|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
24.7.2009 15:14:54   
cestnidrikač
hj, hj!

tudi jaz sem danes imela 1.pregled in glede na ultrazvok sem noseča že 9t, tako, da imam glede na UZ rok 26. 2. , glede na user posted image pa 1. 3. Ampak, ker sem še od začetka z vami, bom pa tudi do konca. user posted image
Drugače pa je vse oki-doki. NS imam 21. 8. pri dr. Strah v Domžalah, pri mojem zdravniku pa pregled 2. 9.
Sem pa zelo vesela, ko sem videla kako mojemu čuriju-murijo ),tako ga je danes poimenoval moj Guser posted image , bije srček in lepo raste. Sem si kar odahnila, saj moja 1. izkušnja ni bila preveč lepa. Zdaj pa le pozitivno razmišljat naprej...pa bo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 301
24.7.2009 18:56:21   
Anonimen
Bravo cestnidirkač! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pravkar prikolesarila domov. Vam povem, da v nosečnosti pa res ni za kolesariti. Šit, kolk sem težko gonila s tamalo na sedežu. Mi je bilo prav kmalu žal, da sva šli, ampak se je tako veselila, da se bo kopala, da sem odgurala tistih 10 km v eno stran, da ji je bilo v zadovoljstvo, v prihodnje pa se bom najbrž kar avta posluževala. user posted image

(odgovor članu cestnidrikač)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
24.7.2009 20:00:43   
Anonimen
Zdravo,

še ena user posted image tukaj.

Trenutno še anonimna. user posted image

V glavnem, PDP 28.03. Danes sem bila na pregledu, ker me nekaj izcedki hecajo in skoz me nekaj špika. Sem malo panična, ker sem imela 2 leti nazaj v 8 tednu SS... Upam da se srečno konča. Držte pesti.

Imam tudi že eno hčerkico - oktobrko 2006. Srčno upam, da bo dobila družbo...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 303
24.7.2009 20:38:05   
Anonimen
Živjo marčike,
evo tudi jaz sem danes zjutraj naredila test in voila: dve črtici user posted image . Da bi se zares in dokončno prepričala, bo znano, ko grem na pregled, na katerga se žal nisem mogla naročit, ker ima G dopust do 15.8. Po mojih izračunih bi naj to bilo 30.03.10.

Lep večer vsem puncam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 304
24.7.2009 20:51:26   
branka28
user posted image user posted image vedno več user posted image
Anonimna držim pesti zate in za vse, tudi jaz sem imela prejšnji teden krvav izcedek,zdaj pa pridno počivam in že kaže na boljeuser posted image
Tako, da črne misli na stran, pa pozitivne na planuser posted image
Sandrica23, superuser posted image da je vse ok in da bije srček,joj kdaj bo že 3.8., da še jaz grem na pregled in da mi pove da mojemu user posted image bijeuser posted image .

Lep petek vsem user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 305
25.7.2009 7:01:47   
crvicek
Čestitke novim nosečkam in bravo za dobro opravljene prve preglede!user posted image user posted image user posted image user posted image

Lana, tudi jaz komaj čakam pregled, ki je šele čez 10 dni. Včeraj sem dopolnila 7 t, tako da sem šla takoj pogledat kaj moj tikerček pravi in vidim, da ga moram popravit. Porodnišnica...hm...to je še tako daleč...user posted image user posted image user posted image . Jaz si želim roditi v Postojni, kjer je tudi moj G, čeprav mi je sedaj Izola bližje, ma se tu še nikakor ne znajdem. Kaj pa vem, bomo še vidli sproti. Kaj pa ti, kje želiš rodit? Ma če sem dobro razumela v enem postu, ti že imaš enega sončka doma?

Sem pa včeraj končno priklicala mojega G in mu povedala za roza izcedek, pa me je full potolažil in rekel da je to verjetno zaradi hormončkov - rast estrogena. Če pa bi bila sveža kri, pa naj takoj pridem na urgenco. Ker pa že ves čas - že od terapije s klomifenom pijem dabroston 2x dnevno, mi je za tri dni povečal dozo na 4 tbl, potem pa nadaljujem z 3tbl dnevno do pregleda. Je pa drugi teden še odsoten, tako da žal me ne more prej pregledat, ma pravi da ni potrebe samo zaradi te roza sluzi. Drugam pa tudi ne bom šla, ker verjamem da je z pikico vse ok in bom nestrpno počakala teh 10 dni.
O izcedku pa ni več ne duha ne sluha, tako da naj tako tudi ostane. Sem pa nenormalno utrujena in samo spim. Včeraj sem komaj kaj skuhala in na koncu sem pojedla samo polento s sirom. Vse ostalo mi gre user posted image . Sem pa danes pokonci že od šestih, saj sem full naspana.user posted image Zdaj so mi pa zadišale palačinke, tako da grem probat kaj pripravit, drugače bo pa možek pomagal.

Lep vikend vam želim!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 306
25.7.2009 7:08:52   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: branka28

user posted image user posted image vedno več user posted image
Anonimna držim pesti zate in za vse, tudi jaz sem imela prejšnji teden krvav izcedek,zdaj pa pridno počivam in že kaže na boljeuser posted image
Tako, da črne misli na stran, pa pozitivne na planuser posted image
Sandrica23, superuser posted image da je vse ok in da bije srček,joj kdaj bo že 3.8., da še jaz grem na pregled in da mi pove da mojemu user posted image bijeuser posted image .

Lep petek vsem user posted image !

Anonimna, branka tudi vam nagajajo izcedki? Meni pa G ni nič rekel za počivanje, le dozo progestorona mi je povečal. A ve pijete tudi progestoron?
Se pa sama vseeno bolj čuvam in počivam, tako da me v sosednji sobi čaka že ogromen kup likanja. Ma bo že počakalo, čene bom pa moža naučila likat user posted image .

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 307
25.7.2009 9:17:55   
Anonimen
Dobro jutro!

Kar lepo število se nas je nabralo! user posted image

Danes sem prej pokonci. Tudi jaz sem zelo utrujena v teh dneh. Spim kot polh, zvečer že pred TV, nato pa zjutraj čim dlje. Če bi imela čas, bi tudi popoldne zagotovo dremuckala. Se spomnim, da je bilo prvič enako.
Joškice me tudi malo bolijo, sploh če pride malčica in se kaj naslanja nanje. Grrrrr.....
Drugih znakov pa nimam, izcedkov k sreči tudi ne. Se mi pa zdi, da se mi trebuh nekaj veča. user posted image Škoda je edino ta, da od otročka se še ne more, torej je lahko samo špehec....user posted image

(odgovor članu crvicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 308
25.7.2009 10:04:07   
branka28
Dan user posted image !

Crvicek- ja izcedek sem imela krvav zjutraj, proti večeru pa je bil že rjavkast, G  mi je predpisala Utrogestan, vendar ga ne jem saj mi niso jasna navodila, ki pa so napisana v nemškem jeziku.
Sem malo pogooglala pa nisem našla nič določenega o teh tabletah.user posted image
Na nekem forumu je celo pisalo, da piše v angleških navodilih "v kolikor ste noseči takoj prekinite z jemanjem teh tablet"?????user posted image

L.p.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 309
25.7.2009 10:08:45   
lana70
Crvicek, jaz tudi pijem dabroston, zato, ker imam zamrznjenčka....imam pa enega pubertetnika doma..ki mu ne gre v račun, da ne bo več sinček edinček. V Postojno bom šla definitivno, saj jo imam pred nosom,....

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 310
25.7.2009 10:46:17   
lindy

Dan user posted image !

Crvicek- ja izcedek sem imela krvav zjutraj, proti večeru pa je bil že rjavkast, G  mi je predpisala Utrogestan, vendar ga ne jem saj mi niso jasna navodila, ki pa so napisana v nemškem jeziku.
Sem malo pogooglala pa nisem našla nič določenega o teh tabletah.user posted image
Na nekem forumu je celo pisalo, da piše v angleških navodilih "v kolikor ste noseči takoj prekinite z jemanjem teh tablet"?????user posted image

L.p.user posted image

Jest sem tud te tablete tobla, kam pa si jih šla iskat? Drugače pa jih kar jej, ker te so zdaj namesto dabrostona in škodit ne morjo, pomagajo pa lahko, če jih gin predpiše, že mora bit vredu. Men je rekla trikrat na dan, predvidevam da na 6 ur enega.

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 311
25.7.2009 11:59:52   
branka28
IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Dan user posted image !

L.p.user posted image

Jest sem tud te tablete tobla, kam pa si jih šla iskat? Drugače pa jih kar jej, ker te so zdaj namesto dabrostona in škodit ne morjo, pomagajo pa lahko, če jih gin predpiše, že mora bit vredu. Men je rekla trikrat na dan, predvidevam da na 6 ur enega.

Recept mi je napisala G in sem šla v lekarno po njih, nisem pa vedela, da so te tablete plačljive ( 2 škatlici 16 eur), pa čeprav je bil recept zelenuser posted image .
Rekla mi je 2 tabletki dnevno.user posted image

L.p.user posted image

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 312
25.7.2009 14:46:39   
lana70
IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Dan user posted image !

L.p.user posted image

pri Utrogestanu ni tako pomembno, da se držiš ure....vzameš zjutraj, popoldne pa pred spanjem...pa če ti dela slabo, jih dajaj vaginalno.... Dabroston je pa druga pesem, ker je sintetični progesteron in naj bi ga jemal ob nekih istih časih, npr, na 8 ur...

< Sporočilo je popravil lana70 -- 25.7.2009 14:47:29 >

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 313
25.7.2009 17:34:45   
filip in jovana
BRANKA28-KAR SE ULTOGESTANA TIČE TI LAHKO IZ LASTNIH IZKUŠENJ POVEM sledeče:noseča sem 8 tednov in zanosila sem po ICSI postopku na kliniki v Ljubljani.Od postopka naprej do včeraj sem jemala te tablete in sicer daješ su jih vaginalno 3x2 in so za boljšo vgnezditev zarodka.Kar se pa tiče tega kar si prebrala na forumu pa je larifari,te tablete so striktno za nosečnice,..So mi na kliniki jasno lepo razložili,razen tega pa sem prebrala navodila v nemškem jeziku(obvladam),tko pa brez panike.Če jih rabiš jemat jih začni,je moj nasvet,kajti tvoja pikica je na prvem mestu in ne pusti se zmest forumom,kjer vsak melje svoj mlin.To bi bilo iz moje strani vse,če te pa zanima še kaj pa sem ti na voljo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 314
25.7.2009 18:13:41   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: lana70

Crvicek, jaz tudi pijem dabroston, zato, ker imam zamrznjenčka....imam pa enega pubertetnika doma..ki mu ne gre v račun, da ne bo več sinček edinček. V Postojno bom šla definitivno, saj jo imam pred nosom,....

O Lana, potem pa čisto možno da si bova delale družbo v porodnišnici. user posted image user posted image
Za reakcijo sinčka pa se ne sekiraj, saj jaz imam tudi precej mlajšega bratca in je bil takrat tudi zame šok, potem pa je postal moja maskota in sva se imela zelo rada in se imava še zdaj.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 315
25.7.2009 19:42:44   
lindy
Ja meni je g. rekla, da so tableti za plačat, ampak moj recept je bel, kaj pa to pomeni? Pa rekla mi je da jih dobim samo v stari porodnišnici Ljubljana, a drugje pa jih nimajo al kako?

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 316
25.7.2009 20:14:10   
filip in jovana
Tablete so samo v stari porodnišnici to je res,plačajo se razen če si v postopku IVF/ICSI in nisi samoplačnik jih ne rabiš plačat.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 317
26.7.2009 7:58:32   
crvicek

Dan user posted image !

L.p.user posted image

Branka, kot so ti že punce razložile, to vsekakor ne drži! Funkcija teh tablet (progestorona) je, da preprečijo predčasno propadanje rumenega telesca in tako odebelijo maternično sluznico in omogočijo zarodku lažjo vgnezditev. Zato se v vseh postopkih predpisujejo za podporo nosečnosti že od ovulacije dalje pa do 12 t nosečnosti, ko se tvori posteljica in prevzame to funkcijo. Edina razlika je le med naravnim in sintetičnim progestoronom, tako da se glede to razlikuje način doziranja, učinek pa je v vseh primerih isti.

Jaz sicer pijem Dufaston, ker mi ga je spotoma prinesel mož iz tujine in se ga brez težav dobi v vseh lekarnah, samo recept pokažeš. Je pa identični kot Dabroston, le da je drugi proizvajalec.

Tako, da ti tudi jaz toplo svetujem, da ga začni jemat, saj tako boš le koristila svoji pikici.

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 318
26.7.2009 8:36:12   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

IZVIRNO SPOROČILO: lana70

O Lana, potem pa čisto možno da si bova delale družbo v porodnišnici. user posted image user posted image
Za reakcijo sinčka pa se ne sekiraj, saj jaz imam tudi precej mlajšega bratca in je bil takrat tudi zame šok, potem pa je postal moja maskota in sva se imela zelo rada in se imava še zdaj.

aja, no saj jaz tudi računam na to, da ko se bo dete rodilo (še vedno ne vemo, če bosta slučajno user posted image user posted image ), da bo to čist drugačna zgodba.....no, vsaj upam.
No, jaz pa danes odhajam na dopust, tako da se beremo čez kakšen teden. Vsem marčevkam še naprej mirno nosečnost in ogromno pozitivizma!!!

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 319
26.7.2009 10:13:09   
Anonimen
Pozdravljene user posted image !

Kako se počutite? Jaz dobro, le trebuh imam nekam napihnjen. Sem začela jesti activio in upam, da bo kaj pomagala.

Kdaj greste pa ostale na dopust? Mi gremu čez dober teden in po moje bomo morali povedat mojim staršem za user posted image , saj gremo letos skupaj na morje, pa bo čudno, če ne bom toliko kave spila, kot jo ponavadi, pa tudi piva ne bom, ampak le kakšen radler. Po moje bo sumljivo, ne vem....user posted image

Danes popoldne se gremo malce potepati, ve se pa tudi lepo imejte in božajte trebuščke!

(odgovor članu lana70)
  Neposredna povezava do sporočila: 320
26.7.2009 10:23:50   
branka28
Jutro user posted image

Jaz sem tudi ful napihnjena, mi je včeraj zvečer hčerka rekla "mami saj ti bom kupila Activo, ti bo boljše veš"user posted image user posted image

Letošnji dopust pa je že za nami škodauser posted image , bi še šla enkratuser posted image .

Lepo nedeljouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 321
26.7.2009 12:05:54   
sandrica23
Dober dan!
Jaz za enkrat napihnjena nisem,mi pa se cez cel dan slabo,tak da nevem več,kaj naj še pojem al pa spijem da mi nebo večuser posted image .Pri prvem mi ni blo tak,zdaj drugič pa mislim da me bo kr mantralo...bo že minlo hehe...samo da bo s pikico vse vrediuser posted image Zdaj pa ga šibamo na roj.dan od moje zeelo mlade svakinje-5 letuser posted image
komaj čakam tortouser posted image
Lepo nedeljo vsemuser posted image !

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 322
27.7.2009 9:32:14   
branka28
Jutro user posted image

Kako ste kaj danesuser posted image ?
user posted image danes teden pa že imam pregled ,jaaaa komaj čakam.user posted image

L.p.

(odgovor članu sandrica23)
Neposredna povezava do sporočila: 323
27.7.2009 9:39:46   
W.W.
Jaz ga imam čez 48 ur, komaj čakam. user posted image
Me že zelo firbec matra, če je vse OK in tako kot mora bit.

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 324
27.7.2009 10:53:11   
crvicek
Ojla marčevke!

Tudi moje počutje ni najboljše, včeraj mi je bilo tako slabo, da sem cel dan preležala. Moj dragi pa mi je skuhal kar sem si zaželela, a kaj ko potem ni imel kdo jest.user posted image Na srečo ne bruham, ampak mi je bilo tako slabo, da nisem mogla bit na nogah in vsa hrana razen kompota z jabolk in sliv mi gre na bruhanje. Danes pa moram potrkat, ma mi je zaenkrat še dobro, tako da sem malo pospravila in zdaj grem poskusit malo likat.

Sem pa danes klicala za nuhalno pri Pušenjaku in dobila datum za 25.8.. Me je pa sestra naročila kar še za dvojni hormonski test.
A ve boste šle delat dvojni hormonski test?

Drugi teden pa imam preged pri mojem G. Joj kje je še to....

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?