aleksandra silvija -> RE: junijski sončki in sončice 2008 1.del (18.11.2009 8:08:27)
|
Ojla! Berem o smrekici, virusih,... Ne zamerit, ker ne bom komentirala. Sem ob vso energijo. Pri nas je zbolel tudi Jernej. Predvidevamo, vkljužno z zdravvnico, za novo gripo. Testiran ni bil, tako pač ne moremo vedeti 100%. Jernej je dobil vročino v ponedeljek zvečer. Meni se je mudilo zaradi TAMIFLUJA, ker je kronični, naj bi ga dobil, najbolje v času 12 ur po prvih znakih bolezni, do 24 ur max. No, zdravnica je začela delat ob 1-ih popoldan, ampak s preventivo. Z otroki sem bila takrat že pred ZD in po telefonu prosila, če lahko pridem po recept. Otroke sem pustiča v avtu, šla po recept, nato v lekarno, kjer Tamifluja v predpisani obliki ni bilo! Dobavljiv šele naslednji dan. Nato so ugotovili, da lahko sami naredijo prašek, ampak je bilo za čakat. pol ure. Pridemo nazaj še enih 20 minut. Vmes so se morali posvetovat z zdravnico, en kup komplikacij, ampak naredili so ga le. Bravo! V glavnem. Da sem dobila tamiflu, sem potrebovala 2 uri in pol! Meni se je mešalo. Otroci ves čas v avtu, 2 z vročino, Lovro je HB spal, jaz pa vsake toliko k zdravnici, v lekarno, pa spet. Mah, ne moreš verjet, no! Starh me je bilo, da ne bi Jenej ušel iz avta, da se pač ne bi kaj zgodilo. Saj v lekarno sem ga že vzela s sabo, samo ni mogel hodit,.... Potem pa še prepričati Jerneja, da bo tisti prašek spil. Katastrofa! Sedaj upam, da ne zboli še Lovro. Patricia je bolna že 5. da, vročina ji še vedno naraste skoraj na 40, pade, je nekaj ur ok, nato se ponovi. Kašlja, noče jest, a že tako je suha. Jernej pa itak. Cukri ponoreli, samo upam, da nam ne bo treba v bolnico. Sedaj samo upam, da je to res opevana gripa in da bomo imeli potem MIR!!!! Izolacija? že prej je bila nemogoča, sedaj seveda tudi. Je pa res, da če bi imeli samo 1 otroka, bi ga po vsej verjetnosti dala tašči v varstvo. Vrtičkaraja. Šolarja pač ne moreš izolirat. Ostanite zdravi!
|
|
|
|