Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: gagi86 probi dobit zdrav.potrdila da vam piše da zbolevate za rasp.inf.in da je to posledica slabih stan.razmer ker če ne piše da je zaradi stan.razmer se potrdila ne štejejo,s potrdili dobite dodatnih 280točk! Razpisne pogoje (in finte okrog njih) po 10-ih letih izkušenj z JSS-MOL znam na pamet, do takšnega potrdila pa ne moremo priti. Kot prvo zato, ker smo vsi štirje zdravi (edino starejši sin je otrok s PP), kot drugo pa zato, ker imamo primerno stanovanje (nič ni narobe z njim). če sta s partnarjem mlajša od 30.let ali vsaj eden od vaju poji iskat potrdilo na matično enoto! Sploh ni treba iti na UE - saj so dovolj rojstni podatki. Jaz sem stara 31 let, g. Mož pa 35 let. Ko sem prvič oddajala vlogo za stanovanje, sem bila stara 18 let. In zadnjič, ko sem bila stara 28 let. Nič ni pomagalo. Pri svojih razmerah ne morem konkurirati Ciganom s Koželjeve ulice ali ljudem, ki izkazujejo njim podobno stanje oz. razmere. In, verjemi, niti nimam želje po tem. ne rabiš tretjega otroka in nobedn ti tega ne more reč da imej še enega! To mi je kristalno jasno, vendar vedi, da poleg premajhne kvadrature največ točk prinesejo otroci. Mi, v dovolj velikem stanovanju, z eno nadpovprečno plačo in s "samo" dvema otrokoma nimamo možnosti proti družinam s tremi ali več otroci, kjer je po možnosti še kdo bolan, starša oba brezposlena, stiskajo se pa v garsonjeri. Mi se ne bomo selili v vlažno, kletno garsonjero za nekaj let sam zato, da bi pa potem mogoče dobili stanovanje. ali ste vi tudi zaposleni glede na to da ste napisali da imate otroka s pp? Ne me vikat' . Jaz nisem zaposlena od lanskega avgusta (vendar to nima nobene zveze s stanovanjem), g. Mož ima pa nadpovprečno plačo. Moj starejši sin je klasificiram kot otrok s PP, vendar je "samo" hiperaktivnež z disleksijo. Je fizično in psihično zdrav in njegovi PP nimata nobene zveze s stanovanjskimi razmerami. IZVIRNO SPOROČILO: Majuska mi pa še vedno nimamo nobenih informacij o tem, kje bomo dobili stanovanje, koliko kvadrature nam pripada Kolikšna kvadratura vam pripada, je zapisano v samem razpisu (glede na število družinskih članov). V normalnih razmerah vam manj, kot toliko, ne smejo dati, ampak glede na to, da je ponavadi stanovanj dovolj (na enem razpisu) samo za cca. 10% prosilcev, to niso normalne razmere in lahko pričakujete odstopanja pri kvadraturi (v plus ali v minus). Pač po načelu - če želiš, vzemi, če ne, bo pa kdo drug. Bo pa res večina stanovanj za zadnji razpis v Celovških dvorih, ja, vendar mislim, da ljudje (na splošno) tam ne bodo zadovoljni.
|