mišk
|
Streptokok B: Men so ga čisto "po neumnosti" nardili v prvi nosečnosti in sem bla pozitivna. Zato sem ob porodu dobila antibiotik, pa tudi mala ga je dobila po porodu. Dobro, da so mi odkrili to bakterijo, ker se baje lahko vse zeeloo zakomplicira. V drugo so mi avtomatsko spet naredili test (brezplačno, ker sem bla že v prvo pozitivna), pa sem bla tokrat negativna, hb. Porodnišnice: Prvič sem rodila v Brežicah, ravno zarad tega, ker so vsi govorili, kako so v NM neprijazni, pa kako forsirajo dojenje. Bla sem zelo zadovoljna. Vložkov, mrežastih hlačk, brisač maš kolk hočeš - si sama vzameš na hodniku. Rodila sem z EA. V sobi smo ble 4, obiski pa so bili dovoljeni samo v dnevnem prostoru. Ponoči so jih hranili po flaški, zato nama je dojenje čist zaštekalo, tak da sem dojila samo 14 dni. Vsi so bli prijazni, razen ene sestre, ki je bla zelo zelo nesramna!! Tuša sta samo dva za cel oddelek, kar je resnično premalo, sploh če je takrat gužva. Malo me moti tudi to, da je porodna na istem hodniku kot so sobe, in se lahko od strahu dobesedno "userješ", ko poslušaš kričanje iz porodne, medtem ko sama čakaš na porod. Novo mesto. Drugič sem rodila tam. Sestre so po novem tudi tu zelo prijazne in ne forsirajo več toliko z dojenjem. Tokrat sem rodila brez česarkoli proti bolečinam, ker se je vse prehitro odvijalo. V sobi smo bile po dve, štiri skupaj (dve sobi) pa smo imele skupaj kopalnico. Obiski so v sobah. Mislim, da si v Novem mestu en dan manj noter, kot v Brežicah, če je vse v redu. Me smo bile dva dni dlje, ker je mala bila zlatenčna. Dojenje nama je ob manjših začetnih težavah tokrat steklo in še sedaj dojim. Če bi se v tretje odločala za rodit, bi po moje šla kar v NM, ker mi je bližje, ker je EA 24/7, ker so lahko obiski v sobah in ker greš en dan prej domov. Sam še enkrat povdarjam, tudi v Brežicah sem bla zelo zadovoljna.
|