|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
28.7.2009 12:07:38   
Pooh
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek
Punce, kam greste na NS? A gre katera delat tudi dvojni hormonski test?

Na obali ima licenco dr. Lovšin, ki ga pa ravno v primernem času zame, ne bo - ima dopust tri tedne.
Odločila sva se, da ne bova šla na NS, ker ti povedo samo verjetnost pri dvojčkih, natančne preiskave pri dvojčkih odpadejo, ker ne znajo ločit med celicami posamezega otroka...al nekaj takega. Tako, da pač, lahko bi sicer šla v Ljubljano, ampak se nama zdi brez veze dat 60€ za nekaj, kar niti ni sto procentno, ampak le neko ugibanje. Pa tudi splavila ne bi namensko, tako, da je brez veze.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Si bila ti kaj presenečena ob novički o dveh? Mene bi malce prizemljilo, moram priznati.

Ja, seveda sem bila presenečena, ko mi je rekel ginekolog: "Vse kaže, da bosta dva!" user posted image . Po petih letih truda sva zagledala plus, že to je bilo veselje do stropa. Ko pa mi je rekel ginekolog, da bosta dva sem pa kar gledala v ekran ultrazvoka in imela nasmeh do ušes. Seveda so z novico povezane tudi dodatne skrbi, da bo vse uredu, ampak smo pripravljeni, da se borimo do konca :) Vesela sem, da imata vsak svojo posteljico, da rasteta, da jima bije srček in se zaenkrat tudi dobro počutim.
Naslednji dan me je vprašal ginekolog: "No, a ste že prišla k sebi?" user posted image Meni se je pa samo smejalo user posted image

Chi_Pita: pri nas naročajo na pregled v osmem tednu, ne prej. Ker takrat se naj bi že zagotovo videl srček.

Anonimna: pij Donat, te bo odprlo ;)

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 351
28.7.2009 12:28:49   
Anonimen
Ojla!

Še ena nosečka, ki pričakuje v marcu... Po mojih izračunih 28. 3. 2010! Prvi otroček, stara sem 29! Juhu!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pooh)
  Neposredna povezava do sporočila: 352
28.7.2009 12:39:41   
W.W.
Kako pa sploh zgleda prvi pregled?
Je samo ultrazvok ali tudi vaginalni pregled.
je v 8 tednu vaginalni ali trebušni UZ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 353
28.7.2009 14:17:49   
Anonimen
Pooh, full lepo, da sta po tolikem času kar dva user posted image user posted image !!!!

Drugače pa nisem zaprta, le napihnjen trebuh sem imela. Se mi zdi, da je zdaj malo bolje.

W.W., moj prvi pregled v 1. user posted image je bil klasičen pregled, kot če ne bi bila noseča (bris, tipanje...), potem pa še vaginalni UZ s katerim potrdi nosečnost, preveri, če je v maternici in če srček bije.
Vse naslednje UZ mi je delal trebušno, vaginalno pa me je pregledoval do 30. tedna, potem pa ne več.

(odgovor članu W.W.)
  Neposredna povezava do sporočila: 354
28.7.2009 15:25:44   
sandrica23
Lep pozdrav vsem in čestitke vsem novim user posted image user posted image
W.W...MIslim da vsi G na prvem pregledu nardijo vaginalni pregled.
Moj prvi pregled zdaj pri 2 nosečnosti je bil tak da me je G nasmejala,ko mi je rekla "kaj Sandra,sma spet naredle ?"...pol pa kr na mizo pa vaginalni UZ.

V službi....groza komaj sem zdržala...mislim da sem enih 24 krat obiskala wcuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 355
28.7.2009 20:08:32   
n€na
joj kok ste bile pridne dopoldne in ste se kar lepo načvekaleuser posted image user posted image user posted image

grem malo prebrat za nazajuser posted image

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 356
28.7.2009 20:14:18   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: n€na
Pooh in crvicek a vedve sta z Obaleuser posted image user posted image ...

Ja, jaz živim na obali. Tudi ti?

Jaz sem tudi z obale...nas bo kar nekaj marčevskih primork...letos se mi zdi, da je pravi baby boom na obaliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pooh)
Neposredna povezava do sporočila: 357
28.7.2009 20:15:50   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Punce, kam greste na NS? A gre katera delat tudi dvojni hormonski test?

Jaz bom šla delat NS k doktor Strah v Domžale, sicer se še nisem naročila, ker sem rekla  da bom počakala, da mi moja G potrdi nosečnost.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 358
28.7.2009 20:30:51   
Anonimen
jaz bom šla  na NS pa kar k mojemu G - dr.Lukman, ima tudi licenco tako da imam glede tega eno skrb manj user posted image

(odgovor članu n€na)
  Neposredna povezava do sporočila: 359
28.7.2009 20:41:45   
W.W.
Pa še eno vprašanje za vaše partnerje. 
Moj pravi, da pri sexu nekaj čuti, kot da se z glavico nekam zaletava, ima še kateri par to izkušnjo?
Men je full čudno, samo pravi, da je drgač, da ni isto.

< Sporočilo je popravil W.W. -- 28.7.2009 20:42:09 >

(odgovor članu Pooh)
Neposredna povezava do sporočila: 360
28.7.2009 20:42:57   
Anonimen
Po moje se zaletava v maternični vrat, ki zna biti drugačen kot običajno. Moj ni še nikoli omenil, da bi bila razlika, razen, da se mi zdaj manj lušta. user posted image

(odgovor članu W.W.)
  Neposredna povezava do sporočila: 361
   [Brisano sporočilo]
28.7.2009 21:36:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 362
29.7.2009 8:26:29   
n€na
jutro...

jaz sem že veselo na delovnem mestuuser posted image ...danes se ne kaže pretirana gužva in bom lahko kako besedo napisalauser posted image

Glede sexa- moj ni nikoli nič reku, da kaj drugačnega čuti....ga je bilo pa vedno strah da bi poškodoval najino pikico.....tudi sedaj ga je strah...

V prvi nosečnosti je meni moja G naredila vaginalni UZ in mi je tako potrdila nosečnost, dala mi je materinsko knjižico in en kup literatureuser posted image ...sem komaj nesla domov....sedaj grem k njej z eno večjo torbo, če mi slućajno še kaj dauser posted image user posted image ...Moj prvi pregled je trajal ene 20 MIN in to je to.....

Pri mneni je edino stranje to, da imam G v Celju, (sem priseljena štajerka na primorsko) in moram vse preiskave opraviti v SB Celje...če hočem kje drugje moram plačatuser posted image .....saj bi poiskala drugo G vendar je ta ZLATA IN NAJBOLJŠA in se veseli skupaj s tabo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 363
29.7.2009 8:27:21   
n€na
jutro valenuser posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 364
29.7.2009 8:50:05   
Chi_Pita
Dobro jutro nosečke user posted image
A vas kaj slabosti dajejo? Meni neka čudna kislina nagaja user posted image ...

Rabila bi en nasvet oz obrazložitev user posted image
Meni letos poteče status študenta. Delodajalec naj bi me zaposlil s septembrom... a naj mu povem za user posted image , ali naj počakam? Kako pa je pol s porodniško, glede na to, da bi bila zaposlena manj kot 1 leto ... a mi vseeno pripada in v kakšnem znesku - a je odvisna od plače v teh mesecih zaposlitve?? Res sem glede tega čisto zmedena, pa bi res prosila, za nasvet.

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 365
29.7.2009 9:23:08   
crvicek
Jutro!!!

Hm glede sexa nevem kaj reč, ker midva sva se odločila abstinirati do prvega pregleda, ki je drugi teden. To pa zato, ker sem v prvi nosečnosti imela splav in to naslednji dan po user posted image , tako da imava kar grde izkušnje glede tega. Sicer, če je nosečnost zdrava, sex naj ne bi bil prepovedan, kar mi je čisto logično. Ma da sva bolj mirna, bova potrpela še teh par dni, čeprav je malo hudo user posted image . Ma bova potrpela, za najino pikico to in še več, a ne? Pa še prejšnji teden sem en dan imela kot nek roza izcedek, tako da res ne misliva tvegati. Se ne splača.

Chi Pita, glede porodniške pa je tako...če si na dan nastopa porodniške zaposlena, ti pripada starševsko nadomestilo+porodniški dopust in za izračun osnove se ti šteje povprečje zadnjih 12 mesecev. Za tiste mesece, ko pa nisi bila zaposlena se ti šteje 55% minimalne plače. Tako, da se ti splača, oziroma se poskušaj z delodajalcem dogovoriti, da te zaposli, pa tudi če se pogodiš, da mu ti kriješ del prispevkov ki jih bo moral plačati. Pa tudi, da ti zadnji mesec, ki gre v osnovo nakaže full visoko plačo (tudi če mu potem vrneš denar za razliko). Tako boš vsaj imela neko pametno porodniško.
Upam da sem ti kaj pomagala.

Lep dan!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 366
29.7.2009 9:35:22   
Chi_Pita
Crvicek hvala ti ful za ta izčrpen odgovor ... si mi dala malo misliti in se bom res usedla z delodajalcem ... se da z njim vse pomenit user posted image - upam

Želim vam čimmanj problemov in uživajte maximalno ... aja, a ve ste že povedale za nosečnost staršem, v službi, prijateljem ... kdaj? Jaz sem zdaj v 5. tednu po izračunu na RR ... pa sva z dragim rekla, da pred pregledom ne poveva nobenemu ... me pa vleče, da dobri prijateljici povem ... user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 367
29.7.2009 11:34:10   
W.W.
Evo pregled za mano, srček bije.  :sm_sun:
je pa rekla da sm noseča 9 tednov, torej malo več kot sem predvidevala.
Zdej se morm pa na nuhalno naročit, je bolje dr. Strah ali dr. Reš?

Glede sexa je pa rekla, da čuti maternični vrat.

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 368
29.7.2009 13:12:23   
sončnica10
Valen, se mi zdi, da imamo isto G - Smajila? No, če ja, potem ti lahko povem, da sem bila na pregledu prejšnji teden. Morala bi me pregledati dr Verem, a je bila na dopustuuser posted image , 6.8. pa bo že nazaj user posted image  Tako da me je pregledal en drug G. Trajalo je vse skupaj ene 2 ure in pol - od tega ene 10 min pregled, ostalo čakanjeuser posted image  Naredil mi je vagUZ, ni mi pa vzel krvi itd., nisem dobila m. knjige, nobene literature, nasvetov, nič, edino datum naslednjega pregleda. Upam, da bo pri Verem kaj boljše...... user posted image  
Je pa res: primorci smo bili očitno zelo pridni maja in junijauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 369
29.7.2009 13:39:27   
mamika25
Hej, lp vsem, da se še jaz pridružim... iz tiste slabo vidne, šibke črtice prejšnji teden, se je včeraj končno pokazala tista dobro vidna črtica, ki pomeni user posted image !! Juhu, veselim se z vsemi vami. Pdp pa naj bi bil 22.3., vsaj po mojih izračunih, kaj več pa zvem čez 14 dni, ko mam 1. pregled. Moja druga user posted image  in moja druga sreča!user posted image  A mi zna katera povedat, če je vaginalno vnetje kaj nevarno? Je sicer zelo blago, pa sem brala, da nobenih sveč in tega ne smeš dobit... je to res? kako se zdravi potem v prvem trimesečju?

(odgovor članu sončnica10)
Neposredna povezava do sporočila: 370
29.7.2009 13:44:19   
Anonimen
Še ena user posted image marčevka in sicer v 7.tednu po mojih izračunih, oz. jutri vstopim v 8 tedenuser posted image
Prvi pregled imam šele 20.8. in se mi tkoooo vlečeuser posted image

(odgovor članu Pooh)
  Neposredna povezava do sporočila: 371
29.7.2009 14:00:24   
vija vaja
WW, js sem se k dr.Strahovi naročila že prejšnji teden, pa mi je rekla sestra, da imajo ful gužvo, tak da pohiti, če želiš k njej!

Js sem bla v prvi nosečnosti pri njej in sem bla ful zadovoljna, tko, da mi zdaj niti razdalja 120km, ne more odtegnt od tega, da se ponovno peljem v Domžale ;-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 372
29.7.2009 14:40:56   
Anonimen
pozdravljene!

Tukaj še ena srečka nosečka, ki ima doma še zelo malo deklico,( staro 15 mesecev) ampak smo rekli, (ker se je po mali verjetnosti zgodilouser posted image )...bomo imeli pa še enega...user posted image user posted image user posted image
čeprav sva načrtovala in govorila vse kaj druga kot to ...user posted image

No, torej...PDP imam 8.3. 2010...zaenkrat pa bom ostala anonimna...vsi domači so po dopustih in še bo nekaj časa trajalo, da jim poveva, ker pa je tu gor polno znanih,...bi mi bilo res ful nerodno, če bi kdo mojim prej postavil kako vprašanje o moji user posted image ... user posted image , kot bi jim jaz uspela lepo novico sporočiti.
Saj razumete, ne?

A imate že kak seznam nosečk tu gor?

(odgovor članu cestnidrikač)
  Neposredna povezava do sporočila: 373
29.7.2009 15:09:09   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: mamika25

A mi zna katera povedat, če je vaginalno vnetje kaj nevarno? Je sicer zelo blago, pa sem brala, da nobenih sveč in tega ne smeš dobit... je to res? kako se zdravi potem v prvem trimesečju?

Jaz sem v 1user posted image imela stalno probleme z vnetji in sem vedno dobila svečke, tako da po mojem ne more biti nevarno...

(odgovor članu mamika25)
Neposredna povezava do sporočila: 374
29.7.2009 15:10:33   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: vija vaja

WW, js sem se k dr.Strahovi naročila že prejšnji teden, pa mi je rekla sestra, da imajo ful gužvo, tak da pohiti, če želiš k njej!

Js sem bla v prvi nosečnosti pri njej in sem bla ful zadovoljna, tko, da mi zdaj niti razdalja 120km, ne more odtegnt od tega, da se ponovno peljem v Domžale ;-)

a mi lahko na ZS pošlješ številko dr. Strah...PROSIMuser posted image user posted image

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?