AnBan -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 10:02:32)
|
ŠTEFANI PEČENKA Potrebujemo: * približno 1/2 kg zmletega mesa (najbolje mešanega: srednje mastna svinjina, nemastna govedina, lahko tudi nekaj teletine) * 2-3 žemlje * 1 jajce * zarumenjena čebula * strok česna * sol, poper, peteršilj * 1 dcl mleka ----------------------------------- Meso zmeljemo s sesekljano zarumenjeno čebulo, dodamo česen, poper, peteršilj in jajce in dobro mesimo. Žemlje namočimo v mleko, jih za mesom zmeljemo in dodamo masi šele potem, ko smo jo dobro premesili, da je postalo meso vlaknasto. Oblikujemo v štruco, v katero smo zavili trdo kuhana olupljena jajca. Položimo v namaščen pekač, premažemo s stepenim jajcem in postavimo v ogreto pečico. Ko skorjica nekoliko zakrkne, jo premažemo še enkrat in jo šele nato začnemo polivati z maščobo. Da se sok pečenke ne bi zažgal, po potrebi prilivamo vode ali juhe. Dober tek!
|
|
|
|