gradnja in kuhanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Suza -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:08:17)

Zdravo,
rabim malo pomoči. Gradimo v lastni režiji oz. dva mojstra in mi in najini prijatli, ki pomagamo in strežemo. Ker pa nas je vsako soboto tam okrog 20-25 ljudi, mi počasi zmankuje idej kaj naj kuham. Za malico imamo ponavadi kaj na žlico (testenine, rižoto, paradižnikovo solato s posebno,esihflajš,....) Za kosilo kakšno meso s prilogo in potem za večerjo ostanke od kosila in še kaj zraven. Pri kosilu mi počasi zmankuje idej, vsako sobote ne morejo jesti samo pečenega piščanca, svinske pečenke ali pohanega.
Z veseljem sprejmem kakršno koli idejo s tem, da ne sme biti preveč zakomplicirana zadeva. Ker moram občasno skočit kaj pomagat.

Hvala za ideje.




AnBan -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:13:46)

Filane paprike...jih imajo ful radi...ampak ne vsi, tako da se prej pozanimaj, pa štefani pečenka, golaž:zmeden2::zmeden2::zmeden2:




cmokec -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:14:30)

Naredi pekač musake. Malo je dela, potem pa za eno uro v pečico, pa je. Pa skledo solate.




Anonimen -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:15:20)

Vampi.




svizc -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:18:25)

bograč, sarmice, segedin,ričet,priloge za najmanj dela polenta široki rezanci,




Carovnica Mica -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:18:38)

golaz+polenta
a ma kera recept za stefani pecenko?:bravo:




janapan -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:21:46)

probaj kakšen pasticcio...je ful enostavno in dobro, lohk pa pripraviš mesnega, zelenjavnega sirovega....ni kakšne panike in to je vsem všeč, res pa je da bi morala za 25ljudi nardit kar ene 3 al pa 4 pladnje, jaz drugače navijam za pašto(beri testenine ) na vse načine, ker tudi če so vsak dan lohk menjuješ omake,...poleti pridejo fajn za prilogo kakšne fajn riževe solate ali pa solate iz testenin...lohk jih pripraviš že dan prej, noter zmečeš vso zelenjavo, ki ti pohaja po hladilniku, lahko daš tuno al pa kakšno hrenovko..oziroma kar ti srce poželi, na koncu vse skupaj začiniš dodaš olivno olje, kis, sol...in pa jogurt al pa kislo smetano, majonezo??.....mi ponavadi naredimo tega v velikih količinah ker stoji kar neki časa v hladilniku je osvežujoče in dobro.....lp




india -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:25:59)

Štefani pečenka:
Naredim enako maso kot za polpete, jo dam v podolgovat pekač, na sredini naredim kanal, noter naložim korenček, jajca, hrenovke,( že kuhane), kar pač imam, pokrijem s plastjo mase in navrh dam koščke masla. Dam v pečico in vsake toliko malo zalijem z omako za pečenko ( ponavadi naredim kar tisto iz kocke).
Sem pa zadnjič dala noter zelenjavo za francosko solato in je bilo tudi zelo dobro!




tesa -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:30:26)

O kje so tisti lepi garaški časi:zmeden2: To smo užival, pa čeprav sem bla zgarana do konca , od kuhanja pa do zidanja; ha vse sem počela:)-
Jaz sem ponavadi naredila kakšno enolončnico, ker so imeli vsi najraje kaj na žlico. Lahko tudi spohaš različno meso in zraven daš samo kruh in solato.
Lahko narediš tudi kaj sladkega, nap.rižev narastek in kompot.
V glavnem nekaj kar se samo kuha ali peče. Lahko daš kare v pečico in krompir na kose...
Skratka vem kako ti je in uživaj, čeprav vem da je garanje.
Lp:miska:




damjanab -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 9:32:02)

Meni je zelo všeč buranja, hitro in enostavno, popečeš meso in čez čas dodaš stročji fižol, začimbe . Posebej skuhaš krompir v kosih (ali pa kar zraven) in to je to.




AnBan -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 10:02:32)

ŠTEFANI PEČENKA

Potrebujemo:

* približno 1/2 kg zmletega mesa (najbolje mešanega: srednje mastna svinjina, nemastna govedina, lahko tudi nekaj teletine)
* 2-3 žemlje
* 1 jajce
* zarumenjena čebula
* strok česna
* sol, poper, peteršilj
* 1 dcl mleka
-----------------------------------

Meso zmeljemo s sesekljano zarumenjeno čebulo, dodamo česen, poper, peteršilj in jajce in dobro mesimo. Žemlje namočimo v mleko, jih za mesom zmeljemo in dodamo masi šele potem, ko smo jo dobro premesili, da je postalo meso vlaknasto.
Oblikujemo v štruco, v katero smo zavili trdo kuhana olupljena jajca. Položimo v namaščen pekač, premažemo s stepenim jajcem in postavimo v ogreto pečico. Ko skorjica nekoliko zakrkne, jo premažemo še enkrat in jo šele nato začnemo polivati z maščobo. Da se sok pečenke ne bi zažgal, po potrebi prilivamo vode ali juhe.

Dober tek!




snorlax -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 11:24:43)

To sem jaz lani dala skoz. S trebuhom kot ladja in oteklimi nogami sem kuhala 3 obroke in stregla pijačo 8 do 12 lačnim in žejnim dedom.
Drugače pa smo jedli zjutraj kakšen narezek: salama, sir, paradižnik, paprika, kuhana jajčka....
Kosilo: na žlico - pasulj, golaž, segedinar, enolončnica, zraven pa v kosih krompir ali makaroni in solata....
Večerja: ponavadi spet narezek ali kakšno pohanje, čevapi in solata...

Pa prav nič ti ne zavidam, ker vem, kako je to fajn, cel dan si v kuhinji in nimaš zvečer kaj pokazat drugega kot zmatrane noge.

L.p.:):):)




Sarina -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 12:26:59)

Ja to pa res - dedci ponavadi ne vejo koliko dela je s kuho. Mi ravno te dni nekaj delamo pri hiši in imamo pomočnike na hrani, pa pridem zadnjič iz kuhinje točit pijačo pa mi en reče, da ima neko delo za mene, da mi ne bo več dolgčas - kot da sem v bajti ležala.:(
Zdaj se ravno ubadam kaj naj dam za večerjo ;) , za kosilo bo juha, pa rižota in solata ;).
Ko par dni pripravljaš pa res več ne najdeš pravih idej, da bi bilo dobro in hitro.;)
Jaz največkrat naredim za kosilo kake zrezke (naravne ali pohane),ali pa kuro (pečeno ali pohano), pečenko, golaž,..... pa narezke za zjutraj in zvečer ali pa kake kuhane klobase in paradajzovo solato.




k1 -> gradnja in kuhanje (30.5.2005 20:09:50)

kaj na žlico imajo tudi radi - pasulj, golaž, ričet, segedin (no, zdaj ni več sezona za to, ali pač??), pa testenine s polivko, kake klobase kuhane pa krompirjeva solata poleg, včasih tudi pohano, je hitro fertik.... no to je iz mojega repertoarja za delavce....




Suza -> gradnja in kuhanje (31.5.2005 11:47:20)

Hvala vsem za ideje.
Jih bom kar v soboto začeja uporabljat!




Stran: [1]