Anonimen -> RE: Je kaznivo (16.7.2009 15:28:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Florina Dejanje oziroma,če nekdo nekaj nate naroči prevzame brez tvoje vednosti potem pa tebe terjajo za plačilo in pošiljajo opomine čeprav nimaš pojma zakaj?Kaj storiti glede tega?Poklicati na tole firmo in reč,da nisi nič naročil nič prevzel kaj pa potem oni naredijo? Hja, mal zakone prečitaj. Nisem na tekočem, vendar za osebno pošiljko po ZUP se lahko vroči le naslovniku - osebno in nikomur drugemu. Za priporočene, vrednostne pošiljke pa, v kolikor npr. tebe ni, se lahko vročijo članom gospodinjstva. In s tem je vročitev opravljena. Se mi zdi pa, da bi moral poštar v tem primeru navesti dejanskega prejemnika pošiljke v svoji evidenci. Ne vem, povprašaj na pošti, kako je s tem. Kako je pa naročal - po e pošti, po tel., pisno? Še enkrat ga podrezaj, pa snemaj zraven. Mogoče bo kej zalegl, ko boš uveljavljala. Drgač pa ne vem, če boš lahk kej dosegla. Sploh, če nimaš nič v rokah, glede naročanja. Dobim zanč en paketek, pri katerem ni blo treba nč plačat. Ker ni šel v kaslc, mi je frajer od poštarja paketek kar za rože zataknil, sama pa v prostoru, kjer so rože. Niti pozvonil ni. Poštar bi moral v takem primeru kot prvo pustit obvestilo, če nobenga ni doma, kot drugo, pa prej vsaj pozvonit na vratih, če se bo kdo ven primajal in prevzel paketek. In sem dala pošti mal vetra potem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|