neka_noč
|
Hej, nosečke, res ste načele ogormno debat.... Pozdravljena spella! Dobordošla! Katy83 lep je tvoj trebušček! Tudi moj je bil tak, pa se mi je od petka pričel tako zelo "napihovati" da me je prav bolelo in sem se samo mazala. Sem v petek oblekla jakno (telirano) katero sem lahko zapela, v soboto pa že ne več. Sem bila kar presenečena (beri šokirana). Sem v 18-tem tednu, v petek nastopim že 19-i teden in kar ne morem verjeti, da gre tako hitro. Zdaj zdaj polovica, potem bomo šle pa že kar rodit. Rodila bom v Lj. , čeprav tudi sama iz prve nimam dobre izkušnje s porodom. Želela sem v Po. a tam dejansko, v kolikor je karkoli narobe z ga pošljejo v Lj., ti pa ostaneš tam in si tako potem ločen od svojega . Jaz imam le rizično nosečnost... Hrana - v tej nosečnosti nimam nobenih želja po hrani. Vsaj ne še. Jem manj kot pred nosečnostjo, zato pa večkrat po malo. V prvi sem si nekajkrat celo privoščila tatarca, ker enostavno nisem vzdržala. Bilo je vse ok. Ne vem kako bo s tem v dec. . Morda me do takrat še kaj prevzame želja po hrani. Mislim, da je bolje, da se mu odpoveste, ker dovolj je samo enkrat, da se okužiš. Drugače pa pravijo naj bi jedla vse tisto kar ji paše, v zmernih količinah. Pomembno je , da si vse res dobro opereš, ter da je neoporečno. Kar pa, brez zamere, vse kar prodajojo v trgovinah le ni vedno, tako da previdnost pri tovrstnih zadevah velja in ni brez veze. Ne vem zakaj ne bi jedle gobic, če ti pašejo. Morda le ni dobro da se jih je preveč in predvsem zv. , ker gobe itak veljajo za "težke". Salame - suhe, pršut ; sama v kolikor mi (slučajo) zapaše sendvič, si privoščim tudi suho salamo, pršut... Le zakaj ne? Pršut edino vsebuje veliko soli in vem (vsaj pri meni je tako), ti potem lahko zastaja voda v telesu - še posebno, v kolikor premalo piješ. Ela24 srečno na pregledu danes! Te razumem... Sama imam jutri pregled pa sem tudi nekako na "trnih". Ne čutim ravno tako pogosto , čeprav toliko že, da vem da vsaj malo miga, a veliko manj kot v prvi , ko me je stalno in tudi spati nisem mogla. A ima katera izkušnje z ko ga je nosila zadaj - kako je z brcanjem? V prvi sem nosila čisto spredaj, zato sem imela oggrrrooomennnn trebuh in na sporedu stalne brce. Cepljenje absolutno PROTI in SE NE BOM CEPILA! Le kdo nam lahko z gotovostjo garantira, da cepivo nima stranskih učinkov... Absolutno je premalo testirano, me pa v sebi ustvarjamo novo življenje in da bi si brizgale vase in neke mrtve organizme To mi je nespejemljivo! Pa še toliko mail-ov sem dobila glede ozadja tega cepljenja! Raje ne bi o tem - me je spreletel srh! Chi_Pita tudi sama verjemem (beri vem), da se vse zgodi z namenom oz. razlogom. Ne vem katera je napisala, da jo skrbi zima oz. plašč ali bundica za čez zimo.... Tudi mene! V prvi mi je bilo tako zelo vroče, da sem hotela januarja obuti japanke in zaradi mojega tega nisem storila - sva našla kompromis in sem si kupila letne čevlje (usnjene, bele, z luknjicami zgoraj in samo za nataknit), nosila sem jih seveda brez žab ali štumfov, oblečeno pa sem imela (zgoraj) le bombažno majico z dolgimi rokami in čez bombažno jopico. To je bilo vse! Idealna temperatura mi je bila -5 st. celzija , ker drugače sem jokala ko sem videla vremensko napoved z višjimi temperaturami Z mojim sva se celo zimo kregala glede oblačenja, ker tega enostavno ni razumel. Zdaj je drugače, ker me STALNO ZEBE!!!! Vse zimske zadeve (plašče in jakne) pa imam telirane in št. 36!!!! Kaj bom naredila tokrat - še ne vem. Spremljam kaj bi potencialno lahko kupila - novo ali rabljeno, a je tudi meni žal vsakega € za ta kos garderobe, ker je to moja zadnja nosečnost. Upam, da mi postane vroče . Joj sem se razpisala....
|