|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oratorij
28.6.2009 20:20:41   
marcela
Oprali možgane? Ma lepo te prosim no!
Da je otrok krščen, ni pogoj, da lahko hodi na oratorij, le k obhajilu me obredi ne more.
Moji otroci so ravno danes zaključćili s prvim letošnjim oratorijem. So polni vtisov, počeli so mnogo zanimivih reči. Bili so tudi na izletu v Olimju. Ogledali so si minoritski samostan. Taki ogledi spadajo tudi k splošni razgledanosti a ne? Potem so se s turističnim vlakcem odpeljali v čokoladnico in nato na kopanje na bazen. Uživali so 1000 na uro. Edino kar jim ni bilo všeč je to, da so zato, ker je bil petek dobili sendvič brez salamuser posted image . Preživeli so vseeno.
Oratorij se prične s dvigom zastave in jutranjo molitvijo. Zapojejo tudi oratorijsko himno. Po njej je na vrsti kateheza. Vodijo jo animatorji, to so dijaki, pa še kakšen študent vmes. Otroci so razdeljeni v skupine po starosti. V skupini je običajno 10 otrok. Pri katehezi se pogovarjajo o junaku oratorija. Vsako leto je drug. Letos je Frančišek Asiški, naslov oratorija pa je: Računam na te.  O tistem junaku animatorji pripravijo tudi gledališko igro, vsak dan je odigrajo 1 odlomek. Katehezi sledijo delavnice, ki nimajo nobene veze z vero. Otrok si jih izbere po lastnih interesih. So športne, kuharske, kemijske, plesne, likovene, literarne,šahovske... Za vsakega nekaj. Po kosilu imajo veliko igro. Vmes veliko pojejo, ne le pesmi z versko vsebino, tudi s posvetno.
Čez 1 teden grejo pa za 14 dni nanj v mladinski salezijanski center. Tja bodo letos šli že petič. V okviru vseh oratorijev so bili že v vojašnici, obiskal jih je že čarovnik za zaključek. Imajo vsako leto tudi vodne igre, te so zelo zabavne. Prišli so tudi že gasilci in jih z gasilskim avtom vozili okrog župnišča, jih špricačli z cevjo. Skratka ful se dogaja zanimivega. Kar se pa župnikov tiče so pa različni, kakor pač smo ljudje. Eni prepuščajo vodenje bolj animatorjem, drgi pa aktivno sodelujejo. En župnik vsako jutro otroke pozdravi s kitaro, on igra in tudi poje poleg njih.  Kasneje z njimi igra nogomet, tekmuje  v skokih na glavo v bazen, se lovi z njimi. A je to kaj slabega oziroma spornega? Ostali pač to ne delajo oziroma v majnši meri.
Aja pa tudi mi ravno ne veljamo za zelo verno družino. Med letom nas k mašam običajno ni.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu pika09)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Oratorij
28.6.2009 20:46:26   
Pikabu
Lamba, čim dlje stran, samo ne dajaj je tja. Močno odsvetujem. Ubogi animatorji, ki se bodo morali zagovarjati pred takimi starši.

Drugače pa: sama sem bila vrtso let animatorka na oratoriju, zdaj pomagam, kolikor je v moji moči, ravno sedaj sem konačala priprave za igre, ki jih bom letos jaz vodila. Dan na oratoriju zgleda tako: zjutraj je zbiranje, molitev, dvig zastave. Potem sledi zgodba, navadno jo animatorji predstavijo z igro, mi bomo letos imeli lutke. Potem sledi pogovor o zgodbi. Mi rečemo temu kateheza, v bistvu pa pomeni, da otroci iz tega dobijo neko rdečo nit tistega dneva, za kaj se še posebej trudijo, na kaj bodo posebno pozorni. To je kratko, vse skupaj traja največ eno uro, ampak običajo manj. Potem sledi delo po skupnah, delavnice, karkoli so si animatorji pač zamislili. In to se dela do kosila. Po kosilu je malo časa za proste igre, vendar pod nadzorom animatorjev, potem pa sledi velika igra. To so lahko vodne igre, olimpijske igre in še marsikaj. V knjigi, po kateri delamo je veliko predlogov, kaj vse se lahko igramo, bistvo te igre pa je, da je iz večih delov in traja vsaj dve uri. Ko se igra konča, je molitev, spust zastave in slovo. Ena dan se gre običajno na izlet, sicer se pa vse dogaja na istem mestu. Zadeva je cerkvena, vodi jo pa načeloma ne župnik. Odvisno, kako usposbljene animatorje imajo. Pri nas župnik pride za pet minut pogledat ali pa na kosilo, sicer ga pa ni. Pa na izletu ima mašo, to je pa vse. Kjer animatorji niso tako izkušeni, župnik vodi animatorje, je koordinator med njimi, s samimi otroci pa dela malo, to delajo animatorji. Za ceno gledamo, da postavimo čim nižjo, se pa iz tega krije kosilo in vsi materialni stroški, ki jih ni malo. Mi celo plačamo najemnino, ker v župnišču nimamo dovolj prostora. Otroci so vedno zelo zadovoljni in radi prihajajo, res so maksimalno zaposleni in res kvalitetno preživijo čas. Letos bomo pa v zgodbi spremljali življenje sv. Frančiška.

Kakorkoli, premisli. Zgoraj sem bolj z zlobo napisala. Če jo boš dala, boš pač določene stvari morala sprejeti, kar se vere tiče. Nihče je ne bo zaničeval ali kakorkoli šikiniral, ker ne bo znala zraven molit, smo odprti in z veseljem sprejmemo vse otroke. Sicer pa to niso te klasičen molitve. Vsaj pri nas vedno molitev oblikujemo drugače, da otroci povedo prošnje, zahvale, ni tistih molitvenih obrazcev. Pred kosilom je v obliki pesmi, več načinov imamo, kako "zabavno" molimo pred kosilom. Nihče je z vero ne bo posiljeval, bistvo oratorija je igra. Ti pa polagam na srce, če ji boš dovolila, zaupaj animatorjem.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Oratorij
28.6.2009 20:47:54   
matejchy
IZVIRNO SPOROČILO: tancy

pojma nimam iz kje imaš ti tako izkušnjo matejchy, ampak mi gre pa res na živce, ko nekatere verske zadeve takoj označite, da niso dobre, župniki so vsi pedofili, oz. vsiljujejo stvari otrokom, pa pri oratoriju res ne gre za to. Pri oratoriju gre pač za skupine, npr. raziskovalska, umetniška, glasbena, športna, ki jih vodijo po 2-3je animatorji, kar je verskega je igrica, ki jo pripravi dramski krožek, pa verjetno molitev pri kosilu. Kosilo je čisto ok, ni zdej to ne vem kaj, je pa tko kot v šoli npr. za izlet je pa ponavadi živalski vrt ali pa kaj takega. Ne vem, sama nisem nekaj verna, ampak v oratoriju res ne vidim nič spornega, saj gre za druženje med sovrstniki.


Od brata prijatelji so bili pa so povedli kak je blo.


_____________________________

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
28.6.2009 21:47:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Oratorij
29.6.2009 0:09:41   
nananaja
Sem še ena, ki bi svojega otroka z veseljem poslala na oratorij, sploh, če bi sam izrazil željo. Nasprotno ga tja ne bi silila, četudi sem v svojih srednješolskih letih sodelovala na oratorijih kot animatorka.

Glede na to, da sta dve njeni prijateljici poročali pozitivne izkušnje, lahko pričakuješ, da bo za otroke vredu poskrbljeno. Ker pa ni krščena, ji lepo predstavite, zakaj ne sme k obhajilu, ostalo pa ji najbrž ne bo problem, če bo s prijateljicami - razen če ji niste do sedaj doma oprali možganov proti cerkvi (oprosti, če sem malo zlobno napisala). Sicer ji pa ne bo škodilo, da bo prejela tudi eno pozitivno izkušnjo cerkve, pa še ti bi mogoče spoznala, da tudi v cerkvi obstajajo taki, ki znajo vero oznanjeti na prijazen način, skozi igro, pesem, otroški pogovor in podobno.

Z oratorija se ponavadi nezadovoljni vračajo tisti otroci, ki jim nikjer ni všeč ali tja ne gredo prostovoljno. Zelo redko pa se zgodi, da bi bilo slabo pripravljeno, ne bom pa rekla, da ni mogoče. Drugače pa so z oratoriji pričeli salezijanci, ni pa nujno, da bodo tam prisotni. Vedno se najdejo zelo dobri animatorji, pa tisti, ki niso najbolj priljubljeni, ampak to je povsod.

Zakaj nizka cena - delo animatorjev je prostovoljno, včasih poiščejo celo sponzorje, nekaj gradiva in matrialov dobijo od salezijancev(ni nujn). želijo le pokriti stroške za kosilo in podobne stroške. Smo pa mi (pred devetimi, desetimi leti) otrokom ponudili tudi trgovino, kjer so si lahko ob določenih urah kupili sladoled, smokije... Pijačo pa so vedno dobili zastonj in zadostnih količinah. Za moje pojme je to zelo poceni varstvo za otroke, ki je lahko tudi precej kvalitetno.

Pa lepe počitnice!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?