mulan
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus Čau mame. tudi mi smo v Izolo 12.5 pripeljali novega člana in sicer Gašperja. do zdaj je blo vse OK. pediatra smo dobili v Luciji dr.Rostan , lepo smo jedli (novalac) se redili , rasli ..... skratka super. zdaj pa smo dobili izpuščaje, kateri naj bi bli znak alergije na kravje mleko dr. nam je dala aptamil za alergike, m a ga tamali ni in ni hotel, tko da sem šla po allernovo od novalaca. sicer tudi ta ni fina, ma vseeno nekaj poje. skrbi me kr je začel manj jesti. prej smo čez dan pojedli 700-750g včasih tudi 800. zdaj pa je pristal na 600. pa tudi kakat ni mogel , tako da se mu pomagala in potem je naredu fanj porcijo zelene driske. sm govorila z dr. pa je rekla da se danes ponovno slišimo. moj mali sonček ima po glavci izpuščaje podobne temencam, za ušesi suho kožo in pod vratom izpuščaj podoben pleničnemu. glavco in za ušesi mu mažem s kremo od eucerina omega 12% in ful pomaga. pod vratom pa je večinoma nespremenjeno oz se je še malo razširilo. dr. je sicer predpisala kremo ki so jo zmešali v lekarni ampak je rekla da lahko samo 1x do max 2x na dan namažemo. od vsega tega me najbolj skrbi kr je padel pri obrokih in kr ga zvija trebušček, ampak nič ne prdne. me zanima če ima katera kakšne izkušnje z alergijami. hvala Mojca Mi smo bili polni spuščajev in pikic in temenc in vsega mogočega. Smo hodili na Debeli Rtič v alergološko ambulanto, kjer sem dobila navodila, kaj lahko jem (sem polno dojila). Jedla sem lahko le ene 7 živil (groza!!), pa vseeno ni nič pomagalo. Pol, po mesecu in pol moje diete, smo dali še testirat kri za mleko, jajca in sojo. Vse negativno. Koža pa nič boljša. Ni pomagalo lubje, ne hipermangan, ne ojlna kopel.... bla bla bla... Na koncu smo začeli MANJ KOPAT v naši predobri rižanski vodi in koža se je začela popravljat. Vsi spuščaji so IZGINILI, ko smo šli za 3 tedne na dopust (imela je 6 mesecev) v Azijo, kjer se je vsak dan kopala, ampak je voda iz pipe bila že na dotik čisto drugačna. Ko smo prišli nazaj sem jaz začela vse jest, ker sem končno ugotovila, da ni bila kriva moja prehrana, ampak naša voda. V glavnem: manj kopat oz. voda naj ne bo prevroča, naj ni predolgo v bani, uporabljaj blaga mila (nam ustreza tekoče milo od mustele ('gel za umivanje novorojenčkov' - to smo šele letos ugotovili , pa imamo že 3 leta)), za temenca pa nam je pomagal šampon v peni od mustele. Pa dosti maži, maži, maži - naši pupi je pomagala cold creme od A-derme, sinu pa mešanica linola fett z 10% olivnim oljem (nam da dr. recept). Upam, da ti je kaj v pomoč.
|