Natyy -> RE: koliko... (14.7.2009 7:41:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Jaz sem ugotovila, da ne bom ničesar materialnega odnesla s sabo na drug svet, zato vse, kar imam, porabim. Nekaj za kaj pametnega, večinoma pa za neumnosti, ampak odločila sem se, da pač ne bom delala samo za osnovno preživetje, temveč tudi in predvsem za lastno uživancijo. Življenje je treba namreč uživati (saj verjamem v reinkarnacijo, ampak bom še malo počakala, da to preverim [sm=smiley36.gif] ), jaz pa ne vidim užitka v sedenju na denarju in v kopičenju le tega. Potrošim vse, kar imam in v vsem, kar si privoščim, uživam maksimalno. Ko me bo pobralo, mi bo tako ali tako vseeno, kaj bo potem. Rezultat - ne ostane mi nič. Vsak dela po svoje. A vendar se mi zdi takšno razmišljanje popolnoma neprimerno. Meni ni poanta denarja kopičenje le tega. Pomeni mi socialno varnost. Predvsem pa sem naučena (od staršev), da moraš imeti nekje nekaj za nujne primere kot so nesreča, smrt..... . Ko me bo pobralo, mi bo tako ali tako vseeno, kaj bo potem. Sama sem najprej mama in mi prav zaradi tega ni vseeno kaj bo potem, ko mene ne bo več. Želim, da bi tudi moja dva sonča živela v "idealnih" pogojih, v neki socilani varnosti. Tako, da mi živimo solidno življenje, ne pretiravamo z zapravljanjem. A večinoma delam tako, da je konec meseca rezultat na bančnem računu v +. Koliko pa je različno od meseca do meseca. Kerensa* - ne vzemi mojega komentarja za zlo. Vzela sem ga samo za primerjavo, da ljudje različno razmišljamo.
|
|
|
|