|
RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno... 29.6.2009 21:51:38
|
|
|
|
ronja
|
da ne mara čokolade in jo bova potem vrgla ali v smeti ali jo borala pojesti pa mamica, ki je tudi ne mara. od vsega mi je tole najbolj nedoumljivo! Ne samo otrok - tudi MAMA NE MARA ČOKOLADE??? to obstaja? Naša tuli, ko je obremenilno vreme. Tudi Ronja je vremenska. AMpak včasih se da precej lepo vprašat. Recimo danes je bila zjutraj nekaj tečna in je kar težila in težila (sicer ni tulila, ampak tak, tečkala) in potem jo gledam, pa razmišljam, kaj bi, pa sem jo kar vprašal: "A se rabiš malo pocartat?" Pa mi prikima. Sem rekla: "ja, potem pa pridi sem, bučka mala, saj veš, da se lahko vedno pocartaš!" In sva se stisnili in se je pocartala in bila potem čisto pridna. Včasih rabijo to, ne znajo pa povedat, ker sploh ne vejo, da to rabijo... Zato smo mi tu, da to ugotovimo namesto njih. sej vem da mam še male otroke in da se bojo situacije še spreminjale in stvari k zdej palijo, ne bojo več....takrat se bom pač prilagajala, nekaj bom že našla da bo palilo... Ulla, ti si čist diplomatska ratala - pa kaj je s tabo? Te je vikend v prikolici čist preobrazil? Aja, pri nas je bil tudi vedno problem naslednij dan potem, ko je bila en dan z babico. Tam sme vse, vendar to po moje ni bil glavni problem. Sme vse, vendar pa nič sama... In to jo čisto posrka, naslednji dan je čisto druga, najprej je težila, ptoem pa sem ugotovila, da je reva čisto iztrošena in sem jo pač pocartala in zdaj se vedno samo stiska k meni cel dan, je čisto mirna in čisto drugačna kot je sicer. Skratka včasih je res samo trma, včasih ima pa teženje vzrok in takrat ga je fajn poiskat (ne pravim to za tvoj primer, rija, amapk na splošno). »Če ti je lažje, ko jokaš, se kar zjoči.« hehe, točno to pa jaz tamali rečem. Kadar je res žalostna, jo še cartam zraven in ji rečem, da vem, da ji je hudo in da naj se kar zjoče, da ji bo lažje. Kadar pa trmari, pa ji rečem, da lahko komot joče, da me to čisto nič ne moti. In res do zdaj je kar hitro nehala. Samo saj pravim - verjetno me prava trma še čaka... Aja, pa včasih pomaga, če vidiš, da je otrok že na tem, da bo izpad, da ga probaš preprečit tako,da mu namesto grožnje potem, ko se izpad že začne, predstaviš nagrado, če bo priden. Recimo prideš domov, pa veš, da je utrujen, pa rečeš: lej, lubica, obe sva ful zmatrani, vem, da si lačna, samo jaz moram zdaj nujno še tamiceno zrihtat, daj ti pospravi čevlje, svoje in še moje, prosim. Če jih pospraviš, ti naredim ajdove žgance... recimo (moja pač obožuje ajdove žgance). bumerang, baje je fajn, če dovoliš, da se izživijo na nečem, česar ne morejo poškodovat, recimo da dovoliš, da prebuta blazino, testo,...
|
|
|