linči 312 -> RE: cepljenje proti rotavirusu (3.7.2009 13:44:29)
|
je pa zdaj že neko novejše cepivo tudi ko dobi 3 doze...seveda pa una z 2 dozoma ostaja... sem že v eni drugi temi pisala o teh dveh cepivih, kolkr sem do takrat vedla o njiju. no sedaj vem malce več (po posvetu s farmacevtko). ROTARIX je od GlaxoSmithKlein če se en motim, torej britanski proizvajalec in je dalj časa že prisoten na evropskem trgu. cena je okoli 2x27EUR. je precej preizkušen tudi v Sloveniji. ROTATEQUE (nekak tko se napiše) pa je ameriški od Merc-a se mi zdi. Ne vem če je novejši (sem najprej mislila, da je, ker mi je pediatrinja tako rekla). Farmacevtka je povedala, da je le manj časa prisoten na evropskem trgu. Najprej sem mislila cepiti s tem cepivom, ker novejša cepiva so ponavadi bolj dodelana, sam potem se je, kot sem rekla, izkazal, da verjetno sploh ni novejši. Torej ni nujno, da je boljši. Poleg tega pa je treba otroka s tem cepivom prvikrat cepiti že pred 12 tednom starosti in glede na to, da se vsa prva cepljenja za otroka opravijo pri starosti 3 mesecev, smo pri nas zadevo že malce zamudli. Torej glede tega cepiva se dobro posvetujte, ker jaz sem pri moji pediatrinji dobila občutek, da pojma nima o tem cepivu. Mam pa to srečo, da lahko vprašam farmacevte, ki nadzorujejo slovenski trg, kaj oni vedo o zadevi. A ja, stane pa 3x66EUR. tolk o teh dveh cepivih. odločitev je na vaši strani[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|