|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:08:17   
Suza
Zdravo,
rabim malo pomoči. Gradimo v lastni režiji oz. dva mojstra in mi in najini prijatli, ki pomagamo in strežemo. Ker pa nas je vsako soboto tam okrog 20-25 ljudi, mi počasi zmankuje idej kaj naj kuham. Za malico imamo ponavadi kaj na žlico (testenine, rižoto, paradižnikovo solato s posebno,esihflajš,....) Za kosilo kakšno meso s prilogo in potem za večerjo ostanke od kosila in še kaj zraven. Pri kosilu mi počasi zmankuje idej, vsako sobote ne morejo jesti samo pečenega piščanca, svinske pečenke ali pohanega.
Z veseljem sprejmem kakršno koli idejo s tem, da ne sme biti preveč zakomplicirana zadeva. Ker moram občasno skočit kaj pomagat.

Hvala za ideje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:13:46   
AnBan
Filane paprike...jih imajo ful radi...ampak ne vsi, tako da se prej pozanimaj, pa štefani pečenka, golaž:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:14:30   
cmokec
Naredi pekač musake. Malo je dela, potem pa za eno uro v pečico, pa je. Pa skledo solate.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:15:20   
Anonimen
Vampi.

(odgovor članu Suza)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:18:25   
svizc
bograč, sarmice, segedin,ričet,priloge za najmanj dela polenta široki rezanci,

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:18:38   
Carovnica Mica
golaz+polenta
a ma kera recept za stefani pecenko?:bravo:

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:21:46   
janapan
probaj kakšen pasticcio...je ful enostavno in dobro, lohk pa pripraviš mesnega, zelenjavnega sirovega....ni kakšne panike in to je vsem všeč, res pa je da bi morala za 25ljudi nardit kar ene 3 al pa 4 pladnje, jaz drugače navijam za pašto(beri testenine ) na vse načine, ker tudi če so vsak dan lohk menjuješ omake,...poleti pridejo fajn za prilogo kakšne fajn riževe solate ali pa solate iz testenin...lohk jih pripraviš že dan prej, noter zmečeš vso zelenjavo, ki ti pohaja po hladilniku, lahko daš tuno al pa kakšno hrenovko..oziroma kar ti srce poželi, na koncu vse skupaj začiniš dodaš olivno olje, kis, sol...in pa jogurt al pa kislo smetano, majonezo??.....mi ponavadi naredimo tega v velikih količinah ker stoji kar neki časa v hladilniku je osvežujoče in dobro.....lp

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:25:59   
india
Štefani pečenka:
Naredim enako maso kot za polpete, jo dam v podolgovat pekač, na sredini naredim kanal, noter naložim korenček, jajca, hrenovke,( že kuhane), kar pač imam, pokrijem s plastjo mase in navrh dam koščke masla. Dam v pečico in vsake toliko malo zalijem z omako za pečenko ( ponavadi naredim kar tisto iz kocke).
Sem pa zadnjič dala noter zelenjavo za francosko solato in je bilo tudi zelo dobro!

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:30:26   
tesa
O kje so tisti lepi garaški časi:zmeden2: To smo užival, pa čeprav sem bla zgarana do konca , od kuhanja pa do zidanja; ha vse sem počela:)-
Jaz sem ponavadi naredila kakšno enolončnico, ker so imeli vsi najraje kaj na žlico. Lahko tudi spohaš različno meso in zraven daš samo kruh in solato.
Lahko narediš tudi kaj sladkega, nap.rižev narastek in kompot.
V glavnem nekaj kar se samo kuha ali peče. Lahko daš kare v pečico in krompir na kose...
Skratka vem kako ti je in uživaj, čeprav vem da je garanje.
Lp:miska:

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 9:32:02   
damjanab
Meni je zelo všeč buranja, hitro in enostavno, popečeš meso in čez čas dodaš stročji fižol, začimbe . Posebej skuhaš krompir v kosih (ali pa kar zraven) in to je to.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 10:02:32   
AnBan
ŠTEFANI PEČENKA

Potrebujemo:

* približno 1/2 kg zmletega mesa (najbolje mešanega: srednje mastna svinjina, nemastna govedina, lahko tudi nekaj teletine)
* 2-3 žemlje
* 1 jajce
* zarumenjena čebula
* strok česna
* sol, poper, peteršilj
* 1 dcl mleka
-----------------------------------

Meso zmeljemo s sesekljano zarumenjeno čebulo, dodamo česen, poper, peteršilj in jajce in dobro mesimo. Žemlje namočimo v mleko, jih za mesom zmeljemo in dodamo masi šele potem, ko smo jo dobro premesili, da je postalo meso vlaknasto.
Oblikujemo v štruco, v katero smo zavili trdo kuhana olupljena jajca. Položimo v namaščen pekač, premažemo s stepenim jajcem in postavimo v ogreto pečico. Ko skorjica nekoliko zakrkne, jo premažemo še enkrat in jo šele nato začnemo polivati z maščobo. Da se sok pečenke ne bi zažgal, po potrebi prilivamo vode ali juhe.

Dober tek!

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 11:24:43   
snorlax
To sem jaz lani dala skoz. S trebuhom kot ladja in oteklimi nogami sem kuhala 3 obroke in stregla pijačo 8 do 12 lačnim in žejnim dedom.
Drugače pa smo jedli zjutraj kakšen narezek: salama, sir, paradižnik, paprika, kuhana jajčka....
Kosilo: na žlico - pasulj, golaž, segedinar, enolončnica, zraven pa v kosih krompir ali makaroni in solata....
Večerja: ponavadi spet narezek ali kakšno pohanje, čevapi in solata...

Pa prav nič ti ne zavidam, ker vem, kako je to fajn, cel dan si v kuhinji in nimaš zvečer kaj pokazat drugega kot zmatrane noge.

L.p.:):):)

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 12:26:59   
Sarina
Ja to pa res - dedci ponavadi ne vejo koliko dela je s kuho. Mi ravno te dni nekaj delamo pri hiši in imamo pomočnike na hrani, pa pridem zadnjič iz kuhinje točit pijačo pa mi en reče, da ima neko delo za mene, da mi ne bo več dolgčas - kot da sem v bajti ležala.:(
Zdaj se ravno ubadam kaj naj dam za večerjo ;) , za kosilo bo juha, pa rižota in solata ;).
Ko par dni pripravljaš pa res več ne najdeš pravih idej, da bi bilo dobro in hitro.;)
Jaz največkrat naredim za kosilo kake zrezke (naravne ali pohane),ali pa kuro (pečeno ali pohano), pečenko, golaž,..... pa narezke za zjutraj in zvečer ali pa kake kuhane klobase in paradajzovo solato.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   gradnja in kuhanje
30.5.2005 20:09:50   
k1
kaj na žlico imajo tudi radi - pasulj, golaž, ričet, segedin (no, zdaj ni več sezona za to, ali pač??), pa testenine s polivko, kake klobase kuhane pa krompirjeva solata poleg, včasih tudi pohano, je hitro fertik.... no to je iz mojega repertoarja za delavce....

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   gradnja in kuhanje
31.5.2005 11:47:20   
Suza
Hvala vsem za ideje.
Jih bom kar v soboto začeja uporabljat!

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?