Oratorij (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


lamba -> Oratorij (28.6.2009 14:26:58)

Moja najmlajša hčerka je prišla z idejo, da bi ona naslednji teden hodila na oratorij, ker bodo njene 3 najbolše prijateljice tudi. One so že prejšnja leta in je baje tam ful cool. To naj bi bile neke delavnice in 1 izlet. Potekalo pa naj bi župnišču[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Torej to vodi župnik, no zato mi ni do tega , da bi hodila, a ona vztraja. Sem gledala nekaj na netu o oartorijih in je to ful versko obarvano. Krščena ni. A sploh lahko hodi, ker ni? Cena se mi zdi pa ful nizka, čeprav dobijo baje tudi kosilo. Bi prosila za vaša mnenja in izkušnje, kako je  tam, kaj tam počnejo itd.ker jaz sem včeraj prvič čula za oratorij.  Bi ve vaše otroke tja vpisale? ?Res ne bi rada, da ji v tem tednu oprejo možgane ali se na njo spravi kak pedofilski župnik.




azik -> RE: Oratorij (28.6.2009 14:33:40)

Mislim,da je to zelo dobra zadeva ,da se otroci tudi v počitnicah družijo in zabavajo brez staršev




lamba -> RE: Oratorij (28.6.2009 14:41:49)

IZVIRNO SPOROČILO: azik

Mislim,da je to zelo dobra zadeva ,da se otroci tudi v počitnicah družijo in zabavajo brez staršev




lamba -> RE: Oratorij (28.6.2009 14:45:02)

Sem prehitro prtisnila. To je meni tudi zelo fajn, da se med počitnicami družijo in koristno preživljajo prosti čas, namesto da bi počeli bedarije. Saj če to ne bi bilo v okviru cerkve ne bi imela nobenih zadržkov in pomislekov. Mene sam to moti, da ima to župnik.




BabyKitty -> RE: Oratorij (28.6.2009 14:48:32)

In kaj ima veze župnik? Saj niso vsi župniki kar avtomatsko pedofili... 




barika -> RE: Oratorij (28.6.2009 14:52:27)

IZVIRNO SPOROČILO: azik

Mislim,da je to zelo dobra zadeva ,da se otroci tudi v počitnicah družijo in zabavajo brez staršev


se strinjam, cerkev gor ali dol, za otroke je poskrbljeno. Veliko boljše oratorij, kot pa da se šeta po ulicah, ko si ti v službi.

Od mojga nečak gre vsako leto in pravi, da se imajo super, igrajo namizni tenis, košarko ..pač kar imajo na razpolago, imajo internet ....

Jaz tudi nisem verna, pa bi vseeno rajši vidla, da gre otrok tja, kot pa da je nekje zunaj v kakšni slabi družbi.




urška -> RE: Oratorij (28.6.2009 15:18:52)

no ja, zadeva je v župnišču, župnik je torej ponavadi odgovorna oseba. nekdo mora bit a ne? dejavnosti in delavnice pa ponavadi potekajo pod okriljem animatorjev, ki so ponavadi srednješolci ali študentje. tako je bilo vsaj pri nas. in kolikor jaz vem, se otroci tam fino zabavjo, ne visijo cele dneve pred TVjem ali računalnikom. poleg delavnic imajo igre zunaj, z žogo, najbolj noro je ko zraven vključijo tudi vodne balone. seveda je do neke mere zadeva versko obarvana, kako pa naj bo drugače. če te to moti in če te oti župnik pa deklici lepo povej, da pač ne želiš da hodi tja zaradi teh razlogov.
me pa zanima, zakaj te moti ta vaš župnik?




lukec -> RE: Oratorij (28.6.2009 15:38:52)

Dejstvo je, da je oratorij versko obarvan in zato jaz svojih otrok ne bi vpisovala. Strinjam se, da je druženje z vrstniki boljše od posedanja pred televizijo, ampak jaz bi iskala kaj drugačnega, ker pač nismo verni.




matejchy -> RE: Oratorij (28.6.2009 16:31:05)

Odvisno kje je oratorij, js vem za eno župnišče, kjer so otroci bili lačni, imeli so igre pri katerih so se mogli kopat v potoku, kamor spuščajo kanalizacijo, in mi na kraj pameti ne pade da bi svojega otroka poslala kdaj tja. Ne rečem da je vse posod tako, ampak tole je blo pa grozno in otroci so se jokali. Malo se prej pozanimajte s tistimi starši, ki so otroke že prejšnja leta pošiljali na oratorij.




Volga -> RE: Oratorij (28.6.2009 16:42:56)

Jaz bi do župnika stopila in ga vprašala, kako poteka in ali tvoja punčka sploh sem obiskovati to zadevo. 




Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 16:48:28)

pojma nimam iz kje imaš ti tako izkušnjo matejchy, ampak mi gre pa res na živce, ko nekatere verske zadeve takoj označite, da niso dobre, župniki so vsi pedofili, oz. vsiljujejo stvari otrokom, pa pri oratoriju res ne gre za to. Pri oratoriju gre pač za skupine, npr. raziskovalska, umetniška, glasbena, športna, ki jih vodijo po 2-3je animatorji, kar je verskega je igrica, ki jo pripravi dramski krožek, pa verjetno molitev pri kosilu. Kosilo je čisto ok, ni zdej to ne vem kaj, je pa tko kot v šoli npr. za izlet je pa ponavadi živalski vrt ali pa kaj takega. Ne vem, sama nisem nekaj verna, ampak v oratoriju res ne vidim nič spornega, saj gre za druženje med sovrstniki.




lukec -> RE: Oratorij (28.6.2009 17:24:01)

ampak mi gre pa res na živce, ko nekatere verske zadeve takoj označite, da niso dobre, župniki so vsi pedofili, oz. vsiljujejo stvari otrokom, pa pri oratoriju res ne gre za to.


Jaz sem pač samo odgovorila na vprašanje "ali bi vpisale svoje otroke" in moj odgovor je ne in res je vzrok povezava z vero, pač moja stvar ...




ZmajTolovaj -> RE: Oratorij (28.6.2009 17:28:46)

Jaz tudi nisem verna in načeloma ne bi poslala otroka tja, ampak če bi si sama želela, zakaj pa ne. Versko izobrazbo štejem tudi deloma med splošno razgledanost, je pa odvisno, kakšen bi bil župnik oz. organizacija dogodka - da imajo res kosilo, da je vse OK itn.




alda -> RE: Oratorij (28.6.2009 17:44:35)

pr nas tudi ne hodimo ne v cerkev in v bistvu sploh nimamo nobenga opravka z vero, pa naša šjora brez zadržkov obiskuje že nekaj let njihovo dramsko skupino in tudi 2x je bila na oratoriju!!
Mislim , da kaj slabega od tam ziher ne bo prinesla, dolgčas pa ji zagotovo ne bo !!




Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 18:38:35)

 
IZVIRNO SPOROČILO: lamba

Bi ve vaše otroke tja vpisale? ?Res ne bi rada, da ji v tem tednu oprejo možgane ali se na njo spravi kak pedofilski župnik.


Ma, ne, nikar. Nikar naj ne gredo. A se sploh zavedaš posledic.

Ubogi moji zlorabljeni otroci z opranimi možgani.
Samo čudi me, da se pedofilskih in nevemkakšnih zlorab prav veselijo, ko se oratorij jutri začne. Mogoče pa le vso zadevo ublažijo mladinci, ki poleg župnika vodijo ta program. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]




tanjusi -> RE: Oratorij (28.6.2009 18:50:25)

Mene sam to moti, da ima to župnik.


mislim halo, a misliš da jo bo kaj slabega naučil al kaj, lepo vas prosim,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:07:07)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: lamba

Bi ve vaše otroke tja vpisale? ?Res ne bi rada, da ji v tem tednu oprejo možgane ali se na njo spravi kak pedofilski župnik.


Ma, ne, nikar. Nikar naj ne gredo. A se sploh zavedaš posledic.

Ubogi moji zlorabljeni otroci z opranimi možgani.
Samo čudi me, da se pedofilskih in nevemkakšnih zlorab prav veselijo, ko se oratorij jutri začne. Mogoče pa le vso zadevo ublažijo mladinci, ki poleg župnika vodijo ta program. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]


Šit, a veste, da so pedofili tudi med učitelji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]




Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:15:01)

Saj nevem kaj bi ti rekla.Nič.Najbolje,da se sama odločiš ne glede nato kar ti nekdo reče saj je otrok tvoj.Jaz mojega nebi pustila pa nima veze zakaj ne.




tanjusi -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:16:02)

Jaz mojega nebi pustila pa nima veze zakaj ne.

me pa res zanima zakaj?




alda -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:18:28)

pr nas je župnik bolj za okras [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], oratorij pa vodijo 2učiteljici RP , ki jima pomaga nekaj skavtinj in skavtov![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:20:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

Jaz mojega nebi pustila pa nima veze zakaj ne.

me pa res zanima zakaj?



Vidiš to je tudi ena od lastnosti človeka"zanimanje"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ribica ** -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:20:47)

Tolk o tem, kdo je nestrpen .. ima pac pomisleke zaradi vere, pa kaj! Jaz bi jih tudi imela in ce sem ateist in ce bom otroke vzgajala v takem "duhu", mi nima nihce kaj oporekat. Pa nimam nic proti vernim, dokler oni nimajo kaj proti meni oz. me posiljujejo z vero.





Anonimen -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:24:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Tolk o tem, kdo je nestrpen .. ima pac pomisleke zaradi vere, pa kaj! Jaz bi jih tudi imela in ce sem ateist in ce bom otroke vzgajala v takem "duhu", mi nima nihce kaj oporekat. Pa nimam nic proti vernim, dokler oni nimajo kaj proti meni oz. me posiljujejo z vero.




In kdo te posiljuje z vero?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]







pika09 -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:46:20)

Živijo!

Tudi jaz ne hodim k maši, hči pa je od vsega začetka želela k verouku. Sedaj ga obiskuje ( na svojo željo seveda) že tri leta. Letos je šla tudi na prvo obhajilo in se je imela super. Prej je seveda opravila tudi vse obveznosti in to na svojo pobudo, saj sem ji jasno povedala, da sama ne morem vsak dan k maši poleg tega, pa tudi sama težko poslušam njihove nerealne pridige.
Kakorkoli že, sedaj je začela celo ministrovati!?!?! Moja hči?!?!?

No jaz ji tukaj puščam, da se povsem sama odloča, ker vem, da bi bila nesrečna, če bi ji prepovedovala. In ja, tudi letos gre na oratorij. Otroci tam uživajo, z njimi se ukvarjajo skavti in prostovoljci in koristno porabijo čas. Poleg tega se nič slabega ne naučijo. Lahko samo povem, da je do zdaj vse to nanjo vplivalo koristno. Med drugim se je naučila stvari deliti in pomagati. (Glede na to, da je edinka smo imeli s tem težave)


Tako, da v mojem primeru lahko rečem samo ostanite široke in pustite odprte oči in srca!

Pika




lukec -> RE: Oratorij (28.6.2009 19:54:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Tolk o tem, kdo je nestrpen .. ima pac pomisleke zaradi vere, pa kaj! Jaz bi jih tudi imela in ce sem ateist in ce bom otroke vzgajala v takem "duhu", mi nima nihce kaj oporekat. Pa nimam nic proti vernim, dokler oni nimajo kaj proti meni oz. me posiljujejo z vero.




[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Tako kot se verne odločite, da bodo vaši otroci obiskovali takšne ali drugačne verske prireditve in dogodke, se bi jaz odločila, da jih pač ne bodo (sej to je bilo vprašanje, ne?)
Priznam pa, da bi bila najbrž manj skeptična, če bi šlo za katerokoli drugo vero ... pač moje mnenje.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>