|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
16.9.2009 21:49:14   
branka28
ojlauser posted image

mene zanima kaj je to morfologija, ta pregled opravijo vse nosečnice ne glede na starost?user posted image ne res ne vem, ker pred šestimi leti nisem bila na morfologiji, ne da bi vedela.user posted image

nočkouser posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
16.9.2009 22:09:59   
strumf
čav punce, končno smo tudi mi dočakali NS, vse je ok, smo pa imeli malčka skoraj eno uro v obdelavi, me je kar dvakrat ven poslala, pa sem skakala pa hitro hodila, pa je bil kr nekam zaspani-menda po mami user posted image user posted image . tik pred koncem, ko sem mislila sedaj pa ne bo nič, se je pa le postavil v pravi položaj, da je lahko izmerila. srček bije sto na uro, veliki smo pa že 67 mm, PDP se premakne tri dni naprej, ampak je rekla da ostajava kar pri starem user posted image .

tak da mami se je namučla, za spol smo bili pa malo premajhni, pa še UZ ni tako natančen. pa mi niti ni spol pomemben.

morfologija je UZ pregled enkrat v 20t, če se ne motim, pregleda pa če so organi dobro razviti. Mislimuser posted image ,naj me katera dopolne če je kako drugače.

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
17.9.2009 8:15:36   
7lina7
jutro!!!

sam da vas pozdravim na hitro... dež, megla,uš... no ja, bi lahko bilo huje. hehe

imejte lep dan!!

Lin@

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
17.9.2009 9:53:07   
ursa_p
Pa se vam pridruzujem se jaz.

Za nazaj res nisem sla brat, razen zadnjih dveh strani, tako da vas bom sproti spoznavala.

Moj pdp je 22.3.10 in je druga nosecnost. Moj sinko pa je star 3,5 let.

Tudi mi smo ze imeli nuhalno (11.9.) in je vse bp, sem sla pa delat tudi dvojni hormonski test po nuhalni (prav tako v prvi nosecnosti), tako da novih rezultatov se ni. Na NS je bilo 1:cca9000. Sem pa dobila tudi CD in en delcek filmckov je tudi v 3D. Tako da smo se v novembru zmenili tudi za to (ker mi je bilo to v prvi nosecnosti res lepo pogledat). Bomo pa naredili skupaj morfologijo s 3D, tako da bomo to delali v 22. tednu. Moja ginekologinja je se bolj nova in zmedena, tako da bom bolj sigurna, pa se Strahova se je sama ponudila, da mi to naredi (ona je bila prej moja g).

Drugace hodim v sluzbo, vendar sem danes ostala na bolniski. Me je nekaj zvilo in grem danes k zdravniku.

V sluzbi za nosecnost ze vejo, tako da sem to tezko breme ze dala skozi. user posted image

Se vam ze kaj pozna? Pri nas ze sosedje sprasujejo, ce sem noseca, da ni vec raven trebuh! :/ Stare hlace se oblecem, vendar me v sluzbi, ko vecinoma sedim, kar tiscijo. Kar se pa kg tice sem pa na sreco se na starih kg (na zalost je pa teh od prej ze mal prevec).

Edino z zaprtostjo imam tezave. Slabosti, ki so bile pa cez cel dan so pa na sreco minile. Le tu in tam mi kaj ne pase, ampak ni krize.

Toliko od mene.

Lp, Ursa

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
17.9.2009 10:03:56   
mamika25
Pozdravček tudi od mene. Bila sem pri marčevkah 2010. Po 1. pregledu sem se preselila med aprilčice (3.4.2010). Včeraj sem bila na NS - pdp.31.3.2010. No, samo toliko. Malo čitam vas, malo aprilčice. Držim pesti za vse vas, lepo se mejteuser posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
17.9.2009 10:43:54   
3Sonček3
Dobro jutro user posted image
Pozdravljena ursa_p user posted image lepo da si se nam pridružila. Ja trebušček se počasi že pozna, najbolj zvečer k me napihne ko balon. Tut men so nekatere stare hlače še prou ampak ko sedim me tiščijo, tako da najrajši skačem okol v trenirkah. Z zaprtostjo sm tut js mela prejšn tedn težave sm samo 2x obiskala wc za dalj časa user posted image . Pa si nisem z ničemer pomagala (donat, hrana,...) ker sem imela tut občutek da bom bruhala če sm delala neki na silo, no ta tedn je pa že boljš sva pa z wc-jem že v boljših odnosih. Je pa kr hudo če si zaprt. Js sm mela take krče kot da mi čreva vn trgajo ni tole luštno ampak razlog pa je luštnuser posted image .

Strumf imaš prav morfologija se nrdi okol 20. tedna (eni tut kasnej) da preverjo vse organe user posted image kako so se razvili,... PA SPOL TUT PONAVADI TAKRAT DOLOČJO user posted image in ja ta pregled opravijo vse nosečnice ne glede na starost pri svojem G

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
17.9.2009 10:47:06   
vekybel
ursa_p: lepo pozdravljena in dobrodošla med nami in eden veeeelik user posted image
Juuhuu še ena nosečka med nami, prav lepo.

mamika25: ma sej si še vedno naša, malo tu malo tam ne. Morda se nam vrneš, kaj pa veš.

Se pravi za to morfologijo je treba obvezno narest? Kaj to naredi tvoj G ali moraš spet samoplačniško?

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
17.9.2009 10:58:34   
ursa_p
Hvala za pozdrave!

Kar se tice zaprtosti men nic ne pomaga. Me je pa zadnjic zvilo, ko sem imela zajtrk z jogurtom in sem celo dopoldne sedela na wc-ju in to v sluzbi - groza. No, takrat sem imela popoldne 1,5 kg manj, potem pa spet zaprtost. Sem pa tudi jaz zvecer precej napihnjena, zjutraj pa se trebuha skoraj ne vidi.

Morfologija je en od UZ v nosecnosti. Baje naj bi bila 2 + morfologija. To ni samoplacnisko in jo naredi tvoja G vsaki nosecnici in se na to nic posebaj ne narocas - to spada zraven. Jaz jo bom dodatno imela se pri Strahovi (samoplacnisko skupaj s 3D).

Lp

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
17.9.2009 11:02:01   
vekybel
koliko pa stane samoplačniško z 3d? ker cene so tu pa tam iste ne.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
17.9.2009 11:18:32   
ursa_p
Ker se morfologijo (pri cca. 20 tednih) in 3D (pri cca. 24 tednih) dela posebaj, stane vsaka 110 EUR. Meni bo to naredila skupaj in bo stalo 110 EUR - izjemoma, ker bom imela morfologijo itak ze narejeno pri svoji g..

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
17.9.2009 11:24:30   
vekybel
ulala....to pa ni poceni. Mislim da bo kar vredu če mi samo moj G naredi. A je treba G obvestit ali ve že sam da mora narest morfologijo?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
17.9.2009 11:25:50   
vekybel
3sonček3 kam si zbežala? kako se počutiš danes in kaj boš počela?

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
17.9.2009 11:30:02   
3Sonček3
Nisem nikamr zbežala ampak je treba vso pošto pregledat pa odpisat ..... posla kuk čš user posted image
Počutje danes? Zbudiu me je lačen želodček, me je tko zvijalo da nism mogla iz postle ustat groza sm oči odprem pa bi že jedla user posted image . Kaj bom počela je pa še mau prehitr za rečt user posted image vrjetno se bom potrudla pa svoj 1. gobelin še mau nrdila pol pa lenarjenje.
Ta morfologija pa ni tko pocen madonca no ta 3D, men je ginekolog reku da ko bo čas za to naj prnesm USB klučk sabo pa bova gor posnela for free user posted image . Kaj boste pa ve počele danes?

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
17.9.2009 12:02:24   
vekybel
A vezeš tud ti? Jz vezem prte pa posteljnino vse razem goblenov, nisem jih še probala no. Veš da sem zvezla posteljnino za našega user posted image , povšterček, pregrinjalo za v posteljico in za v voziček.
Danes bomo kaj pospravli, ker v soboto dobim obiske iz Kopra, sestrična pride z možem in ta malim in mi bo prinesla še nekaj cotik za user posted image , uuuu komaj čakam.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
17.9.2009 12:07:42   
3Sonček3
joj js tut komej čakam da začnem cunice pa pohištvo zlagat na svoje mesto zaenkrat mam samo jogi doma pa odejico pa en tak dekorativni pouštrčk pa 5 parou nogavičk ostalo (posteljnino, tetra plenice, bodi, ...) ma pa mami še doma mi noče še prnest pa tut js sm ji rekla da mi pred decembrom nč ne rabi nost kr se mi bo sm še bl vleklo do marca. ja lepo to da si nrdila sama za user posted image to je ful lepo js tut ta gobelin k ga delam je namenjen za  njegovo sobico k ma disnijev motiv gor pa bo pasalo zravn user posted image . Probej dat slikice gor kako zgledajo tvoje umetnine

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
17.9.2009 12:28:09   
vekybel
ola....sem dala slike gor, pejdi pogledat.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
17.9.2009 12:34:46   
zini

pa se vam javlja še ena novopečena nosečka :)
PDP imam 29.3.10.
imam pa eno vprašanje k ga še nikjer nisem zasledila.
na NH je blo vidno, da imam ob robu posteljice amnijski trak, ginekologinja je rekla da sicer to ni nič narobe ker je bolj ob starni (če bi bil na sredini bi bil problem ker bi oviral plod). ima mogoče kakšna podobno izkušnjo oz. ve zakaj sploh pride do nastanka traku?
hvala, pa lep dan vsem

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
17.9.2009 12:38:54   
3Sonček3
Zini dobrodošla med nami user posted image glede vprašanja ti pa žal ne znam pomagat mal potrpi da pridejo punce iz šihta pa bo odgovorou velik user posted image

(odgovor članu zini)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
17.9.2009 12:40:01   
vekybel
zini: dobrodošla med nami in vse najlepše. user posted image   user posted image
Žal za tvoje vprašanje nimam odgovora, ker ne vem.
Poglej si malo na internetu, sigurno kaj najdeš.

(odgovor članu zini)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
17.9.2009 12:42:55   
3Sonček3
Ijoj vekybel kok je srčkano use skupej am sm neki me zanima a maš kakšne risbice že takšne narisane al to use na pamet vežš je zlo lepo iiiiii

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
17.9.2009 12:56:16   
vekybel
To sem prerisovala iz revije na platno s svinčnikom in potem vezla. Drugače lahko kupiš te revije in noter podarijo skico ki jo lahko prelikaš na platno, samo otroške dizajne se full teško dobi. Mogoče 2x na leto dajo kaj z otroškim motivom, drugače pa je vse za prte, posteljnino, zavese,.....kar češ.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
17.9.2009 12:58:08   
vekybel
Tudi ostale si lahko pogledate kaj sem navezla za user posted image !

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
17.9.2009 13:41:40   
7lina7
zini to sem našla na netu :
"V bistvu zelo malo vemo o vzroku nastanka amnijskih open. Najpogosteje se razrastejo snopi vezivnega tkiva iz amniona (plodovega mehurja) po zgodnjem razpoku amniona v prvem trimesečju nosečnosti.Zaradi razpoka zdrsne plod v nepravilno votlino med ovojnico amniona in horiona. Snopi vezivnega tkiva lahko povzročijo prirojene napake najverjetneje tako, da prekinejo dotok krvi v posamezni del telesa najpogostej okončino. Na srečo ni nujno, da bi amnijski trakovi povzročili prirojene napake. Amniocenteza ne povzroči sindroma amnijskih open.
Če zginekolog z UZ opazi snope amnijskih open jih pozorno opazuje, da ugotovi ali so ti povezani s poškodbo kakšnega organa pri plodu. Zdravit oz. preprečit jih ne znamo.
Če Uz ugotovijo, da amnijska opna tesno ovija del otrokovega telesa bi jo lahko razrešili le kirurško ( z intrauterino operacijo ploda v maternici) kar je za sedaj malo uspešno."

če ti kaj pomaga. drugače pa še je vse polno inf.! poglej na net

Lin@

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
17.9.2009 14:14:21   
Čmrlika
Hojla, moj pregled včeraj vse ok...user posted image
user posted image  smo našli takoj, in seveda je to najlepši zvok kar jih poznam...nimam nobenih težav, se je moj lubi kr začudil kako hitro sem bla gotova.

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
17.9.2009 14:17:38   
Čmrlika
punce, jaz mam eno pošnjo al nasvet al...predlog?

ne mi zamerit,ampak kaj če bi vse poskusle malo citirat poste, pa odgovarjat ena drugi, da je vse skupaj bolj razpoznavno? user posted image
Brez zamere, samo vsi vsega verjetno ne beremo, in je to ful lažje, sicer je več kvadratkov ampak je ful bolj razvidno kdo komu kaj odgovarja..in pol je tud tema takoj vidna
al pa če spredaj napišemo nick pa pol odgovor...?

Tepite me, če sem tečna...user posted image  

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?