Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:16:33
|
|
|
|
Katy78
|
Jaz sem ga cepila. Stranski učinki so zelo zelo redki. No, naš dojenči je imel po prvi dozi tri dni drisko, vendar ni bilo hudega, po drugi dozi je bilo pa vse ok.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:27:12
|
|
|
|
Hope2
|
Smo ga hoteli, pa ga na koncu nismo
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:43:39
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Smo ga hoteli, pa ga na koncu nismo kakšni posebni razlogi?
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:49:03
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Smo ga hoteli, pa ga na koncu nismo kakšni posebni razlogi? ne, nič posebnega, pri P so pozabili naročit cepivo in ga pač ni bilo takrat, mi se pa tudi nismo sekirali in ga pač nismo cepili.V bližini pa nimamo malih otrok iz vrtca
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.7.2009 10:01:23 >
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:50:52
|
|
|
|
Isabellabina
|
Jaz sem našega otročka cepila ravno iz razloga ,ker smo imeli kar naprej ta rotavirus doma.Tavečji je v vrtcu in smo predlansko leto imeli 3×to bolezen 1×smo pristali v bolnici,lansko leto pa 2×....stranskih učinkov ob cepljenju ni imel nič.Če bi bilo to cepivo na voljo že pred tremi leti bi se že takrat odločila ,da cepim tudi predzadnjega otroka.Ker ko pride ta bolezen v hišo je ubitačno za vso družino!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 9:59:48
|
|
|
|
Naja31
|
Cepili mlajšega sina. Nobenihstranskih učinkov. Menise zdi to pametno, če je doma starejši otrok,kihodi v vrtec.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 10:40:23
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Smo ga hoteli, pa ga na koncu nismo kakšni posebni razlogi? ne, nič posebnega, pri P so pozabili naročit cepivo in ga pač ni bilo takrat, mi se pa tudi nismo sekirali in ga pač nismo cepili.V bližini pa nimamo malih otrok iz vrtca aha zanimivo ampak dobro da se vam je dobro izšlo... Ja najbrž se bomo odločili za to...je pa zdaj že neko novejše cepivo tudi ko dobi 3 doze...seveda pa una z 2 dozoma ostaja...
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 13:28:41
|
|
|
|
ejša1
|
cepili včeraj 3m dojenčka, stranski učinek je bilo 3x kakanje v enem dnevu, namesto 1xkakanje vsak drugi dan kot smo pri našem ta malem navajeni. Cena cepljenja je bila 78 €.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 13:44:29
|
|
|
|
linči 312
|
je pa zdaj že neko novejše cepivo tudi ko dobi 3 doze...seveda pa una z 2 dozoma ostaja... sem že v eni drugi temi pisala o teh dveh cepivih, kolkr sem do takrat vedla o njiju. no sedaj vem malce več (po posvetu s farmacevtko). ROTARIX je od GlaxoSmithKlein če se en motim, torej britanski proizvajalec in je dalj časa že prisoten na evropskem trgu. cena je okoli 2x27EUR. je precej preizkušen tudi v Sloveniji. ROTATEQUE (nekak tko se napiše) pa je ameriški od Merc-a se mi zdi. Ne vem če je novejši (sem najprej mislila, da je, ker mi je pediatrinja tako rekla). Farmacevtka je povedala, da je le manj časa prisoten na evropskem trgu. Najprej sem mislila cepiti s tem cepivom, ker novejša cepiva so ponavadi bolj dodelana, sam potem se je, kot sem rekla, izkazal, da verjetno sploh ni novejši. Torej ni nujno, da je boljši. Poleg tega pa je treba otroka s tem cepivom prvikrat cepiti že pred 12 tednom starosti in glede na to, da se vsa prva cepljenja za otroka opravijo pri starosti 3 mesecev, smo pri nas zadevo že malce zamudli. Torej glede tega cepiva se dobro posvetujte, ker jaz sem pri moji pediatrinji dobila občutek, da pojma nima o tem cepivu. Mam pa to srečo, da lahko vprašam farmacevte, ki nadzorujejo slovenski trg, kaj oni vedo o zadevi. A ja, stane pa 3x66EUR. tolk o teh dveh cepivih. odločitev je na vaši strani
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 13:53:20
|
|
|
|
anchika
|
Zdaj je naša Sara dobila prvo dozo. Nobenih stranskih učinkov. Jaz sem ZA da se cepi . Sem pa zelo jezna ker je za plačat!!!
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 13:57:35
|
|
|
|
ledenaa
|
Mi pa nismo cepili,se mi ne zdi potrebno
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 14:11:20
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchika Zdaj je naša Sara dobila prvo dozo. Nobenih stranskih učinkov. Jaz sem ZA da se cepi . Sem pa zelo jezna ker je za plačat!!! Ne vem zakaj bi bila jezna
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 14:16:27
|
|
|
|
Dudica1
|
linči ful hvala za tako pojasnilo...bomo dali cepit kr z tistim prvim 2 dozi potem pa bo kar bo a ne
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 16:52:46
|
|
|
|
jajula
|
mi nismo cepl, ker smo se prepozn spomnil tega, pediatrinja nas pa prej ni opozorila, pa nam je žal, da nismo.
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 17:09:48
|
|
|
|
VRTNICA84
|
Mi smo tudi cepili, pqa ni bilo nobenih stranskih učinkov. Res je treba plačat, ampak se splača. Meni ni žal dati denarja za otroks če mu to pomaga.
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 3.7.2009 23:21:19
|
|
|
|
mmetka
|
Cena cepljenja je bila 78 €. ...mi smo naslednji mesec dogovorjeni za cepljenje in nas bo stalo 150€ ....
|
|
|
|
RE: cepljenje proti rotavirusu 4.7.2009 12:17:36
|
|
|
|
linči 312
|
sam popravek navedbe cene za rotarix. sem šele zdajle opazla, da sem anpisala 2x27 EUR namesto 2x75 EUR. tiskarski škrat
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?