|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sončenje
25.5.2005 18:08:59   
Pepika
Živjo!
Mene pa zanima kako je s sončenjem. vem da preveliko izpostavljanje soncu ni priporočljivo, ampak ker sonček tako močno vabi, vsak dan za eno urco oblečem kopalke in se malo nastavljam. seveda se namažem s kremo za sončenje. Ali je to ok?ali mi tudi to odsvetujete?

Pozdravček od naju***

11T, 3D:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sončenje
25.5.2005 18:20:17   
total
Za nosečnice ni preveč dobro,da se izpostavljaš soncu:zmeden:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sončenje
25.5.2005 18:35:04   
SOONka
zakaj pa ne?
Jaz sem pa brala, da potrebujemo tudi vitamin D, ki ga dobimo oz nastaja s soncenjem.
Nekatere nosecke hodijo tudi v solarij...
Tako da, ti se kar sonci, ni problema. Le pretiravat ne in mazi se s kremo.
Lahko pa tudi po pol urce pokrijes trebuscek s kaksno belo, navlazeno krpo ali majico in ostale dele normalno soncis...

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sončenje
25.5.2005 19:15:29   
Jessy
Sončenje na splošno vemo, da je škodljivo, če je v preveliki meri.
V nosečnosti se sončenje odsvetuje, ker je v tem času koža bolj pigmentirana in ti lahko nastanejo lise po telesu, kar pa ni nujno. Po drugi strani pa pravijo, da lahko pride do pregretja ploda, kar pa po moje, s pravo mero sonca, ni možno.

Vsekakor je odločitev tvoja. Jaz bi se z veseljem (neglede na to, kaj priporočajo in kaj ne) šla malce martinčkat na sonce, pa mi časovno ne znese. Upam, da mi bo v kratkem to uspelo!

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sončenje
25.5.2005 19:56:41   
CIPRESA
Da opišem kako jaz to delam, tudi sama sem ne dolgo nazaj spraševala na forumu če je to vredu, pa nevem kakšnega odgovora nisem dobila nekatere pravijo ja nekatere ne.
Vseeno pa me je premagal tale sonček, ker sem nora na sončenje in že prve žarke izkoristim za to. Vedno sem se dobro počutila, sonce mi ni nikoli delalo nevem kakšnih preglavic, seveda pa sedaj ko sem noseča ne sončim trebuščka tako kot ostale dele.
Ponavadi se dopoldne tam okrog 10-pol 12h, pa trebušček samo kakih 15-30 minut, potem pa dam kako cunjo na trebušček in se sončim naprej. Včasih samo malo potipam če je trebuh zelo vroč potem se odstranim, da ne pride do pregretja. Popoldne pa tudi tam od 2-3 ali4h isti postopek. Če mi nebi pasalo ali bi se slabo počutila bi takoj šla dol iz sonca. Do sedaj je bilo vse v redu.
VEDNO pa vzemi s sabo zeloooo velikooo tekočine, ker te pa moooorrraaaššš piti že če nisi noseča in neko belo odejo ali pa jaz vzamem kar majico ali pa pleničko za čez trebuh, dobro je če je bela da se svetloba in toplota odbija od nje.

Tako sem ti kar podrobno napisala kako je pri meni, in mislim da ni nevem kakšne panike.Še vedno se dobro počutim in :duda: brca kot nor vsak dan, tako to razumem da mu ni hudega.

LP CIPRERSA:nosecka:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sončenje
25.5.2005 20:01:22   
rozi81
Toliko o pregrevanju ploda. Odgovor dr. PUšenjaka:
Če bi se zaradi sončenja otrok pregrel, potem bi si lahko "skuhali tudi lastna jetra ali čreva ali karkoli že imate v trebuhu" pa se to ne zgodi, kaj ne? Do otroka torej toplota sončnih žarkov ne pride.
:)-:bravo::)-:bravo::)-:bravo::)-:bravo::)-:bravo::)-

LP S

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sončenje
25.5.2005 20:53:10   
nana 27
V solarij?

Hmm, še za zdrave ljudi ni priporočljiv solarij. Koža se prej postara in ne dobiš pravih žarkov, samo UVB. Nosečnice ga sploh ne bi smele uporabljat?!

Meni se zdi, da je naravno sončkanje čisto fajn, sploh če paziš nase in da se fino počutiš. Mene kar sprosti, ko lahko učke zapreš in pustiš, da te grejejo sončni žarki. Ti kar v miru uživaj!

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sončenje
25.5.2005 21:42:00   
SOONka
odgovor Dr. Pusenjaka na uporabo solarija je taksen.
Nosecnicam ne skodi, saj se plod (iz razloga ki ga je navedla ena ze tam zgoraj )ne more kar tako pregreti. Sploh pa ne, ko smo v solariju ( ponavadi ) najvec 20 minut.

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sončenje
25.5.2005 22:57:05   
katarina2004
Živjo!

Tudi jaz se pridružujem "CIPRESI"- meni sonček full paše in izvajam podopen postopek-trebušček si pokrijem s pleničko tako, da ga malo zaščitim. Imam pa občutek, da moji pikici prav paše tale sonček.

Pozdravček vsem!!

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sončenje
26.5.2005 9:05:59   
pravljica
sem mislila pravkar skopirat to kar sta že soonka in rozi...mi gre kar na smeh, ker ne vem zakaj mislite, da bi se plod pregrel? a drugače pa vas ni strah, da bi vam "kri zavrela" ali da bi se vam želodec skuhal :)-
na splošno sončenje ni zdravo za NAŠO kožo, če pa vas (nas) to ne skrbi, pa ne vem s čim bi pri tem ogrozile bejbeke, ki so varno spravljeni v naših trebuščkih...zakaj pokrivati trebuh z mokro cunjo???

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sončenje
26.5.2005 9:09:54   
Mina1
PEPIKA: ma seveda je ok, da se malo nastaviš sončku in tako. Le pretiravati ti ni treba recimo ob najhujši vročini. Namaži se s faktorjem, veliko tekočine oz vode pij, pa bo;)

Jaz poznam zdravnico, ki je do poroda hodila v solarij in to non-stop, tako da....:zmeden2:, kakor kdo in kakor komu paše.

Sicer je pa tako, da vsak zase presodi, kaj je o.k, in kaj ni.

Jaz sem bila 2x nosečka, pa smo bili po 1 mesec na morju in sončku:)

V mejah normale torej,

pa-pa Mina1

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sončenje
26.5.2005 9:23:15   
Meceno
Jaz tudi mislim da ni problem sončene , sem pa dobila izpuščaje ,jih ravno imam , sem se z faktorjem 20 namazala in danes je četrti dan , ko me vse noro srbi :((
Mislim da zame je bolje da se nič več , pa ne zaradi :nosecka:, ampak moje kože .( Sem se sončila med 16h in pol 18h )

Uživajte , tiste ki to lahko ,...

Lp Meceno

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?