|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
17.7.2009 21:09:12   
filip in jovana
AYGO-DABROSTON se dobi na recept,jaz sem mogla k svojemu splošnemu zdravniku,da mi je napisal recept.Moram ga namreč jest 3x1 baje da ne bi začela krvavet,ker sem zanosila z ICSI postopkom.
Ne vem zakaj ti je zdravnik rekel,da se ga ne da dobit,jaz sem ga dva dni nazaj dobila na recept brez problemov.

lep pozdrav vsemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rocio)
Neposredna povezava do sporočila: 176
17.7.2009 21:58:36   
lindy
  user posted image  

user posted image

PDP, NICK, STAROST, KRAJ,NOSEČNOST,  NASLEDNJI PREGLED(NP)

1.3.2010
user posted image  cestnidrikač, 24 let, Celje, 2user posted image , NP 24.7.09

2.3.2010
user posted image  7lina7, maribor, 2user posted image , NP 14.7.09
user posted image  puma23, 1user posted image

3.3.2010
user posted image  LaMay, 34 let, Ljubljana, 3user posted image , NP 27.7.09 
user posted image  sara2007, 22 let, okolica Sl. Bistrice, 2user posted image

5.3.2010
user posted image  Pooh, 30 let, obala, 1user posted image , NP 27.7.09
user posted image  aygo, 27 let, Maribor, 2user posted image , NP 3.8.09, NS 20.8.09
user posted image  sara2007, NP 19.8.09
user posted image  W.W.

7.3.2010
user posted image  lindy, 27 let, Mengeš, 2user posted image , NP 22.7.09
user posted image  maša06, 28 let, Kranja, 3user posted image , NP 16.7.09
user posted image  filip in jovana, 1user posted image , NP 24.7.09

8.3. 2010
user posted image Naina, 31 let, Kranj 
user posted image  Jessy, 2user posted image

9.3.2010
user posted image Marčevka2010, 1user posted image

13.3.2010
user posted image crvicek, 1user posted image

15.3.2010
user posted image  Jassika, 1user posted image

16.3.2010
user posted image  strumf, 2user posted image

18.3.2010
user posted image aleira, 29 let, 2user posted image , NP 10.8.09 

19.3.2010
user posted image andrejka28, 28 let, 2user posted image , NP 5.8.09

20.3.2010
user posted image branka28, 2user posted image , NP 3.8.09
user posted image  vija vaja, 2user posted image

21.3.2010
user posted image  *pupsa*, 2user posted image , NP 5.8.09

user posted image  nena,2user posted image , NP 3.8.09
user posted image  Rocio, 28 let, 1user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

< Sporočilo je popravil lindy -- 17.7.2009 22:06:16 >

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu filip in jovana)
  • Neposredna povezava do sporočila: 177
    17.7.2009 22:02:00   
    lindy
    Čer punce. Jest sem začela delat in imam veliko manj časa kot prej, zato nč bit hude če bojo seznami mal kasnil.user posted image
    Pooh čestitke za dve pikici in upam da bo z obema vse vredu. Aygo bravoooo, da je vse vredu, res sem vesela. Vse nove nosečke lepo pozdravljene. No danes sem opazila rjav izcedek in upam da bo vse vredu, enkrat sem že imela ss, v drugi nosečnosti pa sem tudi cel mesec krvavela, ker se je ena prazna vrečka odluščila, tko da upam na najbolše.

(odgovor članu lindy)
    Neposredna povezava do sporočila: 178
    18.7.2009 12:23:31   
    Rocio
    Dober dan user posted image ,

no, včeraj zvečer sem skoraj skup padla-na hlačkah rjav izcedek. Sem takoj klicala na urgenco, kjer so rekli, naj se pridem pokazat, in sem šla. Hematoma ni videla, srček je delal in v enem dnevu smo tudi zrasli, user posted image je torej zaenkrat ok, ampak baje moram nekaj dni počivat, ker da je možno, da je od prevelike aktivnosti. Kaj to pomeni? Da moram ležat, da ne smem telovadit ali kaj? Rekla je g, da se temu reče grozeči splav, da pa ne ve, od česa je izcedek.

Kolikor se brala, nas je kar nekaj z izcedkom.... Lindy,  držim pesti!

Uživajte punce v vikendu, zdaj je sploh fino, ko se je malo ohladilo in se da dihat....

(odgovor članu lindy)
    Neposredna povezava do sporočila: 179
    18.7.2009 15:00:33   
    aygo
    Rocio - NS je navadna UZ preiskava (prek trebuha, ni vaginalni UZ user posted image ), vidiš pa celega otročka s profila. Glavico, trup, rokice, nogice... Gleda oz. meri se vratna guba na podlagi katere ti G izračuna tveganje za DS. No, pa leta mamice se upoštevajo. G pogleda še druge stvari na otročku če so ok in brez posebnosti - glavica, hrbtenica, rokice, nogice... Tako da ja, vidi se vse. Drugače vem, da dobiš lahko slikice, nekateri pa UZ snemajo tudi na CD. Ne vem pa kako je pri dr.Miglarju user posted image Zadnjič nisem vprašala...

Joj te krvavitve user posted image Tudi jaz sem imela danes (spet!!) rahel izcedek. Razmišljam, da bi tudi jaz v ponedeljek skočila do osebne zdravnice, da bi mi napisala recept za te tablete... Mojega G še vedno ni user posted image

Punce držite se user posted image

(odgovor članu Rocio)
    Neposredna povezava do sporočila: 180
    18.7.2009 15:06:19   
    aygo
    Aja Rocio, Pušenjak na MON pravi, da SS itak ne moremo preprečit, pa če ležimo ali ne. Če je usojeno, je usojeno. Če se pa sama boljše počutiš, pa seveda raje počivaj. Na aerobiko lin ne hodit, kakšne lažje stvari pa seveda lahko počneš. Npr. kaj skuhaš. Jaz ravno ne morem počivat dosti, ker imam malecko, zaenkrat še ne hodi in zato imam kar dost tega dvigovanja vsak dan... Pa me nekak ni strah SS zaradi tega. Prej bom škodila svoji hrbtenici kot pa ligenjčku v meni. Saj bo punce user posted image

Zdaj pa res grem. Lep dan, pa čeprav deževen... vsaj malo bolj znosno je user posted image

(odgovor članu aygo)
    Neposredna povezava do sporočila: 181
    18.7.2009 17:56:54   
    Anonimen
    Punce, a kje delajo NS brezplačno ? kam boste šle ve in koliko boste plačale? Samo informativno sprašujem, jaz sem drugače že naročena..
    lepo soboto vam želim!

(odgovor članu aygo)
      Neposredna povezava do sporočila: 182
    18.7.2009 21:04:27   
    lindy
    Anonimna mislim da NS nikjer ni brezplačna, jest jo bom imela kar pri moji gin, ki ima tudi licenco za to, plačala pa bom 60 evrov.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 183
    18.7.2009 21:33:09   
    Anonimen
    NS je brezplačna samo v primeru, da si star nad 35 let, AC pa nad 37.

(odgovor članu lindy)
      Neposredna povezava do sporočila: 184
    18.7.2009 22:42:18   
    Anonimen
    Pozdravljene!

Najprej lep pozdrav vsem novim nosečkam!!!! Pooh, zate sem nekje spregledala, da imaš 2 srčka. Bravo!!!

Jaz sem se danes spet nadelala. Sem spekla 2 torti, saj jutri praznujemo hčerkin 4. roj. dan ter nečakov 6. roj. dan. Smo praznovanje prestavili z današnjega dne na jutrijšnjega zaradi vremena.
    Zdaj me pošteno bolijo noge, a bo noč vse pozdravila.

Zjutraj sem imela malce slabosti, ko sem pričela s kuho, a ko sem si naredila prepih, je bilo dobro. Drugače sem ok, brez posebnosti.

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 185
    19.7.2009 8:07:01   
    Pooh
    Hej hej punce!
    Anonimna, res je ;) Mi smo zagledali bitje obeh srčkov na ekranu ultrazvoka! Tudi manjši se razvija... juhu, juhu user posted image
    Sem že odpuščena iz bolnice in se moram zdaj potrudit čimbolj zdravo živet in hkrati tudi precej počivat.

Glede nuhalne so meni povedali, da stane 60€.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 186
    19.7.2009 9:20:30   
    Anonimen
    Pooh, super!!! Nisem vedela, da si bila prav v bolnici. Se vidi, da sem bolj površno brala vaše poste. Se bom vnaprej bolj pripravila.

Jaz pripravljam še zadnje detajle za današnje praznovanje.

Jaz bom pri dr. Pušenjaku v Dravljah dala 60€ za nuhalno, če hočeš pa CD, je 75€. Midva bova vzela CD, da bova naši malčici pokazala in ji ob tem razložila. Sicer jo po malem že pripravljam in je kar navdušena. Pravi, da moram piti mleko, da mi bo dojenček zrastel. user posted image  Ne vem, kje je pobrala tole z mlekom. user posted image  O spolu sva se tudi že pogovarjali, saj si ona strašno želi sestrico. Potem sem ji pa takole rekla, da se dojenček sam odloči ali bo fantek ali deklica, pa se je potem kar sprijaznila. Res nisem vedela, kako ji drugače tole razložiti, da bo razumela, saj o semenčecih in jajčecih se še ne mislim z njo pogovarjat. user posted image

(odgovor članu Pooh)
      Neposredna povezava do sporočila: 187
    19.7.2009 19:33:18   
    branka28
    Oj nosečke!

Včeraj sem tudi jaz imela krvav izcedekuser posted image ,takoj sem poklicala v porodnišnico, kjer so mi rekli da moram takoj k dežurnemu zd., da mi napiše napotnico za gin.
    No gin. me je pregledala, naredila UZ., gestacijska vrečka se je videla, polodek pa še je bil kot pikica majhenuser posted image user posted image .
    Hvala bogu je vse vreduuser posted image , le da, moram biti na mirovanju in dobila sem tablete Utrogestan. Ampak strah še vedno ostaja, upam da bo vse vredu z mojo user posted image .

L.p.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 188
    19.7.2009 20:11:40   
    strumf
    čav punce. vidim da se vse držite zelo dobro. upam, da nam bo tako do marca.

jaz sem tudi danes imela naporen dan. smo imeli cca 30 ljudi na obisku-cerkveni praznik,kjer pride cela žlahta na kosilo. tak da sem se naskakala in napomivala za celo naslednje leto. hvala bogu da je to samo enkrat na leto user posted image . je pa ta dež res prav prišel. se da veliko boljše spat in dihat.

zaenkrat nimam nobenih posebnih nosečniških znakov-mi ni slabo, tako da sem ta teden še dvakrat naredila test. pa se je vedno prikazal plusek. tak da to je potem sigurno to. bodite fanj user posted image

(odgovor članu branka28)
    Neposredna povezava do sporočila: 189
    19.7.2009 21:08:09   
    aleira
    Oj! Celi kup nas je marčevk.
    Smo prišli z morja, katastrofa od vročine, kar na jok mi je šlo (zadnje čase mi gra kar hitro, taka cmera sem)user posted image . Zdaj me pa še srbi. Ali ve katera, če lahko uporabljaš tiste glicerinske svečke? user posted image Pa kje se v Novem mestu (če je katera s taga konca) naročiš na NS? 

(odgovor članu strumf)
    Neposredna povezava do sporočila: 190
    20.7.2009 8:59:19   
    anac1
    tudi mi  bomo povili marca 2010 in to kar dva!!!user posted image

(odgovor članu aygo)
    Neposredna povezava do sporočila: 191
    20.7.2009 9:29:30   
    žabica13
    Punce pozdravljene,

malo sem vas prebirala in čestitam vsem marčevskih nosečkam! Čeprav je vsaka vesela ko zagleda plusek se mi zdi da ste kar idealno obdobje za plusek izbrale user posted image  v prvih 3 mesecih ogromno svežega sadja in zelenjave, ko pa se bodo user posted image  rodili bodo že kmalu lahko začeli uživati zunaj na pomladnem soncu.

Da ne bom samo blebetala. Upam, da se vam tudi jaz pridružim. Prejšnji ponedeljek sem zagledala prvi +, nato še 2. Res je da niso bili močni, a so bili. Žal imam cel čas izcedke, in pred 2 tedni sem imela tudi močnejšo krvavitev, zato sem bila v petek pri ginekologinji, ki mi je vzela kri in danes čakam na izvid. Sem živčna ko pes. Na UZ se pa ni še nič videlo, tako da sta dve opciji, ali so se mi tej pluski pokazali ker je bila v urinu sled teh izcedkov (ki lahko baje sprožijo lažen +), ali pa je bilo še prezgodaj da bi se karkoli videlo na UZ. Upam pa da se vam pridružim.

Lep poletni dan vsem!

(odgovor članu rovar_ka)
    Neposredna povezava do sporočila: 192
    20.7.2009 12:36:33   
    sandrica23
    Lep pozdrav :) Še ena Marčevka...  :)

(odgovor članu aygo)
    Neposredna povezava do sporočila: 193
    20.7.2009 12:41:57   
    *pupsa*
    uuuu jst sm pa pozabla leta napisat pa iz kje sm...no mlada sm 26 let prihajam pa iz okolice Kranja

(odgovor članu sandrica23)
    Neposredna povezava do sporočila: 194
    20.7.2009 12:48:07   
    sandrica23
    Pozabila sem povedat...Sem baje v 7 tednu in imam v petek prvi pregled.user posted image Mislim da bom mela tudi UZ...user posted image ..Imam pa še sina Lana,ki je maja dopolnil 3 leta user posted image

Lp.Sandra

(odgovor članu rovar_ka)
    Neposredna povezava do sporočila: 195
    20.7.2009 13:51:24   
    crvicek
    Drage marčevke, po 14 dnevih se vam ponovno javljam. Kot sem že v prvem postu omenila, sva z možem stornirala dopust v tujini in sva se namakala raje blizu doma. Danes pa perem in pospravljam ter berem RR za nazaj, da nadoknadim izostanek.user posted image
    Jaz sem danes noseča 6t in 3 dni in pregled imam enkrat v naslednjem tednu, ko pride moj G iz dopusta. Imam pa že kak teden kar močne občasne slabosti, vsa hrana mi smrdi, tako da že par dni živim od svežih sadnih sokov in sadja. Skrbi me ker ne uživam zelenjave, ampak mi gre kar na bruhanje, ko jo zagledam. Pijem pa centramed mami, tako da nadomestim vnos vitaminčkov za mojo pikico. Včeraj, na poti domov, sem mislila da bom kar umrla od slabosti. Ne pa bruham. Proti slabosti mi pa full pomaga limonada po požirkih.

Kako se pa kaj ve počutite?

Sem pa zasledila, da vas ima kar nekaj težave z krvavitvami in nekatere pijete progestoron. No tudi jaz že od user posted image  jemljem Dufsfaston za preventivo, ker je za mano že en ss. Jemljem ga 2x dnevno in zaenkrat je vse ok. Prvič sem imela ss v 6t, tako da sem prejšnji teden kar trepetala in neprestano kontrolirala na WC.

Tudi midva bova veselo novičko povedala našim najbližjim po NS. Zaenkrat se z nami veselijo najini najboljši prijatelji, ki so tudi v pričakovanju njunega drugega sončka.

Komaj čakam prvi pregled in upam da bo tokrat vse ok.

Pooh, tebi pa čestitke za dve pikici! user posted image user posted image

Aygo, tudi tebi čestitke za srček!

Rocio, ti pa kar počivaj in upam da bo vse ok!

Andrejka in Stumf, sigurno bo tokrat vse ok, tako da kar optimistično!

Pa čestitke še ostalim, ki sem jih izpustila!user posted image user posted image

Najini princeski raseta...

(odgovor članu sandrica23)
    Neposredna povezava do sporočila: 196
    20.7.2009 14:09:00   
    žabica13
    Drage punce, ravnokar sem izvedela da spadam med vas user posted image  vrednost hormona je 68, kar pa ni veliko, a kaže na nosečnost. Zaradi tega in izcedkov se zdravnica boji, da morda ne gre za izvenmaternično nosečnost user posted image  jutri moram ponovno dati kri, in nato na 48 ur, da se bo videlo kako hormon raste ali ne raste. Upam, da bo rasel. PO mojih izračunih glede na zadnjo M, je PDP nekje okrog 20.3. Stiskajte pesti da ne bom samo muha enodnevnica med vami

(odgovor članu crvicek)
    Neposredna povezava do sporočila: 197
    20.7.2009 14:34:52   
    *pupsa*
    kako pa to da si mogla dat kri da veš kok imaš HCG...kok bi pa mogel bit HCG npr. na ta dan?

(odgovor članu žabica13)
    Neposredna povezava do sporočila: 198
    20.7.2009 14:51:14   
    strumf
    žabica13 drži se. držim pesti da bo vse ok.

jaz imam do prvega pregleda še 14 dni, pa sem vsa živčna že sedaj user posted image . v soboto greva z dragijem končno na morje. tako da mi vsaj misel na dopust zapolni vse ostale skrbi. ko pridem z morja pa bo že pregled tu jupi user posted image user posted image user posted image .

se pišemo

(odgovor članu *pupsa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 199
    20.7.2009 14:51:54   
    žabica13
    HCG mi je dala merit, ker mi je pokazalo +, a istočasno sem krvavella pred 2 tedni, pa še izcedke imam, in ker na ultrazvoku se ne vidi nič. In hočejo zdaj po hcg ugotovit, ali je tako zgodaj in bo rastel, da ni morda izvenmaternična nosečnost

(odgovor članu *pupsa*)
    Neposredna povezava do sporočila: 200
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
    Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
    Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
    Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?