skačica -> RE: Prigode marčkov in marčic 007 - III.del (15.10.2009 12:58:47)
|
evo, Zara spi, Iza in ati sta šla na teren, jaz pa imam čas za RR. Punce, najprej hvala za vse čestitke. Ja, porod je bil expresen, še zdej ne dojamem, da je blo vse skupaj tako hitro. Sicer je mala prej zamujala točno en teden, ampak potem se ji je očitno zeloooooo mudilo ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bom skopirala porodno zgodbo s svojega bloga. Sem mislila, da se lahko tak porod zgodi le v filmu, no zdaj se je tudi meni. V soboto, 10.10 ob 5 uri sem se zbudila, ker me je tiščalo lulat. Nazaj nisem zaspala, ker so se začeli rahli popadki na 5 minut. Počasi sem pripravila torbo za Izo, se stuškala, oblekla in zbudila še B. Nekaj čez šesto uro smo se odpravili od doma, v avtu so se popadki še vedno nadaljevali, lepo sem jih predihovala, saj še niso bili hudi. B me je odložil pred P, Izo pa peljal k babici v Gorenje.Babica me je dala na CTG, ki pa ni kazal kakšnega dogajanja,tudi popadki so se redčili. Počakala sem še dr. Milanovič in ta je ob pregledu ugotovila, da se sicer nekaj pripravlja, da je spodaj vse ready, ampak da bomo čakali, da naredi narava svoje. Poslala me je na oddelek.Bernard mi je prinesel revije, da sem lahko brala med popadki, ki so se vrnili takoj, ko sem prišla do sobe. Okrog 10-ih pride dr. Pavlović na vizito in ugotovi, da se z mano ni za ubadati, ker sem bila itak že pregledana in se ne dogaja nič, torej se bo jutri odločala kaj je za narest, če se danes kaj ne začne. V kar je pa pomoje dvomila. Popadki so se stopnjevali, saj sem se ves čas sprehajala po sobi in med hojo brala Story. Ob popadkih sem se naslanjala na mizo, za ležat mi ni bilo, ker so bili že kar boleči.Ob 11.50 sestra prinese kosilo in vidi kako se naslanjam na mizo in predihavam popadek. Povem ji, da kosila ne bom jedla in mi naroči, naj pojem vsaj nekaj žlic juhe, potem pa pridem spet na ctg. Na ctgju ležim kakšnih 10 minut, vmes prediham 2 popadka, ta tretji je tako hud, da komaj vstanem iz mize. Vmes me pride iskat babica iz porodne in me odpelje v pritličje. Naroči mi, naj počasi pokličem moža, če ga želim imeti zraven. Zdravnica me pregleda, vsa navdušena ugotovi, da sem odprta nekje 6 cm in mi predre mehur. Med popadki komaj uspem priti iz mize do hodnika v porodnem bloku. Prileti druga babica, mi masira hrbet med popadkom, greva še lulat in nato v porodno. V porodni mi naroči, da se uležem na bok,vendar pride tako hud popadek, ki sili na potiskanje, da se uležem kar na hrbet in začnem s potiskanjem. Poslušam babico, ki vodi porod, drugo babico in zdravnico držim za roke:)) in pač sodelujem kolikor lahko. Vmes 2x zajamram, da ne morem več in po parih hudih popadkih pride ven glavica. Še en popadek in moja punca je zunaj. Med smehom mi tečejo solze, babici in zdravnica se veselijo z mano, B je vse skupaj zamudil. Punčko mi položijo na prsi, da jo pocrkljam, prelupčkam, pobožam po mokri glavici. Solze tečejo... Popkovino prerežem kar sama:))).Dobila sem nekaj šivčkov (šivanje me je pa res kar malce bolelo), ker sem se raztrgala, čeprav je babica full pazila, da se ne bi, Zaro so odnesle na pult, da so jo stehtale, izmerile dolžino in obseg glavice in jo povile v pleničko. Ko sva bili obe popedenani, je uletel B, vidno razočaran, da je vse skupaj zamudil in presrečen, ker je lahko spet vzel v naročje bitje, katero ga bo klicalo ati.Torej 11.50 še pojedla nekaj žlic juhe, letela na ctg, komaj prišla do amb. za pregled in potem v porodno, rodila 12.22.Rodila samo s svojimi popadki, ki so veliko bolj "prijazni" kot umetni, brez sredstev za lajšanje bolečin, ker ni bilo časa namestiti kanile, skratka popolnoma naravno. In ja, lažje je bilo kot v prvo in manj boleče, čeprav sem bila prvič zadeta od Dolantina. V porodni smo se crkljali še približno 3 ure, Zara se je v tem času tudi uspešno priklopila na dojko. Potem so naju odpeljali na oddelek, ati je odšel domov. draja- iskreno sožalje tudi z moje strani. pikca- [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za hiško in vse najboljše Živi za 5. RD. Ne morem verjet, da je že tok stara, je šlo hitro tole mimo, a ? tinaaja- no, tkole bo potem kmalu pri nas al kako? Ko ne bom vedla kero pedenat, upam, da nam bo vseeno zlaufalo. Iza je bla prvi dan, ko sva prišli iz P, nemogoča, no je vsak dan boljša in bolj pridna. Zara pridno papa, v dveh dneh je pridobila malo več kot 200 g, se pravi da nama gre dojenje zaenkrat super. Kopale se bomo v ponedeljek, je popek še malo svež. Se še kaj javim!
|
|
|
|