mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: elyy zdej me pa zanima če je mogoče,da ga že zobki mučijo,ker skos tlači rokice v usta in si skos praska dlesni z ustnico???? zadnič mi je ena znanka pravila,da je svoji 3 mesečni punčki ukinila dodatek(aptamil) in začela dodajati pou alpskega mleka in pou vode prekuhane ....zdej pa nevem se punca heca....ali je to normalno,ker kot vem nej bi do 5 mesca dodajala skos dodatek??? Možni so tudi zobki, čeprav so pri tej starosti redki. V tej starosti začnejo odkrivati svoje telo in je tlačenje rokic v usta povsem normalno. Glede kravjega mleka je pa trenutna teorija proti uporabi do 1 leta. Razlog - možne alergije. Tako so pa sicer mešali, ko je odraščala moja generacija (30+). No, jaz sem pri starejši kravje mleko pričela uporabljati pri 6 mesecih - za večerno kašico. Pač odločitev vsakega starša. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja mamice, imam eno vprašanje; ostalo mi je nekaj tabletk Centramed (tiste s folno kislino), ki sem jih jemala prve tri mesece nosečnosti,... zdaj pa pospravljam zdravila in ker sem bolj gorenjka, me zanima, če bi bilo kaj narobe, da bi jih zdaj, ko dojim jemala (saj so samo vitamini, žal pa sem škatlico vrgla stran, da bi pogledala). Kolikor se jaz spomnim folno kislino priporočajo tudi med dojenjem. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Dudica, in ostale "fantovske" mamice (*lina*, tea?) boš ti (si že) svojima fantoma kupila kakšnega dojenčka za igrat? Premišljujem, da bi bilo vseeno dobro tudi kakšno takšno igračo kupit (če se kakšna punčka igra z dojenčki, se ji Oskar z veseljem pridruži,... posebej pri vožnji z vozičkom:)) Punce se normalno igrajo z avtomobilčki, zakaj se ne bi tudi fantje s punčkami? Jaz imam sicer dve punčki, ampak se strinjam. Sploh pa na sistematskem pri enem letu in pri 18 mesecih med drugim pri otroku preverijo, če ve, kaj pomeni nahraniti dojenčka (imajo majhno lutko in stekleničko). Ne vem, kako bi to vedel, če mu ne pokažeš skozi igro. Vozičke pa tako ali tako radi vozijo skoraj vsi otroci. Pa še časi so se spremenili - danes ni nič nenavadnega videti, če otroka v vozičku sprehaja očka, ali če ga previja. Zakaj bi bilo to potem nenavadno pri fantku. Razen, če je pač človek za zelo tradicionalno delitev vlog med spoloma. IZVIRNO SPOROČILO: *Lina* če kateri prav pride: ARNIKA 040 896 707 Blueeyes, Dudica, ali lahko tole dodata na seznam za pomoč majskim mamicam... zna še kdaj prav priti, čeprav trenutno ne nucamo. IZVIRNO SPOROČILO: elyy ampak me znima kaj bi mu lahko dala še oziroma kaj prodajajo v lekarnah(kakšno tekočino),da nebo tok cmerav.....in ubogi je že dva dni....?? Pri starejši smo uporabljali Calgel. Je pomagalo, ampak ne popolnoma. Je pa tudi Gengigel Baby, pa gotovo še kaj. Oboje je gel, ne tekočina. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja drugače: imam štalo z Oskarjem. noče spati, čeprav je orto utrujen. tudi mene že kar boli glava. se mi zdi, da se mi začenja mešati. pa tako bi rada bila prijazna mamica,... Včeraj mi je vzelo 40 min, da sem uspaval starejšo. Prisežem, prvič, da je trajalo tako dolgo. Sem bila prijazna mamica, ampak je pa vseeno s pavzami 20 min tulila kot zverina . Dobro, da Julija veliko prenese...saj mora, ko ima za starejšo sestrico zverinico iz rezije IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ Sem prišla s fitnesa, sem bla kar 2h odsotna, pa pridem domov, pa moj plane name, če je kaj narobe, da me tk dooooolgo ni domov! Jah,...vožnja tja traja dobrih 5min, pol preoblačenje, 1.5h švicanja, pa tuširanje in oblačenje za domov, in še vožnja. Ja, ja, fejst trenerja pa nisi nič omenila IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 aja pa še nekaj moram povedat da gre naš Maj danes iz koška v posteljico Naša tudi ne bo več dolgo v košku... ratuje premajhen. IZVIRNO SPOROČILO: elyy Ali kaj razmišljate katere stolčke za hranjenje boste kupile? Priporočam Antilop od Ikee. Super poceni (mislim, da je z mizico vred - ta je v bistvu pladenjček, ki ga pripneš na stol - manj kot 15 evrov) pa še en dva tri ga očistiš. Naša ima 20 mesecev in ga zadnji mesec uporablja brez mizice. Mislim, da ji bo gotovo ustrezal do 2. rojstnega dne. Potem ga dobi pa Julija. Tamara pa trip trap. IZVIRNO SPOROČILO: lake A vaši tud spijo vedno na enem boku? Moja je samo na levem Po vsakem dojenju jo obrnem. Ampak zadnji mesec tako ali tako konča na hrbtu, potem pa sama obrača glavico kot ji paše. IZVIRNO SPOROČILO: leda_ Punce kdaj pa mislite začeti dodajati gosto hrano? Ko bo imela 6 mesecev. Prej le, če bi več dni zapored zahtevala zelo pogosto dojenje - znak, da potrebuje več. IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 jah tko je zdaj imamo naročeno sobico ampak pride šele v začetku septembra,tako da sem mislila danes dat kar večjega na tla pač na jogi da bo lahko maj šel v postlco Sej za en mesec bo ok a ne,sej ne bo direktno na tleh Po moje mu bo še bolj všeč - kot pustolovščina. Pa še pasti ne more. IZVIRNO SPOROČILO: dito dojenje in čaj- zahima me tisti, ki samo dojite, a jim dajete čaj? Gal ga noče, mu dajem po žlički, ker flaško odklanja 8pa imam 3 različne). Kadar je nad 30 stopinj, ji dam tudi čaj, če zahteva dojenje pogosteje kot na 2 uri. Če ne gre drugače, poskusi z injekcijo. Prodajajo jih v lekarni - 5 ali 10 ml. Ali pa zamenjaj čaj - Hippovi instant so sladkani - običajno jih imajo radi. Grem likat, dokler je še mir.
|