|
RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno... 29.6.2009 18:57:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 naredi namesto njega, samo da bo mir" ne, to ziher ni kul, sploh ko enkrat (in to najbrž kar kmalu) otrok to ugotovi....to morš narest tko, da on nima filinga, da nekaj namest njega nardiš, pogoj zato je pa seveda, da maš otroka dobr naštudiranga in točno veš kaka situacija bo sledila določenim zahtevam....naša, če je dobre volje, spočita, bo vse nardila brez problema, karkol ji rečem in jaz pač take momente izkoristim, da jo vzagajam v stilu da sama pošlihta stvari, pospravi, še cunje nese v pranje pa smeti v koš, vse igrače pospravi in takšno. kadar pa je tečna, je pa vse ne in nočem in ne bom, takrat se mi zdi pa brezveze delat galamo, pač skupi naredima stvari, pa mal na hec in tko, pa gre mimo brez trme...sicer ne naredi sama, ji jaz pomagam oz. ona men pomaga, samo na koncu je narejeno pa še luštno sma se mele zravn. to je tko kot uspavanje - lohk maš z otrokom borbe vsak večer, pa tuli in takšno, lohk pa vzameš da tko pač je, da otrok rabe une pol ure al kolk da si z njim, pa se tačas cartata in se masta fino in lepo zaspi pol. pa vem da v lajfu so situacije, ko si utrujen in tečen in slabovoljen, pa moreš naredit stvari, čeprov ti gre na kozlanje....sam men se zdi da so še premajhni, da bi jih že zdej s tem šopali, kaj pa vem mogoč nimam prov, nimam pojma, sam to so pol že resne in napsihirane stvari, pa zakaj preživljat take momente z otrokom, ko pa lahko prijetne? se mi zdi da bodo od tega velik več imeli v lajfu, kot pa od nekega drila....verjetno odvisno tud kako gledaš na pojem vzgoja in kaj ti predstavlja... se v vsem strinjam, le v odebeljenem ne. jaz pa mislim, da je ravno zdaj (ob prvi trmi) pravi čas, da ga naučimo, da življenje ni potica vsaj kolikor jaz opazujem svojega otroka, se čisto zaveda povezave vzrok-posledica, le v tistem napadu to mal izpuhti, pa ga je treba postavit nazaj na tla in kot si že v enem prejšnjem prejšnjem postu sama napisala (sem te citirala): sploh ne začenjaj, če veš, da ne boš zmogel vztrajat
|
|
|