsojat.
1. partner bo verjetno /sigurno mislil ali pa se vsaj kregal s teboj, da otrok ni njegov (glede na ločitev in ljubosumje)
2. pomoje ne bo nikoli nehal bit ljubosumen (lahko pa zmanjša - bravo za pomoč!!!)
3. če imaš 5 letnega sončka in 6 mescev starega otroka, pa že sedaj težko shajaš... da ne govorim o času.

Zdaj pametujete, kako je otrok božji dar, ko pa vidite kako žensko z fuuul otroci, pa dobiva več otroških dodatkov kot ima kdo plačo za 200 ur mesečnega dela, to pomoč ono pomoč, ona pa rojeva kot da je na tekočem traku, potem pa se spet vsi zgražajo in s prstom kažejo, kako je neodgovorna in kam gre naš davkoplačevalski denar in kako izkoriščajo državo in ne vem kaj še vse..

Končno smo trije:)

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.7.2009 9:29:25   
Anonimen

Dokler je na svetu samo ena par ki si želi otroka, potem bi se moral vsak otrok ki je spočet tudi roditi, ŽIVETI!!!!!
Ja res so  otroci  v Afriki reveži, vendar pri nas....ne moreš primerjati Afrike in nas!!!! Si pomislila koliko parov je pri nasa ki čaka na otročka ki bi ga lahko dajali vso svojo ljubezen in ne na koncu tudi materialne dobrine!?

Rija, naj ne mešam parov ki si želijo otroka in punce ki je v r...veš kaj imajo skupnega ti ljudje... OTROKA!!!! Ona ga ima, pa je v r..., ostali pari pa ga nimajo pa so v r...

Glede tega da si se dolgo borila za otroka in v takšnem priemru zagovarjaš splav....mogoče si se borila premalo časa, da lahko razmišljaš plehko, plitko, površinsko..... Res žalostno da o splavu tako lahkomiselno govorite ženske.  Mogoče zato, kot je zapisala Gordana da je s polno ritjo je lahko govoriti. Gordana kaj imajo pri tem pari ki ne morejo imeti otrok? Mislim da sem jasno napisala...ja posvojitev, ja!!! A to pa ne, ne? Da bi bil nekdo srečen, ne to pa ne!!!! Bodimo sebični!!!!!

Si morda pomislila, koliko časa traja birokracija, da nekdo pride do nekega otročka - do takrat je že trikrat 10 let star, skorajda.
Polhica, v končni fazi, lahko sama zanosiš, pa daš v rejo, posvojitev. Saj si lahko to privošiš, mar ne?
In kaj v primeru, glede na to, da ima že tako velike finančne težave, ne bo smela delati in bo priteklo še manj denarja? Naj hodi od vrat do vrat, z enim otrokom ob sebi, z drugim na sebi, glede da je zadnji star komaj 6 mesecev?
Sama vem, da če svojemu otroku ne bi mogla omogočati osnovnega življenja, brez, da bi morala študirati, kje bom dobila materialne dobrine, da ne bo čutil primanjkljaja, ki izhaja iz osnove, raje nimam otrok.

Veš, Afrika se približuje tudi k nam. Če gledaš površinsko, kot praviš za nas, res zgleda super, kot prav Janša, da smo se dobro razvili in dobro izpadli v očeh sveta. Če pa pogledaš globalno, ne bi blo odveč, če bi se mal pogledal, kolk družin živi na robu. Starši ostajajo brez služb, otroc pa potrebujejo svoje.
Če smo pa že pri Afriki ali pa v Sloveniji - a nej zato, ker si lahko privošim sendvič zjutraj ali popoldne oreng kosilo stradam, ker neka družina nima za nasitit vseh ust. Pri takem razmišljanju najbolj pol da vse, ki nimajo, kar k men v goste povabim, da ne bom mela slabe vesti, če bom po obredovanju sita.

Otrok za v posvojitev je dovolj; zakaj toliko časa traja, da ljudje pridejo do otročka, je pa druga pesem. In če bi blo pri slednjem kej bolj ažurnosti, bi tudi tisti, ki tako dolgo čakajo na otročka v posvojitev, že davno imeli otročke pri sebi.

Obsojati nekoga, ker se odloči tako, da je zanjga prav, nima pomena, ker kot prvo, nihče ni v takšni situaciji, da bi lahko v celoti razumel in tudi nihče nima pravice soditi nekomu, ker se je odločil, kot se je.

Cerku je tud proti splavu. A misliš, da tiste, ki potem rodijo in se borijo za vsak košček kruha in mleka cerku kej praša, a rabiš kak dinar, ko pr vsaki maši tako velikodušno tisto pušco molijo ljudem pod nos? Lahko je rečt, mej otroke, ker so dar; več kot očitno je pa težko takim rečt, če boš kaj rabil, pridi, ti bomo pomagali.

Zato tud razumem ljudi, da o takšnih odločitvah ne žele govorit. Ker pol s prstom kažejo na takega človeka, ampak spet, nihče od takih, ki kaže s prstom na nekoga ne pride do človeka in ga vpraša, ali kaj potrebuješ. Zato tud razumem, da nekateri naredijo nekaj i nikome ništa. In imajo mir.

Sama pravim, vsak nej svoj življenje tko urihta, da bo njemu prav. Za tiste, k jih nkol ni zravn, so pa pogumni kazat s prstom na nekoga, je pa tud vseen, če jih nkol ne bo zravn.

Moje mišljenje je takšno, zato ker sem marsikaj skoz dala že kot otrok. Zato se res strinjam, da je s polno ritjo lahko kakat. Če imaš prazno, pa tud kakat ne morš.

Sicer je pa Rija marsikaj povedala s svojimi kratkimi besedami.

Podpiram avtorco posta, pa četudi se odloči za splav. Ona bo najbolje vedela, kaj je zanjo najboljša rešitev.

< Sporočilo je popravil Repka -- 21.7.2009 9:36:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 20
21.7.2009 9:34:19   
rija

polho....pa kaj je s tabo?

pozabljaš, da je pravica vsake mamice, da se sama odloči za splah ali ne....pa če se ti na trepalnice postaviš....

in ja, dovolj dolgo sem se trudila, da sem vmes dozorela in da stvari gledam kompleksno in ne rinem za vsako ceno z glavo skozi zid...

in četudi bo še milijon parov, ki ne bodo mogli imeti otroka, to ni njena stvar in ona mora živeti s svojo situacijo....

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 21
21.7.2009 9:37:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

polho....pa kaj je s tabo?

pozabljaš, da je pravica vsake mamice, da se sama odloči za splah ali ne....pa če se ti na trepalnice postaviš....

in ja, dovolj dolgo sem se trudila, da sem vmes dozorela in da stvari gledam kompleksno in ne rinem za vsako ceno z glavo skozi zid...

in četudi bo še milijon parov, ki ne bodo mogli imeti otroka, to ni njena stvar in ona mora živeti s svojo situacijo....

Amen.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
21.7.2009 9:44:05   
amii
Jaz pa ti želim, da ti intuicija ali pač "kakšna višja sila pokaže pot" in da boš čez par let rekla, da si se pravilno odločila in da ti ni žal. Da boš takrat z olajšanjem in mirnim srcem gledala v preteklost in se morda nasmehnila ob misli, da težave danes pač niso (bile) tako hude, kot so izgledale.
V mislih s teboj.................

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.7.2009 9:47:08   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Zdaj pametujete, kako je otrok božji dar, ko pa vidite kako žensko z fuuul otroci, pa dobiva več otroških dodatkov kot ima kdo plačo za 200 ur mesečnega dela, to pomoč ono pomoč, ona pa rojeva kot da je na tekočem traku, potem pa se spet vsi zgražajo in s prstom kažejo, kako je neodgovorna in kam gre naš davkoplačevalski denar in kako izkoriščajo državo in ne vem kaj še vse..

Se podpišem. Mislim pa, da tako težka vprašanja ni dobro zastavljati na forumih, ker sedaj je uporabnica dobila kup različnih odgovorov in sedaj je lahko samo še bolj zmedena. Sama najbrž še najbolj pozna svojo situacijo, sebe in bivšega moža. In nima smisla ji vzbujati slabo vest, kakorkoli se že bo odločila. Dokler nismo v godlji lahko pametujemo in moraliziramo, ko pa si tam, je težje najti izhod.

Upam, da bo našla rešitev, sa katero boše najlažja šla skozi življenje.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.7.2009 10:58:58   
NevenkaP

Halo? Nam lahko prosim zaupaš, s koliko otroki si ti nesebično pomagala takim parom? Se mi zdi, da poznam odgovor. V detajle se res ne bom spuščala s tabo, ker več kot očitno nimaš blage veze kaj pišeš.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?