Seven*
|
Jaz sem imela eno samo izkusnjo in to z MB porodnisnico. Pa je bila slaba izkusnja, nazalost. Po porodu (vakuumski) sem bila izredno utrujena, celo tako da otroka niti slisala nisem, ko se je jokal poleg mene. Niti na misel jim ni prislo, da bi mi ga prevzele za 1 uro. Pa so videle situacijo. Celo cinicno so rekle: Gospa, otrok vam joce, kaj ne slisite?!?! Po porodu so mi otroka odpeljali na opazovanje. Sem razumela, ceprav z otrokom ni bilo nic narobe (apgar 9). Medtem je bila izmena in so malo pozabili na to, da obstaja se ena mamica, ki ze 6 ur po porodo sploh se ni videla svojega otroka. Ker se nazalost noben ni spomnil na mene, sem sama vstala in odsla na intezivno gledat svojega dojencka. V materinski soli so nam zabicali, da dud ne smemo imeti. Prvic ko sem zagledala svojega otroka, je imel dudo v ustih. :(( Zaradi utrujenosti nisem imela niti kapljice mleka. Otrok mi je jokal 3 dni. Na koncu so se me usmilile in mi prinesle 15 ml dodatka. Glih toliko, da je 3x potegnil, pa ni bilo vec. Pa se to je rekla sestra, da ne smem nobenemu povedat, ker sploh ne smejo dati. Pa kaj je to mucenistvo za mlade mame al kako?!?! Sem veliki pristas dojenja, ampak to gre cez vse meje. A so normalni!?!? Naj zaposlijo kaksno svetovalko za dojenje, ki bo dejansko znala pomagati, ne pa da samo pametujejo. V treh dneh sem se uspela 2x stusirati, ker ni bilo od nikoder nobenega. Sivana pa tako, da se mi je ginekologinja opravicevala, ker je morala tako zelo rezati. Se na kmetih so dobro vedeli, da mora porodnica 3!! tedne po porodu lezati in pocivati. Za njo pa skrbi sorodstvo. Saj mogoce je do poroda ful delala, ampak ko je rodila, so ji pa kuhali kurjo zupco in ji prakticno vse naredili.. Strasno smo civilizirani.. :hudicek:
|