sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tmms Rabim samo odgovor kako naj si pomagam v trenutku napada histerije. Poskusi reševat pri vzroku, ne pa potem, ko že pride do histerije. Mislim, da te moti, ker si po porodu ostala ti tista, ki si vedno pri otrocih in ne greš nikamor. Mogoče bi rada šla ven tudi ti, pa ne moreš, ker nimaš varstva, ali ker ne moreš otrokom nikomur zaupat ali ker misliš, da otroci ne morejo brez tebe. Mogoče celo to, ker odkar imaš družino, pravzaprav nimaš s kom it ven žurat, nimaš prave prijateljice. Mislim, da se počutiš kot žrtev in je to razlog za tvoje napade. Najbolje je, da bi se s partnerjem pogovorila, naj prevzame nekaj odgovornosti za otroke tudi on. Povej mu, da imaš občutek, da je vse breme na tvojem hrbtu in naj te razbremeni. Prosi ga, da se vnaprej dogovorita, kdaj bo šel ven in kdaj bo doma z družino, potem pa naj se poskusi tega držati. Najbolje bi bilo, da bi šla z njim v družbo tudi ti, če imaš varstvo. Ali pa bi šla lahko tudi ti ven sama s prijateljicami in se malo sprostila, da nebi imela občutka, da živiš samo za otroke. Poskusi si večer, ko si sama doma organizirati tako, da počneš nekaj zase. Takrat si daj kakšno masko na obraz, privošči si kopel za noge, oglej si kakšen dober film, klepetaj s prijateljico na msn, beri kakšno dobro knjigo - lahko tudi kulinarično, ali pa za ustvarjanje, kakšen poptniški vodič..., privošči si skodelico vročega kakava s piškoti.... jaz sem na primer pregledovala razne bloge in iskala ideje za kakšno ustvarjanje, kar se mi je včasih tako zavleklo, da je prišel že z žura, ko sem še vedno visela za računalnikom. V bistvu sem se tako navadila, da ob petkih in sobotah gre ven, da me zdaj že malo moti, če ostane doma, da nimam tistih trenutkov sama s sabo. Ko pa ste skupaj doma, si razdelita delo, pojdite skupaj ven, čez vikend tudi kam dlje na kakšen izlet, včasih si privoščita trenutke sama zase in se malo pocrtajta, delajta stvari, ki vaju oba veselijo, načrtujta dopust, izlete, večerjajta sama.....
< Sporočilo je popravil sneguljčica -- 1.7.2009 22:44:08 >
|