Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:03:31
|
|
|
|
Anonimen
|
pa kaj je zdaj s temi vodenimi kozami in noricami???? pa ravno poleti morajo razsajati?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:05:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Majch, luštna punčka! Tako "odraslo" že izgleda,... kaj vse naredijo špangice!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:11:22
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala...ma nakoncu bom ratala tak ko une mamice, k sem jih včasih mal čudno gledala, ko so vsega boga navesle na svoje malčke. Ko se bo začela z barbikami igrat pa tako, se mi bo pa takintak strgal...se že vidim.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:13:12
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 tanja a te oleovit D3 dobiš pri pediatru,ker jaz maju tud ne dajem AD3 ker je mel krčke...zdej bi bil pa pomoje že čas da mu kej začnem dajat al kaj To so avstrijske kapljice, jih moraš kupit, k niso na recept. Mi je pa pediatrinja rekla, da po teh praktično noben otroček nima težav. aja to se pol sploh pri nas ne dobi,moraš v avstrijo??
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:19:44
|
|
|
|
KatMat
|
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:24:40
|
|
|
|
elyy
|
čao punce! Evo se vam malo oglasim........res zadnje čase me skor nič ni gor na forumu!! Na začetku sem imela težavice,ker je biu naš malček zelo navajen na roke...tako,da sem po cele dneve res komaj kaj naredila...in sem ga skos nosila po rokah,,, no zdej pa ko imam čas je pa lepo vreme in veliko časa preživiva na terasi,preden moj možek pride,da mi skuhava kosilo in pospraviva!! Tako,da vas včasih samo na hitro preberem !! Drugače s Tianom nimava problemov parkrat je imeu krče,nič strašnega ni bilo..... Še kr mu dodajam novalac...in se lepo redi!! zdej me pa zanima če je mogoče,da ga že zobki mučijo,ker skos tlači rokice v usta in si skos praska dlesni z ustnico???? zadnič mi je ena znanka pravila,da je svoji 3 mesečni punčki ukinila dodatek(aptamil) in začela dodajati pou alpskega mleka in pou vode prekuhane ....zdej pa nevem se punca heca....ali je to normalno,ker kot vem nej bi do 5 mesca dodajala skos dodatek??? No vam še malo opišem zgodbo z moraja: 20.7 smo odšli na morje na slovensko obalo(okolica Portoroža) in seveda je biu malček zelo priden med potjo v avtu,ko smo prispeli je zelo dobro prenesel drugo klimo in ozračje! Zvečer okol 5h smo odlišli na plažo z vozičkom je skos spančkau....no,ko smo si našli mesto res zelo malo sence(je malček začel kričati......je pojedel...potem popil čaj..ampak mu nič ni pomagalo)........ seveda je biu moj možek zelo živčen,ker so vsi v naju buljili,kot da bogve kaj delava z otrokom!!! odpravili smo se do apartmaja vsa užaljena in živčna......upala sdem,da bo jutri kaj bolje(ker sem imela nemen oditi na plažo samo zjutraj in zvečer......drugi dan smo odšli v Fieso in smo si našli zelo dobro senco zraven jezera...tako,da je bilo prav sveže in je malček ceu dan užival) no potem smo bili še 4 dni zapored v Bernardinu v senci brez kakršnih koli problemov po ceu dan na plaži!!! res sva malčka zelo mirkala od sonca....skos skrivala in skos mazala z neko švicarko kremo,ki sva jo nabavila v lekarni.....tako sem dopust preživela zelo lepo,ko sva hotela plavati sva se z možem vedno menjala!!! zelo veliko majhnih dojenčkov sem videla v Bernardinu je bila katera izmed vas?? No zdej pa grem kosilo kuhat....se beremo***
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:39:03
|
|
|
|
Anonimen
|
elyy, živjo! dolgo te ni bilo! mamice, imam eno vprašanje; ostalo mi je nekaj tabletk Centramed (tiste s folno kislino), ki sem jih jemala prve tri mesece nosečnosti,... zdaj pa pospravljam zdravila in ker sem bolj gorenjka, me zanima, če bi bilo kaj narobe, da bi jih zdaj, ko dojim jemala (saj so samo vitamini, žal pa sem škatlico vrgla stran, da bi pogledala). bom še malo po internetu prebrskala, ampak če slučajno katera ve iz glave, bi mi bilo bolj priročno. hvala.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:41:23
|
|
|
|
Anonimen
|
včasih so dojenčkom pri štirih mesecih že dajali drugo hrano... zmiksano v flaški. pol alpskega mleka pol vode, to pa priporočajo v primeru, da zavrača vsa mleka v prahu, se mi zdi.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:45:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Dudica, in ostale "fantovske" mamice (*lina*, tea?) boš ti (si že) svojima fantoma kupila kakšnega dojenčka za igrat? Premišljujem, da bi bilo vseeno dobro tudi kakšno takšno igračo kupit (če se kakšna punčka igra z dojenčki, se ji Oskar z veseljem pridruži,... posebej pri vožnji z vozičkom:)) Punce se normalno igrajo z avtomobilčki, zakaj se ne bi tudi fantje s punčkami?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:45:41
|
|
|
|
Anonimen
|
centramed je za ponucat, sej piše, da se priporoča tud doječim mamicam (mislim). NO, fajn da si spomnila, tud js mam še zaloge...bi lahko malo plac nardila v omarci. Ja, z alpskim mlekom smo nekateri gor zrastli...oz z domačim...tako so včasih bolj prakticirali, ko ni blo AM. Pa menda še manj zapira kot tele pripravki. Če seveda ni alergije. Čeprav pravijo, da je v alpskem (no v vseh predelanih) tolk ene svinjarije, da groza. Eh...mi ga še zmeri tankamo...od vseh proizvajalcev. Pri malčici bom pa počakala do 1 leta.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:45:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 tanja a te oleovit D3 dobiš pri pediatru,ker jaz maju tud ne dajem AD3 ker je mel krčke...zdej bi bil pa pomoje že čas da mu kej začnem dajat al kaj To so avstrijske kapljice, jih moraš kupit, k niso na recept. Mi je pa pediatrinja rekla, da po teh praktično noben otroček nima težav. mi imamo D3, predpisal P pa nimamo nobenih krčev
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:48:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolegica pravi, da se njen mali včasih spomne na dojenčka, ki ga ima, pa ga malo pocarta in tako. Tudi fantje znajo biti nežni. Ti fantu kar kupi punčko. Jaz bom pa naši kak traktor.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:49:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Dudica, in ostale "fantovske" mamice (*lina*, tea?) boš ti (si že) svojima fantoma kupila kakšnega dojenčka za igrat? Premišljujem, da bi bilo vseeno dobro tudi kakšno takšno igračo kupit (če se kakšna punčka igra z dojenčki, se ji Oskar z veseljem pridruži,... posebej pri vožnji z vozičkom:)) Punce se normalno igrajo z avtomobilčki, zakaj se ne bi tudi fantje s punčkami? katerim fantom ? a najstarejšemu ? imamo cel kup plišastih igrač, tudi enega dojenčka je od nekod dobil...drugače pa pri nas bolj rulajo vlakci, aviončki, avtomobili, kolesa, skirca, rolarji in podobne zadeve...pa seveda trampolin, bazenčki, tobogani...zdaj na morju plava, se potaplja, skače v vodo,..... najmlajši pa - ah to je še tako nebogleno ane ? danes sem ga prestavila v športni voziček, pa sem mu namontirala tudi nekaj igrač, da malo ''binglja''.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:53:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja včasih so dojenčkom pri štirih mesecih že dajali drugo hrano... zmiksano v flaški. pol alpskega mleka pol vode, to pa priporočajo v primeru, da zavrača vsa mleka v prahu, se mi zdi. ah to nekateri še danes delajo.... mi bomo s pravim alpskim mlekom počakali do prvega leta gosto hrano pa bom začela dodajat po 5.mesecu - recimo tam okoli 6.meseca, se mi zdi brezveze nekaj prehitevat
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 14:55:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majch evo naše pozerke s špangico o mojbog, kakšen pogled in koliko las naš jih nima skoraj nič, pa še tiste ki jih ima so čisto majčkene in blond, tako da se komaj opazijo bravo bejbe - res rulate ! jih sploh ne bom kazala našim fantom, če ne se bodo slinili do popka
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:05:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Lina,maš fajn imena zbrana. Tale punčka bi tud bla Oskar, če bi bla fantek.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:14:53
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Dudica, in ostale "fantovske" mamice (*lina*, tea?) boš ti (si že) svojima fantoma kupila kakšnega dojenčka za igrat? Premišljujem, da bi bilo vseeno dobro tudi kakšno takšno igračo kupit (če se kakšna punčka igra z dojenčki, se ji Oskar z veseljem pridruži,... posebej pri vožnji z vozičkom:)) Punce se normalno igrajo z avtomobilčki, zakaj se ne bi tudi fantje s punčkami? ja večji ima enega zelo majhnega dojenčka ki se smeji in joka...zelo se je rad igral z njim...zgleda je to obdobje za njim. Ima pa kolegica par,in oba imata svoj voziček od baby borna in vsak svojega dojenčka ki ju skupaj vozita naokrog...res sta super za pogledat Tako da sem že razmišljala če jima kupim en voziček ki ga bosta imela oba in enega malo večjega dojenčka
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:17:14
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 tanja a te oleovit D3 dobiš pri pediatru,ker jaz maju tud ne dajem AD3 ker je mel krčke...zdej bi bil pa pomoje že čas da mu kej začnem dajat al kaj To so avstrijske kapljice, jih moraš kupit, k niso na recept. Mi je pa pediatrinja rekla, da po teh praktično noben otroček nima težav. aja to se pol sploh pri nas ne dobi,moraš v avstrijo?? Menda,da se dajo dobit pri gospe, ki je včasih imela lekarno arnika v Šk.loki in v eni lekarni na -gorenjskem. Moram se še pozanimat. IZVIRNO SPOROČILO: *Lina* IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 tanja a te oleovit D3 dobiš pri pediatru,ker jaz maju tud ne dajem AD3 ker je mel krčke...zdej bi bil pa pomoje že čas da mu kej začnem dajat al kaj To so avstrijske kapljice, jih moraš kupit, k niso na recept. Mi je pa pediatrinja rekla, da po teh praktično noben otroček nima težav. mi imamo D3, predpisal P pa nimamo nobenih krčev Tudi mi jih imamo in smo pridelali krče in zaprtje.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:23:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja Dudica, in ostale "fantovske" mamice (*lina*, tea?) boš ti (si že) svojima fantoma kupila kakšnega dojenčka za igrat? Premišljujem, da bi bilo vseeno dobro tudi kakšno takšno igračo kupit (če se kakšna punčka igra z dojenčki, se ji Oskar z veseljem pridruži,... posebej pri vožnji z vozičkom:)) Punce se normalno igrajo z avtomobilčki, zakaj se ne bi tudi fantje s punčkami? ja večji ima enega zelo majhnega dojenčka ki se smeji in joka...zelo se je rad igral z njim...zgleda je to obdobje za njim. Ima pa kolegica par,in oba imata svoj voziček od baby borna in vsak svojega dojenčka ki ju skupaj vozita naokrog...res sta super za pogledat Tako da sem že razmišljala če jima kupim en voziček ki ga bosta imela oba in enega malo večjega dojenčka voziček za dojenčke pa rula- tega smo imeli tudi mi, pa tudi po newyorških parkih je ogromno fantkov to vozilo naokrog - recimo namesto poganjalčka ali pa kaj podobnega, tako da priporočam.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:26:16
|
|
|
|
Anonimen
|
tanja glede kapljic - tista gospa iz škofje loke je sicer v penziji, vendar če kaj rabiš, pošlje po pošti na dom. Poglej malo - lekarna arnika. Mi smo imeli te kapljice pri prvem, pa je bilo veliko bolje.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:30:23
|
|
|
|
Dudica1
|
naš večji ima poganjalec traktor ,s tem ma res velik dela tako da mi ni žal denarja ki sem ga dala zanj .
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:34:23
|
|
|
|
Dudica1
|
glede teh kapljic pa ne vem,bom počakala do 5-ega k mava P. pa naj mi da druge kapljice
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:40:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 naš večji ima poganjalec traktor ,s tem ma res velik dela tako da mi ni žal denarja ki sem ga dala zanj . se strinjam, poganjalčki so zakon
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:41:06
|
|
|
|
Anonimen
|
če kateri prav pride: ARNIKA 040 896 707
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 29.7.2009 15:43:19
|
|
|
|
Kasija
|
k.tja jaz sem svojemu sinu hotela kupit dojenčka ali punčko, pa je noče. če se bo kdaj navdušil, pa ga sigurno dobi. menim, da ni potrebe delati razlike med igračami za punčke in fantke. zadnjič je tudi hodil okrog po trgovinah z mojo verižico, ker mu je bila všeč. mleko je starejši začel piti pri 11 mesecih, ko je šel v vrtec. galu bom začela dodajati v 6. mesecu. Tanja_ ne oklevaj, pusti se zavesti slingu Sling z obroči je enostaven za namestit, ko ga enkrat znaš, tako kot vse nosilke itak. majch špangica iiiiiii tea držim pesti, da miha ne dobi noric in bo starejši čimprej zdrav
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?