Ana009 -> RE: Prigode marčkov in marčic 007 - III.del (14.7.2010 15:30:31)
|
Hej, tudi jaz v svoji "pisarni" he he he.. Se nekaj casa ne bom videla sluzbe, ki jo vedno bolj pogresam.. moram najprej it na orng tecaj jezika, ker takole doma malo sem in tja ni nic. No, imam vsaj tolazbo, da bo z julijem naslednje leto, ce se ne motim, malo lazje dobit tu sluzbo, ker ne bo treba nobenih dovoljenj.. Livija je v vrtcu se ta teden, pol pa itak gremo na morje, no v SLO. Lula samo se na WC, ponoci je suha skoraj od istega dne kot podnevi.. je rekla, da noce vec plenice in pika. Se mal pa bo vec znla nemsko kot jaz... ze govori.. Peter, "šuve anziin" ali pa "hmmmm lecker!" ali podobne fore, ki jih v vrtcu skoz ponavljajo. Zna pa tudi barve, stevilke do 10 in pa pesmi, ki se jih ucijo po nemsko. Vidim pa, da je ful pomembno, da doma govorimo slovensko, ker recimo stevilke je prej znala v nemscini kot v SLO... V Vrtcu je pa ful super.. rada hodi... tudi vstane takoj, ce ji reces, da bo sla v vrtec.. skratka nikdar niti malo pojokcala.. dalec od tega... Imamo pa en drug problem in sicer z eno punco se skoz nekaj tepeta.. tako zgleda kot da imata tak nacin igranja.. ena pride k drugi jo useka, pol se pa lepo igrata..in obratno. tako prihaja domov skoz mal obuskana, popraskana ipd. In na Petra prenasa tak nacin igre, ki mi pa ni vsec.. Vzgojiteljice so rekle, da je tak oziv cisto normalen za vse otroke, ki imajo tezave z jezikom in da to mine.. a mislite, da bi morala se tezit, ker se mi zdi, da se stopnjuje? bi bilo smiselno, da jo dajo v drugo skupino, da ne bi imela vec stikov s tisto punco? Sem ma vec napisala, da bo imela Kati kaj za brat, pa se kaksna druga, ce se zaide sem :)
|
|
|
|