|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberski sončki 2008 - 8.del
23.6.2009 21:21:19   
Marsy
Tkole, nazadnje sem klepetala z vami pred dobrimi 3 tedni, ko je Kaja zbolela (predvidevam, da zarad klime) in ste me poučile, da ji moram nujno nos čistit. To je blo zadnji teden pred dopustom. Pa se vam pol nisem več uspela javit zaradi:
- poplava v bloku: edini plus tega, da je bila Kaja bolna in da zarad tega nisem spala, je, da sem ponoči slišala, kako nekje teče voda. In sem ugotovila, da je v kotlovnici spustil bojler z vročo vodo. Arhitekt, ki je načrtoval naše bloke, si zasluži Nobelovo nagrado, saj je med drugimi inovativnostmi dal kotlovnico na vrh bloka, v četrto nadstropje, tako da je zalilo celoten blok. Jaz sem k sreči slišala vodo in sva šla z mojim v akcijo, sam enih sosedov se ni dal zbudit, enih pa ni blo doma. Tem je zalilo stanovanja in morajo ves parket menjat.
- prišli so nam montirati rolete
- pakiranje
- zadnji dan pred odhodom, ko sem zapirala kovček, se je zataknila zadrga. Vsi trije smo bili na postelji in ko sva oba pogledala, kaj je narobe, se je Kaja zvrnila s postelje. Ker je bil naslednji dan let in se je bilo treba zasigurat, da ni kaj narobe, smo morali na urgenco v LJ. Tko da je bila zadnja noč pred dopustom spet neprespana.
- pa smo šli...

Zajemite zdravje z veliko žlico!
www.zdravje-zabava.com

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 426
23.6.2009 21:22:51   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

Ma joj toje pa res smotano! Jaz bom imela krajši delovnik, ampak sem na srečo v 10 min tud doma. Sej tole za skrajšan delovnik imam še čas vložit a ne? To ni treba 1 m prej, tako kot npr za podaljšanje porodniške?

Vložiti moraš sorazmerno s časom, ko greš v službo. Jaz sem poslala 4.6. priporočeno in dobim jutri, ali v petek domov po pošti, pa če ne bi sedaj klicala še ne bi. Potem še moraš urediti tudi na CSD. V bistvu je, da mora biti vse urejeno do takrat, ko greš delat. Glede na to, da bo od moje vloge minil počasi mesec, je že dobro da vložiš kak mesec prej. Itak je vmes še morje in vse in se pol samo odlaša.

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 427
23.6.2009 21:22:59   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: pf

IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Jst bi tudi Laro peljala na tak pregled... kaj je treba napotnico pri pediatru dobit?

Verjetno ja, razen če bi šla k kakemu samoplačniško. A se ti zdi, da bi lahko bila na kaj alergična?

Ma vsako toliko dobi ene čudne rdeče lišaje po rokah in nogah...

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 428
23.6.2009 21:23:40   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: lana17

Pozdravljene,  po dooooooooooolgem času se spet mal javljam.

user posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 429
23.6.2009 21:25:40   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: Marsy

Tkole, nazadnje sem klepetala z vami pred dobrimi 3 tedni, ko je Kaja zbolela (predvidevam, da zarad klime) in ste me poučile, da ji moram nujno nos čistit. To je blo zadnji teden pred dopustom. Pa se vam pol nisem več uspela javit zaradi:
- poplava v bloku: edini plus tega, da je bila Kaja bolna in da zarad tega nisem spala, je, da sem ponoči slišala, kako nekje teče voda. In sem ugotovila, da je v kotlovnici spustil bojler z vročo vodo. Arhitekt, ki je načrtoval naše bloke, si zasluži Nobelovo nagrado, saj je med drugimi inovativnostmi dal kotlovnico na vrh bloka, v četrto nadstropje, tako da je zalilo celoten blok. Jaz sem k sreči slišala vodo in sva šla z mojim v akcijo, sam enih sosedov se ni dal zbudit, enih pa ni blo doma. Tem je zalilo stanovanja in morajo ves parket menjat.
- prišli so nam montirati rolete
- pakiranje
- zadnji dan pred odhodom, ko sem zapirala kovček, se je zataknila zadrga. Vsi trije smo bili na postelji in ko sva oba pogledala, kaj je narobe, se je Kaja zvrnila s postelje. Ker je bil naslednji dan let in se je bilo treba zasigurat, da ni kaj narobe, smo morali na urgenco v LJ. Tko da je bila zadnja noč pred dopustom spet neprespana.
- pa smo šli...

No prvi del še ni najbolj vzpodbuden. Bo vsaj drugi bolj.

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 430
23.6.2009 21:27:11   
ključek

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

maš prav Saraya. samo npr. jaz...končala bom ob 13, doma bom ob 14. in če bo ln še spala ponavadi, jo bom pač hodila iskati med 14.30-15 v vrtec. v bistvu bom malo prej doma, ker pa ne vem kako bo s spanjem, pa kdo ve, če bom več časa preživela z ln.

Tudi spanje se bo uredilo po potrebi. Boš videla. Jaz bom mami rekla, da naj je ne daje spat glih takrat, ko ve, da bom doma za 15 minut. Ti lahko isto storiš v vrtcu. Je pol že bolje, če ti doma zaspi, vmes ko kuhaš in se potem lepo najete skupaj in igrate.

sej bom probala. sam ne vem točno, kdaj je kosilo. nekaj so prestavljali.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 431
23.6.2009 21:29:07   
pf
Jaz tak rada hodim gledat L, ko spi. Tak je lepa pupa, da mi kar toplo grata pri srčku, ko jo gledam.  Pri vrabcu, sem kar sentimentalna gratala. user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 432
23.6.2009 21:30:13   
pf

sej bom probala. sam ne vem točno, kdaj je kosilo. nekaj so prestavljali.

To se boš še vse pogovorila. user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 433
23.6.2009 21:31:24   
lana17

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

če bodo odobrili, bom jaz tudi delala po 6 ur (7-13). in se bo dobrih 200 € poznalo.....user posted image

Saj to je to.... ful znajo poudarjat, kake pravice imamo starši, pa da lahko samo polovičko delamo,.... nihče pa ne pove, da tudi za pol plače user posted image . Oz. pač sorazmerni delež.

meni osebno ta manjkajoči denar nič ne pomeni v nasprotju s tem,da sem lahko z otrokom..Pa naj reče kdo kaj hoče.Se spomnim,da sem pri A ko je bila mala delala nonstop,pa po cele dneve in se sekirala zraven,ko se delala...tako da hvala lepa nikoli več.

maš prav Saraya. samo npr. jaz...končala bom ob 13, doma bom ob 14. in če bo ln še spala ponavadi, jo bom pač hodila iskati med 14.30-15 v vrtec. v bistvu bom malo prej doma, ker pa ne vem kako bo s spanjem, pa kdo ve, če bom več časa preživela z ln.

Glede tega pa imam jaz srečo. Služba je blizu (sosednja ulica), v varstvu bo pri babici (spodnji štuk), tak da ga ne bo treba budit, čeprav dvomim, da bo spal tisti čas, ko se bom odpravljala v službo. Je že zvezda stalnica buejnje tam okrog pol šestih. Glede na to, da delam v šolstvu mal prej končam, čeprav me potem čaka nočno delo. ampak takrat bo moj fantek spal in me ne bo pogrešal.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 434
23.6.2009 21:31:37   
ključek

user posted image

pozdravljena!!

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 435
23.6.2009 21:32:56   
Marsy
user posted image  je pot in let zelo pridno prenašala, sploh ni bilo nobenih težav. Tudi tam sta se imela oba zelo lepo, jaz pa sem nekako lovila količino prespanih minut npr. v primerjavi z maturantskim izletom.
Kaji so namreč ravno v Egiptu začeli poganjat zobki. Tako da je v dveh tednih dobila 3 nove zobke in jih ima zdaj 5. Kaj je to pomenilo? Jokanje ponoči... Začelo se je 3x na noč, pol je pa bilo že na 50 minut. V hotelu pa itak ne moreš dopustit, da otrok joka. Tako da ni bilo druge rešitve, kot da spi pri meni in se je prav lepo razvadila.
Ful je tudi napredovala - vsaj meni se zdi. Imela je posteljico z nekoliko nižjo ograjico, ravno do podpazduhe. Kar ji je bilo priročno, da se je postavila na noge in 'krožila' ob ograji, tako da se je kar nahodila. user posted image  Pa ploskat so jo naučili drugi gostje in sem enkrat grozno napako naredila; ko je bila v posteljici, sem ji zaploskala, ona pa se je spustila, da zaploska in je padla pa butnila z glavo. Jao...
Pa ko je lačna, je začela govorit AM AM AM.
Ful je uživala v vodi. Smo imeli s sabo bazenček (po vaši zaslugi) in Fredov obroč. To ji je bilo res všeč. Pa mivka! Čist jo je navdušila. Sicer je bilo težko pol to mivko iz vseh luknjic ven sprat, ampak sva se potrudila.
Dan je nekako izgledal takole: po (zame neprespani) noči ob 6h auf, se mal po postelji valjat, potem zajtrk, plaža, slovo od očija (je šel kajtat), okrog 10h je postalo prevroče in sva šli nazaj v sobo, obe spat. Ob 14h je oči prišel, da smo šli na kosilo, okrog 15h pa nazaj na plažo. Do 19h.
K sreči sem imela hrano s seboj, ker v hotelu ni bilo primerne hrane. Ful začinjeno, nič sadja (razen v kompotih), če sem imela srečo, sem vsak drugi dan 'sfehtala' kakšno jabolko.
Drugač pa je hotel fajn za otroke, ker imajo tobogane, bazene, animatorji se skos z njimi ukvarjajo, mini disco ipd.
Tko da sta moja dva prišla zadovoljna domov, jaz pa bi rabila dopust po dopustu user posted image .

www.zdravje-zabava.com

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 436
23.6.2009 21:36:07   
*bubi*

Tudi spanje se bo uredilo po potrebi. Boš videla. Jaz bom mami rekla, da naj je ne daje spat glih takrat, ko ve, da bom doma za 15 minut. Ti lahko isto storiš v vrtcu. Je pol že bolje, če ti doma zaspi, vmes ko kuhaš in se potem lepo najete skupaj in igrate.

V našem vrtcu jih dajo že kar hitro po 12. uri spat. Pa se mi zdi, da tak malo otrok ful hitro v ritem pade.
Glej, MTY, tudi če boš pol urce doma, preden greš po njo, si boš kaj naredila in boš potem vseeno imela več časa za LN.

Bubi je rad v vrtcu, je ves nesrečen, če mora domov, preden se še veni malo igra user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 437
23.6.2009 21:36:29   
ključek

Jaz tak rada hodim gledat L, ko spi. Tak je lepa pupa, da mi kar toplo grata pri srčku, ko jo gledam.  Pri vrabcu, sem kar sentimentalna gratala. user posted image

jaz čisto vsak večer, odkar je v svoji sobi, preden grem jaz spat, grem k njej, jo pokrijem če je treba, pobožam, dam lupčka in jo par minut gledam in se kr nasmiham.user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 438
23.6.2009 21:37:41   
pf

Tko da sta moja dva prišla zadovoljna domov, jaz pa bi rabila dopust po dopustu user posted image .

Dva od treh zadovoljna. Torej je dopust uspel user posted image Ja mamam tudi na dopustu nič ne uide, tak da mi smo kao službeno na dopustu. user posted image

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 439
23.6.2009 21:38:06   
ključek

V našem vrtcu jih dajo že kar hitro po 12. uri spat. Pa se mi zdi, da tak malo otrok ful hitro v ritem pade.
Glej, MTY, tudi če boš pol urce doma, preden greš po njo, si boš kaj naredila in boš potem vseeno imela več časa za LN.

Bubi je rad v vrtcu, je ves nesrečen, če mora domov, preden se še veni malo igra user posted image

sej to je tudi moj namen. če bo še spala, ko bom šla iz službe, lahko v tem času jaz pripravim kaj za kosilo, pobrišem po tleh, obesim cunje.........in bo potem mir.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 440
23.6.2009 21:40:07   
Marsy
Tko da zdej sva s Kajo doma, stanovanje v Izoli smo vrnili, dragi je zdaj nastanjen z enim sodelavcem v Kopru, tako da sva sami doma. Če je katera iz mojega konca, bi se zelo priporočala za kak obisk user posted image .

Počasi se tud že na službo pripravljam, vsaj psihično. Pa sem izvedela, da ne morem predčasno zaključit porodniške in pred začetkom dela koristiti dopusta. Sej enkrat smo že debatirale o tem - delam v šoli in mi bo letošnji dopust propadel, ker ga lahko koristim le v času počitnic. Pa sem hotla, da bi pred septembrom koristila dopust, moj pa bi šel na porodniško, da bi bili vsaj kaj skupaj (za Egipt je porabil lanski dopust), ker mu ne dajo dopusta.
No, to se ne da, ker so za čas moje odsotnosti zaposlili drugo učiteljico in če se jaz predčasno vrnem, morajo njej prekiniti pogodbo. Jeeeee... user posted image

Upam, da ste ve v redu, da vaši septembrčki pridno rastejo in spijo. Verjetn ste večinoma že opravili preglede in cepljenje. Naju čaka čez en teden. In Kaja ima še vedno samo 7,5 kg. Me prav zanima, kaj bo rekel P.

www.zdravje-zabava.com

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 441
23.6.2009 21:40:11   
*bubi*

oooooooooooo, lana17, kaj novega? user posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 442
23.6.2009 21:40:42   
lana17

user posted image  je pot in let zelo pridno prenašala, sploh ni bilo nobenih težav. Tudi tam sta se imela oba zelo lepo, jaz pa sem nekako lovila količino prespanih minut npr. v primerjavi z maturantskim izletom.
Kaji so namreč ravno v Egiptu začeli poganjat zobki. Tako da je v dveh tednih dobila 3 nove zobke in jih ima zdaj 5. Kaj je to pomenilo? Jokanje ponoči... Začelo se je 3x na noč, pol je pa bilo že na 50 minut. V hotelu pa itak ne moreš dopustit, da otrok joka. Tako da ni bilo druge rešitve, kot da spi pri meni in se je prav lepo razvadila.
Ful je tudi napredovala - vsaj meni se zdi. Imela je posteljico z nekoliko nižjo ograjico, ravno do podpazduhe. Kar ji je bilo priročno, da se je postavila na noge in 'krožila' ob ograji, tako da se je kar nahodila. user posted image  Pa ploskat so jo naučili drugi gostje in sem enkrat grozno napako naredila; ko je bila v posteljici, sem ji zaploskala, ona pa se je spustila, da zaploska in je padla pa butnila z glavo. Jao...
Ful je uživala v vodi. Smo imeli s sabo bazenček (po vaši zaslugi) in Fredov obroč. To ji je bilo res všeč. Pa mivka! Čist jo je navdušila. Sicer je bilo težko pol to mivko iz vseh luknjic ven sprat, ampak sva se potrudila.
Dan je nekako izgledal takole: po (zame neprespani) noči ob 6h auf, se mal po postelji valjat, potem zajtrk, plaža, slovo od očija (je šel kajtat), okrog 10h je postalo prevroče in sva šli nazaj v sobo, obe spat. Ob 14h je oči prišel, da smo šli na kosilo, okrog 15h pa nazaj na plažo. Do 19h.
K sreči sem imela hrano s seboj, ker v hotelu ni bilo primerne hrane. Ful začinjeno, nič sadja (razen v kompotih), če sem imela srečo, sem vsak drugi dan 'sfehtala' kakšno jabolko.
Drugač pa je hotel fajn za otroke, ker imajo tobogane, bazene, animatorji se skos z njimi ukvarjajo, mini disco ipd.

Berem, da vam dolgčas ni bilo. Želim ti, da se čimprej naspiš. Dopust po dopustu pa mislim, da bi se prilegel kr nekaj mamicam. Letos ne bo nobenega poležavanj v tri dni.

Jaz sem se tud danes hecala, da J zobje čakajo, da grem v službo, da bo bolj zanimivo, ko ponoči ne bomo spal, potem pa bom v službo hodila k zombi.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 443
23.6.2009 21:43:35   
lana17

Jaaaaaaaaaa, nekaj pa res. Mislim, da vam je že Meta rekla, da sem med tem časom gospa postala.

Rousseau

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 444
23.6.2009 21:43:38   
ključek
danes sem za kosilo skuhala kremno juho (cvetača, brokoli). ker jo je še nekaj ostalo sem jo ohladila in spravila. ali lahko jutri še pogrejem?? smetano sem tudi dodala. itak je ne bom pogrela za ln, samo za naju. jo lahko ali raje stran zlijem??

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 445
23.6.2009 21:43:49   
*bubi*

Enako. Samo da imam jaz duplo opravilo - oba pokrit, pobožat in polubčkat, preden grem spat user posted image  

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 446
23.6.2009 21:45:31   
lana17
Morem it, hoče user posted image na računalnik. Lahko noč!

Rousseau

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 447
23.6.2009 21:46:28   
ključek

Jaaaaaaaaaa, nekaj pa res. Mislim, da vam je že Meta rekla, da sem med tem časom gospa postala.

user posted image

user posted image

čestitke!!

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 448
23.6.2009 21:47:52   
ključek

no, ti pa res ni bilo dolgčas. kaj nobena hrana ni bila primerna za kajo??
pa super za zobke in  vse ostalo!!!user posted image

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 449
23.6.2009 21:48:09   
pf
Letos ne bo nobenega poležavanj v tri dni.

Bo že, bo. Samo minutno, ne urno več. user posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?