|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 20:59:09   
Pia73
Prosim vas, će morda katera dela pri kakšnem podjetju, ki se ukvarja z upravljanjem stanovanj ali če kaj več ve o tem področju naj mi pripopa kakšen link ali napiše, če se ji da kaj je upravnik večstanovanjske zgradbe po zakonu sploh dolžan delati oz. narediti.

Saj vem, da se to določa s pogodbo a neke smernice morajo obstajati.

Sem bila na sestanku z našim upraviteljem in s sostanovalci in sem :grrr::grrr::grrr::grrr::grrr: ko :hudicek: Itak se spet nismo nič pametnega zmenili,.. Upravnika pa itak nimamo za drugo kot za to, da mu redno plačujemo položnice,.....:grrr::grrr::grrr: Seveda po zakonu,.......

Imamo probleme z zemljiščem na katerem stoji naš blok. Ker ni razrešeno lastništvo zemljišča so nam v zemljiško knjigo vpisali samo stanovanja, zemlje pa ne,... Sedaj nam predlagajo odkup te zemlje,.....:grrr::grrr::grrr: Mi pa že 39 let plačujemo prav za to zemljo zemljiški prispevek. Pa baje obstajajo papirji o lastništvu a upravnik pravi, da ni njihova naloga, da se s tem ukvarjajo,... Da je to njihova dobra volja,...... Kaj pa še ,.... Zakaj pa jih imamo,......

Jao, jao,.... :hudicek: Sem se malo olajšala,..... Če mi katera zna kaj pomagati pa lepo prosim.

LP Pia73
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:03:53   
ZARA
Ne razumem,kako lahko plačujete zemljiški prispevek,če blok sploh ni vrisan (očitno)v ZK??
...kako bodo pa to pojasnili??

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:07:13   
Primoza
Oh ja, koliko časa sem že zapravil za to preklanje v okviru zbora lastnikov, nadzornega odbora, vse delaš zastonj pa kup zapravljenega časa. Tukaj je nekaj linkov, lastništvo zemljišča lahko preverite na portalu PISO, kjer je kataster.

Če mi pošljete mail na priaue@siol.net vam pošljem datoteke, ker jih imam zbrane v direktoriju.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:09:13   
Pia73
Je rekel upravnik, ko sem ga to vprašala, da to ni njihova stvar pač pa dobra volja, da pomagajo,...:grrr::grrr::grrr:

Pol se je pa še en pameten priseljen sosed našel in je rekel, da ima upravnik prav, da naj si preberem pogodbo, da bi to morali urejati sami,.... :grrr::grrr::grrr:

Zakaj pa potem imamo in sploh rabimo upravnika??? :zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:09:17   
Anonimen
http://www.slonep.net/index.html?lev0=1&lev1=1

Če najdeš kaj pametnega.

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:39:12   
Gina
Vse je odvisno od tega, kakšno pogodbo imate. Ampak ponavadi se pogodbe itak kar podpišejo, potem se pa vsi po glavi tolčejo, zakaj je tako. Notri je pa polno stvari, s katerimi se ne strinjate. Sem že tudi take pogodbe videla, da morajo biti vsi stanovalci (v stolpnici z 200 stanovalci!) v 100% za, če hočejo menjati upravitelja. Halo! In to eno zelo znano ljubljansko podjetje, ki se samo s tem ukvarja. In ljudje kar podpišejo take bedarije.

Kar se tiče pa zemljišča, pa se morate sami stanovalci skupaj zbrat in začeti reševati problem skupaj s kakšnim odvetnikom, ki vam bo svetoval. To niso tako enostavne zadeve, vsaj mislim si tako. Pa eden mora to pognat od stanovalcev, ker upravitelj zihr ne bo. Briga njega. Skličite sestanek brez upravitelja, pa se zmenite.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:43:14   
Pia73
Gina se ne da,....... Nobeden ne bi nič naredil, nič plačal, samo baje pa imajo upravniki tudi pravno pomoč,..... Ne vem, tole pogodbo še dobim pa malo zakon preberem, pa bom videla.

Verjetno pa sploh ne bom več na sestanke hodila. Pomaga itak ne, samo jezim se.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:55:57   
babylove
Iz Stvarnopravnega zakonika:

Upravnik ima naslednja pooblastila:
- izvajati sklepe etažnih lastnikov;
- skrbeti za redno vzdrževanje in obratovanje skupnih delov;
- poskrbeti za porazdelitev in izterjavo obveznosti;
- upravljati z rezervnim skladom in s skupnim denarjem;
- zastopati etažne lastnike v poslih upravljanja in v imenu preostalih etažnih lastnikov vložiti izključitveno tožbo ter tožbo za plačilo stroškov in obveznosti, ki bremenijo etažnega lastnika.

Iz Stanovanjskega zakona:

50. člen
(pooblastila upravnika)

(1) Upravnik ima poleg pooblastil, določenih s stvarnopravnim zakonikom, še naslednja pooblastila:
1. zastopa etažne lastnike pred upravnimi organi v zadevah izdaje dovoljenj in soglasij v geodetskih postopkih v zvezi z večstanovanjsko stavbo in zemljiščem;
2. pripravi načrt vzdrževanja večstanovanjske stavbe, terminski plan izvedbe tega načrta in skrbi za izvedbo načrta;
3. sestavi obračun stroškov upravljanja večstanovanjske stavbe in stroške razdeli med etažne lastnike;
4. poroča etažnim lastnikom o svojem delu in jim izstavi mesečne in letne obračune;
5. sprejema plačila etažnih lastnikov na podlagi mesečnega obračuna in plačuje obveznosti iz pogodb sklenjenih s tretjimi osebami;
6. poda letno poročilo o upravljanju objekta;
7. opravi oštevilčenje in označitev stanovanj in drugih prostorov ter zbira podatke, potrebne za prijavo vpisa registrskih podatkov v kataster stavb.

(2) Upravnik ima lahko tudi druga pooblastila, določena s tem zakonom in pogodbo o opravljanju upravniških storitev.

(3) Upravnik je na podlagi tega zakona pooblaščen za obdelavo osebnih podatkov, ki jih je dolžan zbirati, voditi in posredovati pristojnim organom v skladu s tem zakonom.

51. člen
(redna vzdrževalna dela manjše vrednosti)

(1) Upravnik mora tekoče skrbeti za izvedbo rednih vzdrževalnih del manjše vrednosti (manjša pleskarska dela, zamenjava manjših rezervnih delov in podobno) na skupnih delih večstanovanjske stavbe. Stroški rednih vzdrževalnih del manjše vrednosti bremenijo etažne lastnike.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 21:57:23   
vesnaRR
Upravnik res ni dolžen urejat teh zadev, pogodba je podpisana samo za upravljanje - beri razdelitev in razpošiljanje položnic:hudicek: za kaj več moraš tajnico najprej spravit ob živce:)-
Lahko se pa z njim zmenite da vam pomaga oz. vodi to zadevo če želi (in če vi želite), seveda proti ekstra plačilu. Čeprav jaz bi prej predlagala kakšnega izkušenega odvetnika, če je res komplicirano.

Imaš itak samo dve možnosti - ali se lotiš iskanja papirjev sama, ali za to zadolžite nekoga tretjega (odvetnika, upravnika, kakšno podjetje ki se s tem ukvarja)
In ker vemo kakšni so ljudje, bo najverjetneje za začetek obveljala prva možnost, da se bo sploh kaj premaknilo, žal.

Najprej predlagam, da greš na zemljiško in si zrihtaš izpiske parcele, jih boš imela zase, pa jih malo prebereš, potem začneš pa malo težit tem pa onem sosedu, pa jih malo prestrašiš s kakšnimi enormnimi zneski da jih bodo morali plačevat (drugače jih itak ne boš premaknila), pa bo. Ponavadi mora nekdo začet da se ljudje premaknejo. Žal boš morala bit to ti, če boš hotela da se stvar sploh reši.

Za čast in slavo:hudicek:

Lp, Vesna

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 22:03:06   
Gina
A, tako. To pa res ne bi vedela. Jaz bi se pa na tvojem mestu vseeno pozanimala zakaj je do tega prišlo, pa kako so bili vpisani prejšni lastniki, pa kakšnega odvetnika potem vprašala kako pa kaj. Saj ni nič hudega, če se sama pozanimaš. Ali pa kliči tega upravitelja, pa ga vprašaj, kateri zakon bi si bilo dobro prebrat, pa kaj on meni, da bi bilo pametno narediti. Saj ga lahko kličeš privat, pa če boš zelo prijazna, se ponavadi da kaj zmenit. Razen če ne kličeš na SPL, tam je pa ena neznosno obupna ženska, ki bi jo bilo treba stran od strank spravit, ker ni rojena za to delo.
Dobro opravi. :miska:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Upravljanje stanovanj
25.5.2005 22:43:57   
Anonimen
Jaz za našega upravnika samo to vem, da ima ogrooooooomno dopusta:).

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Upravljanje stanovanj
26.5.2005 7:30:49   
Anonimen
PISO, ni za vse občine, Lj in Postojna in MB, in še cel kup imajo 'svoj' prostorski info sistem.
Mam pa jaz dostop do cele SLO. KAtaster, ZK...
Brezplačno, če ktera kaj rabi ...

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Upravljanje stanovanj
26.5.2005 8:41:47   
ninocka
Pri nam je to urejal en odvetnik in ne upravitelj.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......