Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 13:09:39
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Hvala :) Poročam kako bomo preživeli ta deževen dan...ma pravim jaz, compleanno bagnato,compleanno fortunato :) itak
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 13:11:02
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: krokar ah, najvažnejše pa pozabim. Naš črv ma že tretjidan drisko in posledično rdečo rito in lulico. Mažemo....A katera ve če mogoče razsajakaka čudna viroza? K to je za pop..... kakec ji tako smrdi, da mi je muka hmmm ne wem če kej rasaja,kolegica ima isto s tem da imajo zrawen še vročino.... mi smo tko meli febr.cela family..... + še bruhali upam,da boste čimprej boljše..... pa čestitke za gibe
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 13:15:06
|
|
|
|
BIA79
|
Krokar...kako ti zavidam, da si srečka nosečna :) Prvi gibi so ena najlepših stvari :) Ne skrbi za vrtec...ti pa priporočam, ko imaš kaj časa, da si greš pogledat kake zapise sej občine Koper...jaz sem brala izolske in sem pomirjena...do septembra bodo odprli 2 novi enoti slo vrtca pri osnovni šoli v Livadah... Klara ima tudi te dni ful vneto lulico...kar namažem ne pomaga nič...upam,da je sam od hrane...presnete šparge...tako smrdi njen urin...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 13:19:02
|
|
|
|
Belen
|
eno vprašanje...wrjetno malo smešno mi moremo wnest tudi porodniško za v vlogo za otroške dodatke? tudi to kar je dobu naš mož (očetovski dopust) plač.držawe?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 18:42:23
|
|
|
|
Anonimen
|
bia79 čestitke Klari!!! Vse naj naj!!!! Tadeia sem pa vpisala le v šalarski vrtec, smo tretji v vrsti dva tedna po porodu. krokar uživaj v nosečnosti!!! Mene me še včasih nekaj brcne v trebuhu kot, da bi me brcnil otroček, mi je tako smešno, ker vem, da nisem noseča. Upam, da bomo imeli v soboto lepo vreme za fešto, ker je vreme ena taka merda. Lani v tem času sem nosila že japonke in kratke majice.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.5.2010 20:30:23
|
|
|
|
saruška
|
BIA, vse naj, naj Klari še od nas !
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 11.5.2010 9:17:44
|
|
|
|
momacus
|
jutro babe žabe. vidim da debata teče BIA ste lepo praznovali? BELEN ma kaj zdja ste same pupe doma....ne bo tako hitro konec tega dežja ja v prošnjo za dodatek moraš vpisat vse šolde ki si jih dobila( bruto zneske) KROKAR uživaj kolikor lahko dokler imaš samo enega črviča vse ostale pa vidim da tudi uživate, tako al drugače LP stara mama
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 12.5.2010 12:24:05
|
|
|
|
BIA79
|
Uuuu...danes pa bo Gašper pihal eno svečko!!! Vse naj naj...tudi stari mami seveda ;) Mi smo praznovali lepo, je bilo hitro, kratko in jedrnato...se splača delat fešto med tednom, ljudje pridejo lačni in pojejo vse :) Upam, da so tudi gosti bili kontenti...pa še vreme je zdržalo, tako da so bili lahko otroci zunaj...je pa en stres...nas je bilo okoli 50...ne reč nič Danes smo bili na kontroli...Klara se pridno redi, tudi zrastla je nekaj...ampak nas je spet poslala v razvojno...kao ker "hodi" narobe, ma niti ne hodimo??? in da moramo shodit v roku enega meseca????ahhh...spet me je nadrla da ne pijemo redno ad kapljic zato se nam fontanela ne zapira...ah...še dobro da imamo kontrolo komaj čez eno leto? Ker smo se pozno cepili nam odpade kontrola pri 18 mesecih...no...če bomo šli v vrtec bomo verjetno prišli na kaj na obisk :):):)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 12.5.2010 12:49:39
|
|
|
|
Belen
|
hehe... ben še tukaj Gašper wse najboljše bia.... kako hodite narobe???? kako bi to zgledalo??? da morete w 1mes.shodit??? me kje to piše??..normalno je nekje do 15mes..... mi nanka plazimo ne,kje šele hodli ad kapljice??? 3/4 ljudji oz.mam jih ne daje otrokom.... to prwič slišim za fontanelo
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 12.5.2010 12:59:03
|
|
|
|
BIA79
|
Klari se kao glavica slabo zapira, ker ne pije redno kapljic?!?!? Verjetno tiči kje drugje vzrok, ne v kapljicah??? Mah...ne vem...meni je v razvojni rekla, da ima čas do drugega leta, da se ji glavica zapre... Za razvojno pa bomo videli..upam, da ne bomo spet čakali 3 mesece...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.5.2010 10:33:37
|
|
|
|
BIA79
|
Uuuu...danes imamo še enega slavljenca, ne? Čestitke mamici in malemu/velikemu Tadeiu :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.5.2010 12:34:36
|
|
|
|
supernova2002
|
čestitke Gašperju in Tadeiu! bia: ma ne sekiraj se glede hoje. vse ob svojem času. sej si vidla našo-smo čist na istem. bo ko bo. kar se pa tiče ad kapljic sem jaz naši takoj povedala da ji ne dajem-pa je rekla potiho: sej ni panike, važno da jeste zelenjavo, sadje, meso in da hodite ven na sončka. če to delate je boljše kot da bi jemali ad kapljice! :)) mi imamo pregled šele 14.6.-so nam prestavili pregled, ker je baje ful vodenih koz, viroz,...pa da ne bi kaj staknili...in seveda imajo prednost otroci ki gredo v vrtec. do takrat bomo verjetno še shodili? :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.5.2010 12:55:37
|
|
|
|
BIA79
|
Supernova vidiš..meni pa trdi P da se Klari fontanela ne zapira,ker ne pijemo kapljic???? Je dober diagnostik, ampak vsako toliko ga močno kiksne...no upam, da bo to leto kot lansko...obiski samo, ko so obvezni pregledi in cepljenje... Začuda včeraj je bila prazna čakalnica... Shodili pa bomo ko bo ura...je rekla v razvojni, da če se plazi dobro, bo tudi kasneje shodila, ker je dovolj mobilna...ma včeraj, ko je bilo toplo sonce, sem ji slekla hlače...ker noče bit več v naročju, je šla na tla ma ji kmalu ni bilo do plazenja...ko bodo prišle kratke hlače v giro, bo verjetno ugotovila, da se splača bolj hodit :) :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.5.2010 20:25:27
|
|
|
|
krokar
|
Čestitke Gašperju in Tadeiu, še z naše strani!! Bia tud mi ne pijemo ad kapljic, ker jest kar pozabim . No, tja pa sem jih dobi, ko se mi oči slučajno spotaknejo ob stekleničko!! Lisa pa je v enem mesecu začela puzat, dirkat po vseh čtirih in ko se ji zazdi se mal postavi na nogice. Ma ji ni zanimivo. Po vseh 4ih pa dirka kot navita- ima vsa plava kolena. Jao ko čujem za te normative kdaj mora otrok to kdaj ono....dobim kar pike. Pa sej niso roboti. Mi imamo RA v avgustu. Mi je pa fizioterapevtka rekla, da bo Lisa verjetno malo "čudno hodila, ker ima zvrnjeno hrbtenico . mah, kr neki!!! UUU Klara je mela pa orng fešto. 50 folka!! Sem dobila zavrnjen vrtec tudi v semedeli. Danes sem šla malo povprašat in mi je rekla da naj se kar sprijaznim, ker je v KP sakalna doba za najmanjše 1. leto!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.5.2010 21:24:43
|
|
|
|
BIA79
|
Krokar, kaj bos pa sedaj? Bos imela oba doma? Joj...ti ne zavidam, se posebej, ko nimaš nobenega blizu...upam,da se vam nasmehne sreča...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.5.2010 7:20:46
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Krokar, kaj bos pa sedaj? Bos imela oba doma? Joj...ti ne zavidam, se posebej, ko nimaš nobenega blizu...upam,da se vam nasmehne sreča... hehe bia... sej ni tko težko-prow zabawno je z dwemi
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.5.2010 7:51:02
|
|
|
|
BIA79
|
Verjamem da je zabavno...sam po mojem mnenju, je težje imet 2 otroka, ki imata drugačne potrebe kot dvojčka...To je moj občutek, ker nisem ne v eni, ne v drugi situaciji (na žalost)...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.5.2010 12:58:23
|
|
|
|
Belen
|
ja lažje....(moje mnenje) čepraw ne wem.... je imet po moje dwojčka kot pa da en ima leto ali leto in pol, drugi pa noworojenček.....ker imata drugačne potrebe....en laufa gor in dol, treba ga lovit, drugi pa..... sej wemo
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 14.5.2010 16:27:21
|
|
|
|
momacus
|
no ne morem reč da je teže, kr dvojčkov nimam. ampak je težko imet dva različnih starosti. vidim pri sebi, čeprav je prvi že skoraj pubertetnik ...
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.5.2010 11:02:20
|
|
|
|
krokar
|
Ja težka bo!! Jet sem kljub vsemu oddala še pritožbo pa naj me majo za zoprno. Saj sem sama tako želela. In želja se mi je uresničila. Haha, zdej me pa mal panika grabi. Najhuj varianta je, da maš enga od prej in v drugo dvojčke. Pa po možnosti čisto malo razlike Zbežim v Idrijo Kaj ve dajate svojim malim za zajtrk? Mi smo bli do sedaj na mleku z kosmički riža ali koruze (po steklenički ). Lisa bo stara kmal 11m in bi rada začela počasi z zajtrkom za mizo. Ampak kaj? Danes sem ji dala ob 6.30 flašo mleka in sva se potem še dobro uro cartale v postelji. Za zajtrk sem ji dala koščke kruhka z mal marmelade. No in mi je iz teh koščkov naredla v ustih štrukeljce in pluvala pod mizo. packa mala!!!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.5.2010 12:16:46
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: krokar Za zajtrk sem ji dala koščke kruhka z mal marmelade. No in mi je iz teh koščkov naredla v ustih štrukeljce in pluvala pod mizo. packa mala!!!!
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.5.2010 12:45:06
|
|
|
|
BIA79
|
Krokar ti se kar pritoži, škoditi ne more...Krokar, kdaj imaš pa rok? Jaz sem pa tako razočarana...sem upala, da bomo dobili mesto v slo vrtcu, ker bodo odprli še dva nova oddelka, pa danes zvem, da so tista dva oddelka že polna, ker se sigurno odpreta septembra, tako da ni šans da dobimo vrtec septembra... Po neuradnih informacijah, pa smo bili sprejeti v italijanski vrtec (sicer dokler ne dobim odločbe ne verjamem)...mi gre kar na jok...sicer mi je smešno, ker bi morala biti vesela, da vsaj lahko dobimo vrtec... Mi je padla morala čisto na dno... bo treba kaj v vrtec poklicat in videt, če smo kaj napredovali na čakalni listi...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.5.2010 22:11:29
|
|
|
|
krokar
|
Ja Bia nimamo sreče!!! Sem pa vidla da je ena mami (srečnica) pisala na rr za mnenje kp in semedelskega vrtca, ker je sprejeta v oba in se ne more odločit kam naj malega vpiše!! Srečnica kako ji zavidam! Rok mam 15. okt !! Ko bi vsaj Lisa shodila, ker zdaj mi kar naprej rokce steguje, da jo nosim. Sej veš kako je. Otroku ne morem dopovedat, da je ne smem dvigat, pa mi lah Merlo 100x prepove. Sej mogoče pa ne bo tako slabo v italjanskem vrtičku. Včasih nas kake stvari prav prijetno presenetijo. Držim pesti, da je informacija točna, in da se bo Klara vživala v skupino. To je največ vredno, ko voziš malčka v varstvo. Ko sem bla jaz mala, sem bila v varstvu privat pr eni gospe. Na novo smo se preselili na dolensko, mami ni poznala nikogar in ji je sodelavka povedala za to teto. Da skrajšam! Tako rada sem bila pri njej, da sem še po selitvi v Logatec nekaj časa hodila k njej na počitnice.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.5.2010 22:47:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem za čestitke!!!! Rojstni dan v celoti uspel, smo pa imeli slabo vreme, vendar nam niti to ni pokvarilo razpoloženja. Mi smo pa po čudežu sprejeti v vrtec. Najprej smo bili 3. na čakalni listi, sedaj, ker sta 2 odpovedali, smo pa noter. :) lahko noč
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 17.5.2010 8:08:27
|
|
|
|
BIA79
|
Chiara...super da ste dobili vrtec....in da ste se imeli lepo kljub vremenu...važna je dobra družba :)
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?