|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Obale 2009
3.7.2010 13:20:15   
Hator
Evo nas, glih dobro s plaže. Smo se malo namočili, večinoma pa senčkali user posted image
Tudi naš prvi rosjtni dan je že mimo, fešta tudi. Hvala bogu je uspelo, smo se toliko pripravljali nanjo. Še posebej jaz, ki sem si dala zares opravka s torto user posted image , ki so jo otroci potem čisto razmrcvarli. So pobrali dol dol vse figure-medvedka Puja, tigra, pujska, osla, rožice, vse..., jaz se pa cel teden matarala z izdelavo user posted image Ah, važno, da jim je blo všeč. Našemu sončku pa tudi, je veselo pobrskal po smetani in biskvitu in si pridno oblizoval rokice user posted image user posted image

Pospravljanje... ja skušam sproti, vsaj tako po kuhinji-počistit pulte, posode v in iz pomivalca, postlat postelje, perem sproti, edino likanje... Sesam skoraj vsak dan, včasih tudi 2x, bišem pa ne tako pogosto. Pri nas itak hodimo v stanovanju vsi v copatih. Igrače pa...včasih jih pospravim enih 20x na dan, včasih pa pustim in pol zvečer skup vržem. Skušam met pospravljeno, a se takoj kaj nebere...n mizi, na kavču... in pol je, kot je. user posted image

Drugače naša pikica/pikecuser posted image v trebuhu lepo brca in sem čisto raznežena, prav super je. user posted image user posted image user posted image Sem pa nekje na polovici. Ta nosečnost gre precej hitreje mimo kot prva. Bomo kar hitro štirje user posted image

DannyS-kako je v službi????

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
3.7.2010 20:34:19   
krokar
Oj Hator a dobro prenašaš vročino? Men je prav muka bit zunaj sopiham kot parna lokomotiva! Drugače se pa strinjam, da gre tale nosečnost full hitrej kot prva. Vse najboljše Lukcu, pa čeprav malo z zamudo!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
3.7.2010 21:22:04   
Belen
js komi čakam zimo, pa nism noseča.... kaj more bit šele wama user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu krokar)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
3.7.2010 22:24:44   
Hator
Krokar, mene vročina kar daje, dopoldne greva z malim ven, pol pa v klimo user posted image Zadnjič sem v en klanec rinla voziček po najhujšem soncu in je prišlo pol zgleda mal za mano. Sem dobila čst mehke noge, v glavi mi je ratalo čudno, sem se morala usest dol. Pol sem hotla v hišo, po enih štengah mi je ratal, po ta drugih bi pa kmal skup zletela, tako da me je moj mogu nest. Po 10 min na kavču in kozarcu vode je bilo potem bolje Zdaj pa mal bolj pazim, no, kokr se pač da.
Dop greva na plažo v senco, tam se da dihat, pol pa domov. Še dobro, da nisem v zadnjih mes nosečnosti, ker pol bi znaa bit res kriza, tako pa drugače kar gre.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
5.7.2010 14:05:11   
Hator
Uf, tako dolg mejl, pa nič o samem projektu-za kakšen projekt gre sploh, v okviru česa, kje bo objavljen itd itd itd. Mislim, da bi se spodobilo natrosit nekaj podatkov preden mamice pišejo svoje intimne izkušnje "kar nekam". 

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
5.7.2010 16:53:08   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: Hator

Uf, tako dolg mejl, pa nič o samem projektu-za kakšen projekt gre sploh, v okviru česa, kje bo objavljen itd itd itd. Mislim, da bi se spodobilo natrosit nekaj podatkov preden mamice pišejo svoje intimne izkušnje "kar nekam". 

user posted image user posted image user posted image

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
6.7.2010 21:05:55   
krokar
Ajoj!! A vidve to o CR!?user posted image
A ni danes pasal dežek? Ampak v spalnici mi še vedno kaže 29 stopinj in malo čezuser posted image -klima, ni druge!!
Joj ženske mi mamo spet probleme s spanjem!!! ne vem kaj naj naredim?

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
7.7.2010 8:29:31   
BIA79
Krokar, kaj Liza slabo spi? Lahko je vročina v sobi...si sigurna da ji ne raste kakšen zobek? Jaz sem opazila da imamo cel ritual pri rasti zob...najprej ene tri dni vročina (max 37,8)...potem en mesec nič...potem začne prodirat zobek, začne teč iz nosa in par dni slabo spimo...in evo zobek je prišel na plan...Zdaj čakamo levo spodnjo dvojko...

Vsaka čast vam nosečkam...Jaz umiram brez da sem noseča :) Sem pa glih razmišljala, da sem bila prav vesela, da sem rodila maja (čeprav je bilo lani maja že ful toplo), ker sem tako zatekala in vroče mi je že bilo januarja :) Se mi zdi, da sem imela trebuh 10 let nazaj....

Drugače delam, Klara raste...moja teta že zdaj žaluje, ker bo šla septembra v vrtec...doma se izogibamo bit, ker je bratranec bolan...in ker ni uvidevnosti z nobene strani, se moramo pač odmaknit, ker si ne morem privoščit biti na bolniški...res ne razumem včasih ljudi,no mogoče sem jaz tista čudna...

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
7.7.2010 11:39:56   
Belen
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79

Drugače delam, Klara raste...moja teta že zdaj žaluje, ker bo šla septembra v vrtec...doma se izogibamo bit, ker je bratranec bolan...in ker ni uvidevnosti z nobene strani, se moramo pač odmaknit, ker si ne morem privoščit biti na bolniški...res ne razumem včasih ljudi,no mogoče sem jaz tista čudna...

bia....eni mislijo,da so RES EDINI in SAMI na swetu..... ehhhhhhhhh

moja soseda je ista..... ima malo prehlajeno, bolno z wročino....ampak kr ni tako HUDOOOOO in itak se bojo moje kao mogle nawadit w wrtcu , jo kr pušča da hodi se z mojimi igrat in k nam na teraso........ ahhhhhhhhhh user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
7.7.2010 12:11:35   
DannyS
Hoj!

krokar, če nimaste klime je Lisi po mojem vroče,... oni namreč še ne znajo uravnavat tolko telesne temperature... vsaj vidim pri Florijanu, ko se mu prav nardi luža pod negovo glavico. Pa tudi bolj pogosto se zbuja, ker je žejen.

BIA79, vidiš jaz sem rodila julija, pa nisem nič zatekala. To je po mojem pogojeno od osebe same, ne pa tolko od vročine. Jaz pa hočem trebuh! :)))

Belen, nič kot enega pitbula na porton...:) 

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
7.7.2010 13:00:04   
BIA79
No,naš bratranec ima pa afte in vročino...ker je virusno obolenje, je zelo nalezljivo (vsaj tako sem prebrala)...Kar ima Klara za kasirat v vrtcu, bo pač kasirala...do takrat bi pa rada da je zdrava..sedaj ima že oslabljen imunski sistem zaradi rasti zob in je itak že toliko bolj "rizična"... Ma najbolj me je razočarala moja tašča, ki jih je tiščala skupaj...je šlo zaupanje pa-pa...

Danny..res ene zatekajo druge ne...sam meni je bilo ves čas nosečnosti vroče...da ne govorim po porodu :) Ja kdaj bo kaj novega Danny :):)

Sam vi prakticirate spanje s klimo? Meni ne diši več...no sej tudi če bi hotela, v Klarino sobico ne pride, v našo še manj...še dobro da imamo majhno stanovanje..user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
7.7.2010 14:02:10   
Belen
ja mi smo meli klimo te dni , ki je ubijala wročina..... najprej nism bila ZA,ampak pol po dweh nočeh,ki so se non stop zbujale in imele mokre laske smo jo naslednjo noč prakticirali..... REZULTAT ...spale  celo noč, brez dihnit user posted image user posted image user posted image
itak jo imamo w dnewni...sobe naše so pa na koncu hodnika.... ni panike.... mi ki imamo welikooooooooo wilo-ne škodi user posted image user posted image user posted image (60m2 ) user posted image
danes smo pa lepo spali,ki je bilo bolj hladno.....čepraw mojemu še wedno wroče-js sm se celo pokrila z rjuho user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
7.7.2010 21:14:42   
krokar
Tud mi mamo klimo na hodniku in jo s pridom uporabljam. Če bi se od vročine špehec topil bi potrpela tud brez user posted image - tako pa....Se mi pa dozdeva da me Lisa samo vrti. Evo danes sva šli skupaj ninat v ta velko posteljo in je brez problema zaspala v 20 minutah. V svojem krevetu se zna dret pa v nedogled in pol je tolko razburjena da mi zna še bruhat. Pa grem na 5-10 min v sobo jo poležem, dam dudico......vse zaman. Očitno me ima že v ta malem prstu in ve da bom popustilauser posted image . Moža pa upošteva še manj kot mene. On je predmet za divjat in vriskat!! Da je pa bolj nemirna tudi ponoči...znajo bit zobki. Sicer jih imamo že 8 ampak mi je zadaj spodaj nekaj sumljivo.
Smo bili pa danes zadnjič na FTH. Mali se je odprlo in zelo lepo napreduje sama in upam da imamo tudi RA zadnjič v avgustu. Kdo ve mogoče bomo pa do takrat že shodili!?

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
9.7.2010 12:51:42   
Belen
ciao pupe, widim da ni nikogar,se hladite kje w kakšni senčki al w službi user posted image

eko nas iz P ... meli pregled pri 12 mescih.... smo kr weliki...saj meni se zdi... Lija 79,5cm in 9980g in Naša 77,5cm in 9760g... se mi zdi fulllll, čepraw wizuelno sta kr šlang
kolko ste wi kej bli težki in visoki pri letu dni?

tudi cepili smo se 1.w rokico..... boge, tako hudo so zapar sekund zajokale.....so se mi prow smililie..... je rekla P,da ta tekočina jih zašeče.....ne wem zakaj ne naredijo kake druge fore..... prej ko smo meli cepljenje w nogico, ni bilo nikoli niti ene

no je šlo mimo, zdej spita....sta bili mal tečki al zaradi tega al pa zobki, Lija dobiwa še spodnje dwojke.... do sedaj imamo "samo" 6 zobkow obe... 4 zgoraj, 2 spodaj....
kako ste we z zobki?

krokar...mi smo hodli tudi do skoraj 2 mes.nazaj na FTP....zdej gremo sam še okt w RA na pregled, je rekla fizio da ne rabimo hodit kr nima smisla,itak sedaj obwladata wse, razen še hodimo ne.... to mislim,da do sept.niti ne bomo user posted image user posted image user posted image user posted image mogoče pa bomo,ko gremo w wrtec user posted image

bia...najraje ne bi mela klime ponoči,sam kajčmo,če edino une dwa dni,ko je bla peklenska wročina,edino to pomagalo.... user posted image user posted image

grem kuhat rižoto z gobami dok je mir user posted image

(odgovor članu krokar)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
9.7.2010 14:12:05   
Belen
momacus..... a niste wi alergični na jajca? user posted image al sm zablodla......
kaj pol če ste, ste se wseeno cepili zdaj pri 1.letu w rokico? user posted image user posted image

p.s.momacus....dej pridi se kej jawit na RR, ne sam na FB-ju user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
9.7.2010 16:28:31   
DannyS
Ojla...

Ja jaz sem se hladila v službi, vsaj vroče mi ni tam v pisarni. :)

Belen, mi smo imeli pri 10ih mesecih 79 cm, po moje še kaj več, samo ki ga ni mogla točno zmerit, težki pa smo bli tako kot so približno tvoje. Zdej pa se moramo počasi naročit za ta pregled in cepljenje pri prvem letu, pa bomo vidli kako in če smo kaj napredovali na rasti in teži. Zobkov ima Florijan 4 in pol. :) Vse enke in pol zgornje dvojkice, zdaj bo kmalu zunaj tudi druga zgornja dvojka. Spodaj pa ne duha ne sluha o njih.

Aja krokar ti si spraševala glede mleka iz mlekomata, tudi mi ga že pridno papamo in ga nič ne redčimo. Močno, v bistvu je ful mastno in zato nasitno. Ampak, mi nimamo nobenih težav, ker našemu ustreza. Moraš probat, pa boš vidla, če je Lisi ok. Jaz mleka v prahu sploh ne kupujem več. Aja včasih vzamem tudi kozje mleko iz avtomata, pa mu ga dam. Tipo zjutraj kozje, zvečer kravje... nekje sem brala, da ni dobro dajat izključno kozje, ker menda kozjemu mleku nekaj manjka.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
9.7.2010 16:49:52   
Anonimen
ojla!

Mi kravje mleko iz mlekomata dajemo že dober mesec, smo pa začeli z navadnim alpskim in je dobil take grde fleke po telesu, da je zdravnica že sumila na atopijski dermatitis. No, hvala Bogu, da je bila samo alergija. user posted image

V torek je bil Tadei cepljen v desno rokico, ker je bil na levo že 4. dan po rojstvu cepljen proti tuberkulozi. Je pa težek 10800 g in visok 86 cm, ima pa 8 zobkov, raste mu že deveti.

Uživajte v poletju!
Mi se gremo počasi kopat v bazenček.

bye bye

(odgovor članu DannyS)
  Neposredna povezava do sporočila: 3192
9.7.2010 20:00:05   
Hator
Naš je imel pa pri enem letu 82 cm in cca 9,5 kg. Zobke ima 4. Cepljen je bil pa tudi v levo rokico, ker smo ga vmes cepili še proti tuberkulozi. Glede tega cepiva pa so nam razložili, da je malo drugačno od unih cepiv prej, saj mu vbrizgajo neke žive nevemkaj, zato zapeče in ima lahko potem tudi kake reakcije otrok nanj. No, pri nas jih HB ni bilo.

Krokar, vedno te pozabim vpr.-ali imaš ti podaljšano porodniško ali si na bolniški????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
9.7.2010 20:13:24   
krokar
Oj! Danes sem imela spet UZ in je blo vse BP- hvala bogu!!
Hator, do konca meseca sem na dopustu in potem verjetno bolniška. V službi me s takim trebuhom ne marajouser posted image - sem nekoristna. Joj Lisa ima spet večerne izpade. GREMO V BOJuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
11.7.2010 9:39:38   
momacus
jutro babe žabe. da se javim na hitrico. od kar delam in je konec pouka sploh ne utegnem na računalnikuser posted image
alora mi smo super, dermatitis se malo pokaže malo skrijeuser posted image ma načeloma ga kar obvladamo (itak da jajc in izdelkov ki kar ima not jajčni lecitin al pa lisozim in ne vidi niti na sliki). glede cepljenja pri enem letu za MMR , se mi še nismo in po pravici povedano ga jaz najrajši ne bi, čeprav je alergologinja rekla da se lahko cepimo kar pri pediatru, ker Gašper ni imel nikoli dihalne stiske 8ja valda če ni jedel še jajc v življenju user posted image ) ma nam je pediatrinja vseeno že zdavnaj dala napotnico za cepljenje v bolnici. ampak jaz ga vseeno ne bi. itak rdečke in ošpice fantom en pustijo posledic, mumps pa edino če ga fašejo v puberteti oz ko so odrasli obstaja majhna možnost da postanejo neplodni,če pa mumps prebolijo kot otroci nimajo posledic. alora ke kavolo ga cepit pred puberteto ???? ne vem ne vem, se bojim da se tudi tle dosti vrti okoli šoldou user posted image

tiste ki ste še na porodniški uživajte , tiste ki pa že delamo pa lep ostanek vikenda. jutri lavorare aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

< Sporočilo je popravil momacus -- 11.7.2010 9:41:24 >

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu krokar)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
12.7.2010 8:06:13   
BIA79
Hehe...Klara je med "starejšimi", ma smo med najmanjšimi :):) Mi smo pri enem letu imeli 77 cm in nekaj ćez 9 kg :) No, smo bolj majhne sorte, kaj čež ko starši niso velikani :)

Danes imamo zobarja :) Bomo vidli kako bo..Sigurno jih bomo slišali zaradi dude :)

Klara je začela zadnje dneve čebljat in se ne ustavi za boga...ko ima za zaspat ona čeblja, čeblja, čeblja...in ko je vse tiho vem da je zaspala...

Krokar...super da je z vami vse ok user posted image  

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
12.7.2010 13:45:16   
krokar
Ja Bia sedaj vsaj mirno spim. Ne moreš verjet kako te taka stvar iz tira vrže!!
Mi imamo pa sistematskega za 1 leto šele 10.avgusta! Imamo pa 9kg in nekaj dek!! Veliki pa nismo nevem kako-
smo vsi bolj pri tlehuser posted image !Itak pa te meritve niso čito realna. Pri Lisi vedno striže par cm med RA in na sistematskem!?
VROČEEEEE!!

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
13.7.2010 7:58:56   
BIA79
Krokar...to sem opazila tudi jaz...vedno je razlika med merjenjem v RA in pri P :) Sej tudi pri nas nima kaj dosti v višino rasti, smo vsi manjše rasti doma...

No v glavnem včeraj smo bili pri zobarju...Klara kot pričakovano ni hotela ust odpret, medtem ko sem se pogovarjala z zobozdravnico pa je ona "demontirala" ambulanto...Ma kakšnega vandala imam...ona gre do slikice in jo enostavno strga in vzame s sabo.... Dokler ni kakšna dragocena slika je ok user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
13.7.2010 9:36:27   
BIA79
Da vas še nekaj vprašam punce...Odhod v vrtec se vedno bolj približuje..meni se pa poraja dvom ali naj pustim Klaro še pri teti ali naj jo dan v vrtec...Finančno je breme tam tam...edina skrb je to, da nona, ki jo čuva teta zboli ali teta sama (sicer se moram še pogovorit s teto)...Gor je prinesla tako radost (so 3 vdove), da je teti in tudi njeni sosedi že sedaj hudo, ker bo šla stran (čez eno leto bo verjetno še huje)..je soseda od tete rekla, da mi plača benzin sam da jo pripeljem goruser posted image ...Ne vem, v vrtcu postanejo bolj samostojni, pri teti pa vem da bo deležna polno ljubezni in dobre hraneuser posted image ...

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
13.7.2010 11:13:11   
krokar
Težka odločitev. Če človek gleda po čustveni plati bi zbrala teto, definitivno. Kaj ji bo pa prinesel vrtec je pa čisto nekaj drugega. Ona je očitno zeloooo zadovoljna v sedanjem varstvu!! Pa probaj z vrtsem mesec ali reje dva, da vidiš kako se bo Klari počutila. In če ne bo šlo jo bo teta zagotovo z veseljem vzela nazaj. Teta bo počakala, vrtec ne. Če me zastopiš kaj ti želim povedati. Sama sem za to, da so otroci čim več med svojimi vrstniki. Takih izkušenj med starejšimi ne bo dobila. Je pa vprašanje koliko to otrok sploh dojema in "vsrka " pri enem letu!!
Kam si jo pa peljalak zobozdravniku?To je fino začet prakticirat čimprej. Ma man LIsa že ne pusti več, da ji šarim po ustih. Kako bi se obnesel zobar!?user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?