didi5
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25 Pozdravljene! Da se mal oglasim... pač to s to porodniško je eno sranje, jaz ne morem rečt drugače. Imam občutek, da ko smo zanosile bi mogle ne vem kje in ne vem komu reči :"OPROSTITE." Jaz sem bila v 1. nosečnosti v del. razmerju samo 10 mesecev. Še sreča. Takrat mi je delodajalec šel na roko in me "provizoriš" zaposlil do datuma porodniške, potem pa mi prekinil. To se dogaja. Dobivala sem eno majhno pordniško (ker sem imela tudi plačo minimalno...najnižjo). Zdaj bo s porodniško bolje (bom imela mal večjo), zaposlena sem 18 mesecev... samo... v začetku marca nastopim porodniško. Pogodba pa mi poteče konec marca. Že ko bom na porodniški bodo oni mene dali vn, oz. da se izrazim kot se oni - ne bodo mi pač podaljšali. To delajo, čeprav ne smejo, ker se nočem bockat bom najbrž tiho. Taka sem. Ne vem kako je to po zakonu? Najbrž me nebi smeli... Žal mi je edin za tiste ki ne boste dobivale "spodobnega" porodniškega nadomestila. To je res mal kriza. Za našega prihajajočega člana nismo kupili še popolnoma nič, čeprav me velikokrat mika, da bi kupila kaj plavega, zelenega... Je še čas, a ne? Me pa že pošteno brca, čutiti ga je tudi na ven (na koži). Jutri grem spulit zob ( ), je rekla, da je nujno, da bo sam lokalno dala inekcijo (itak!?), mal me je strah. Mam kr dost problemov z zdravjem v tej nosečnosti. Zgleda bo res fantek . Čas nosečnosti naj bi bil eden od najlepših trenutkov v življenju, pa si ga včasih res težko predstavljam tako lepega... bruhanje, špikanje, premal/preveč apetita, dvigovat ne preveč, delat ne preveč, ne to ne ono, omejit kaj se sme jest, porodniške, zaposlitve, en kup papirologije, pol še misel na porod... in pol... uuuuuaaaaaaaa . Sej je prav smešno , vse se bo dobro izteklo, za vse ki imate težave take in drugačne držim pesti , lepo preživite dan, kej dobrga skuhajte (jst bom palačinke s skuto in rozincami...mljask), pa mislte na svoje otročke. Čaw Te popolnoma razumem. Končno ena, ki ne trdi kako je nosečnost nekaj najlepšega v življenju. vse kar je meni lepo je tisto malo bitjece pod kožo trebuščka zaradi katerega potrpim pri vseh težavah napetega srednjega dela. Glede porodniških pa - ne ne smejo te odpustit, če ti nastopiš porodniško pred potekom pogodbe. Hvala bogu sem zaposlena za nedločen čas že 4 leta (pa tudi to sicer nič ne pomeni, če se te hočejo znebit se te bojo) in imam res super šefa. Razume, da sem mlada in še brez otrok pa še glede porodniške se je dalo vse dogovorit. Tudi jaz imam nakazano manj kot sicer dobivam (se pač zavije v službene potne stroške, ipd.) ampak ko sva začela planirat otroka sem se z njim vsedla in se zmenila (čeprav takrat nisem vedela da sem že pa 1 mesec noseča) Šla sva v kompromis, povišal mi je prikazano plačo na plačilni listi ostanek pa dobim od njega na roko. Glede na to, da do sedaj še ni požrl niti ene obljube, mislim da tudi te ne bo (glede na to da se res trudi, da ostanem v firmi in me temu primerno motivira). Ko poslušam vas, se mi zdi da sem med redkimi srečnicami. Probajte pa na vse možne načine si izborit kake dogovore v službi. Saj, kaj pa imate za zgubit.