Tanja55 -> RE: Gaypride da ali ne??? (3.7.2009 11:46:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: oka oka, pa ti resno misliš, da parodirajo zaradi krivice? mogoče tini mini procent njih! bistvo njihove parade je promiskuiteta. Podiranje krivic, stereotipov, zabava... Promiskuiteta? A ti res misliš, da so promiskuitetni samo na paradi oz. da rabijo parado zato, da dobijo sex? Zakaj na tak način? Zato, ker je šokanten, zato ker je opazen, zato, ker se o njem govori in piše. Tihi sprevod homoseksualcev bi po mojem šel mimo neopaženo, pač še en protest v množici drugih, ki se dogajajo v svetu. ok, bom kar citirala ko se mi ne da se enkrat pisat: tole kar pise oka drzi, vendar je potrebno vedet se dvoje. Sokirat z necim, kar je opazno, je bilo predvsem sredstvo parad ponosa na zacetku, ko so se bitke za priznavanje istospolne usmerjenosti zacele. Danes je t.i. promiskuitete dejansko manj kot si mi predstavljamo. To kar vidis na fotkah, 15 sek. posnetkih na TV novicah itd. je seveda tisto, kar vlece, kar je kao zascitni znak parade. Ampak podobno je s karnevalom v Braziliji. Pokazejo tud vedno slecene 20-letnice s krasno postavo. Enega zamaskiranege klovna pa rajs ne, ker pac ni nic posebnega. Tud tle na teh paradah je veliko ljudi, ki so namaskarani, nosijo take ali drugacne parole, v bistvu gre za zabavo, ker danes v npr. Londonu se jim za pravice glih ni treba vec veliko borit. Je pa toliko bolj pomembno, da se na te zadeve opozarja, da se o tem pise in govori, da se pokaze, da istospolna usmerjenost ni nekaj pred cemer bi blo treba bezat, da je nekaj kar se oznaci kot "freak", ker vsi pac ne zivijo v Londonu. Sem govorila z gejem, ki je iz Vietnama... ni za omenjat, kaj se dogaja in kooooooolk so jim kratene pravice. Morda glejte na te parade kot na parade v smislu karnevala, ceprav nosijo v sebi sporocilo spolne enakopravnosti, spodbujanja razlicnosti in predvsem zavedanja, da je isto spolna usmeritev nekaj, s cimer se clovek rodi in da se je ne da spremenit. To misljenje je se vedno tako globo zakoreninjeno, da je groza.
|
|
|
|