ada2
|
no, danes, ko bi pa lahko spala vsaj do pol 8, pa sem že auf in me sploh ne vleče nazaj v posteljo sedim zdaj tu v tišini čisto pod vtisom včerajšnje valete.... priznam, sem potočila kar nekaj solz....ko so prvič zaplesali in sem videla to našo malo špelco že čisto odraslo, ko je en fant bral spis sošolke v katerem je opisovala njihovo umrlo sošolko , ko so punce pele solo, še posebej, ko je zapela špela.... ko se je na koncu razjokala v očetovem objemu med plesom.... seveda je pa bilo tudi smeha ob opisovanju norčij, ki so jih v osmih letih zganjali pa ne morem verjet, da je tako minil čas.... kot da bi bilo včeraj, ko smo se odpravljali v SG gledat novega družinskega člana, pa sploh še nismo vedeli, ali je fant ali punca.... v rokah sem imela škatlico z darilom, na njej pa dve čestitki, eno modro in drugo roza , da pač dam tisto, ki bo ustrezala.... namreč domov nas je poklical doktor, ki je pomagal pri porodu (ki je žal pred nekaj dnevi preminil ) in rekel, da se porod bliža koncu, naj pridemo.... mi (jaz, moj ati in mama) smo sedli v avto in šli... v SG smo šli najprej k temu zdravniku na dom, oz. k njegovi ženi, kajti tja je potem javil, kdaj smo lahko prišli na obisk in tista ura se mi je vlekla kot še nikoli....in končno... ko sem stopila skoza vrata sobe v bolnici in zagledala majhno štručko pod majhno odejo izpod katere je gledala majhna glavica oblečena v roza kapico sem vedela, da bo odslej v naši hiši veselo.... takrat še pomislila nisem, da me bo ta mala štručka čez 14 let spravila v jok joj, res sem čisto raznežena ob tem.... pa potem njene sošolke in sošolci, skoraj vse poznam, saj sem jo vozila na razne rojstne dneve, hodila po njo v vrtec in šolo, včasih vskočila namesto mame na kako delavnico, druženje ali sestanek.... ah, ko sem jo "dobila" sem bila sama srednješolka in edina v razredu, ki je bila teta , zdaj bo srednješolka ona.... katka kako ste se imeli vi? pisker marmelade, če sem že jaz čisto hin, kako mora biti šele tebi a greva zvečer na pijačo z zalogo robčkov?